Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jedno odlehcene tema.
Nedavno jsem byla v detskem koutku a byl tam vazne fesny tatinek s dcerou. Chucky by vedne ni byl ztelesnenim roztomilosti. Byl ji tak rok a pul, mela minimalne 15 kilo a obri hlavu se zapadlyma ocickama. A vyraz masoveho vraha. Podotykam, ze zadny down to nebyl, jen proste byla oskliva. Tatinek byl 185cm vysoky stihly brunet kolem 30tky. A je fakt, ze se nejak zvlast nesocializoval s ostatnimi kolem.
Napadlo me - dokaze rodic objektivne zhodnotit vzhled sveho ditete? Nebo kazdy zije v iluzi, ze jeho ditko je nejkrasnejsi?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Berenikee já myslim, že pro ně je 100% krásná
.
Ale já už taky viděla jedno takové dítko-mě spíš přijdou všechny krásné
.
Ale někdy vídám „zvláštní“ děti, ale to si myslím že jsou nějak postižené-i když to nevím určitě-chovají se normálně, chodí, mluví…jen vypadají fakt tak „netradičně“ ![]()
Jak by ses k takovému dítěti stavěla ty jako rodič?
Mám děti dvě, pro mě jsou krásné, ale chápu, že někdo je tak vidět nemusí.
A japa to paninko můžeš jistě vědět, že dítě nemělo jinou genetickou vadu?
To by mě taky velice zajímalo, to objektivní hodnocení. Dohodly jsme se s kamarádkou, že když budu mít ošklivé dítě, že mi to poví
samozřejmě pokud bude zdravé, je to spíš úsměvné, ale prostě jsme se o tom s kamarádkama (některé už mají děti!) několikrát bavily ![]()
Těžko soudit… moje dcera mi teda přijde jako to nejkrásnější dítě ![]()
Nevím, přijde mi to takové pokrytecké tvrdit, že všechny děti jsou pěkné. Některé ano, některé ne. Stejně jako dospělý lidé.
@Berenikee myslím že ne, že rodič si nedokáže připustit že by jeho dítě bylo ošklivé…připustila by sis to? Třeba ta malá je opravdu nemocná…
@Berenikee Každý v iluzi nežije, ppokud je soudnej, nicméně co by s tím mělidělat? Já navíc znám holku co byla škaredá jako dítě a je z ní v dospělosti krasavice. Kdežto z těch klasicky pěkných dětí jsou tuctovky ![]()
Moje dcerka je taky nejkrásnější, říká to hodně lidí, že hezčí dítko ještě neviděli
ale ošklivé děti jsem taky viděla, jedno se mnou často jezdilo busem, mamina si ho vždycky dala na klín a když na mě to dítko koukalo tak jsem se normálně bála ![]()
Tak já dlouho nemohla otěhotnět a už mi to lezlo na mozek. Už jsem měla alergii na všechny ty mimísky v nákupákách a prostě všude okolo a s manželem jsme si třeba říkali: to je ale ošklivé dítě. No a pak jsem otěhotněla a říkala si, že za tyhle kecy budu mít to nejošklivější dítě na světě.
No a musím sebekriticky napsat, že máme to nejkrásnější dítě na světě.
![]()
V tomhle jsem absolutně objektivní, kritický i k vlastním mnoha potomkům, takže mohu odpovědně prohlásit, že nejkrásnější, nejhodnější a nejchytřejší děti jsou ty moje.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat