Ospod a soud o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2687
11.12.24 19:46
@arinecka píše: Více

Ano, to je spatne, naprosto souhlasim.
Nema to ale vubec nic spolecneho s temi, co se starat chteji a neni jim to se samozrejmosti umozneno.
Proc tamti otcove jsou takovi, to je na jinou debatu. Treba jsou lini, nebo uverili recem o nezastupitelnosti matky, ktere se i tady predvadi.
Nepopiram, ze dost muzu chce mit pohodlny zivot a tvrzeni o tom, ze dite patri matce privitaji :nevim:

Obecne si vsimni, ze si zeny stezuji, ze se otcove nechteji starat a narikaji ze se starat chteji.
Podle mne by se obecne presvedceni spolecnosti melo pohnout smerem, ze se oba rodice maji starat +- vyrovnane a nikdo nema byt nijak zvyhodnovan ani znevyhodnovan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
11.12.24 19:53
@Sandra277 píše: Více

Hele, ale sorry jako, proc boje? Tak at ani jeden rodic nebojuje a je to, ne? (Pomijim, kdo asi proti ni bojuje.)
Deti muzou uplne klidne v dobe pobytu u kazdeho z rodicu jit ven s kamarady, na rande, zavrit se v pokoji, cokoliv.
Sam to tam s ditetem mam a fakt neni problem.
Fakt to muze probihat uplne v klidu a no problem.
Nesmi ani jeden z rodicu nasazovat proti druhemu. Nesmi si myslet, ze dite je jeho. Protoze není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
11.12.24 20:03
@bigl píše: Více

Nevery, atd nebyly ze strany taty, jak jsem si hodne let myslela, protoze jsem to doma porad slysela. No a jako bonus jsem se dozvedela, ze muj tata asi ani muj tata neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
11.12.24 20:07

To je šílené.
Kamarádka našla takto vztah k tátovi až po svém rozvodu ve 40. Až pak s ním začala zase mluvit a zjistila, proč od její mámy odešel, že měl důvod a proč se pak už skoro nestýkali. Teď má tátu radši než mámu, ale zmanipulovaná od mamky byla dost dlouho a s tátou roky skoro nemluvila. Dřív to prostě bylo tak, že děti automaticky zůstaly u mámy a ti chlapi neměli moc šanci a brali to asi tak, že to tak je běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
11.12.24 20:07
@ondrej190 píše: Více

No, kdyz to vezmes kolem a dokola, tak starat se maji proste oba rodice. Domluvit se, pripadne problemy resit spolu. To ale bohuzel nejde, je malo rodicu co to zvladnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
11.12.24 20:10

Prave, proto jsem psala, ze za x let se tu pravdu vetsinou kazdy dozvi, a pak se nestaci divit. No jo, co nadelame, takovy je asi zivot.
Proto jsem vzdy chtela, aby moje dite tohle nikdy nezazilo, a nastesti se povedlo. Neumim si predstavit ty tahanice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
11.12.24 20:53

Tak to je opravdu sileny. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
11.12.24 21:00

Vím, že to myslíš dobře. Že jsou pro Tebe a Tvého manžela nejdůležitější vaše děti a věřím tomu, že byste se po případném rozchodu dokázali domluvit tak, aby to bylo pro děti co nejlepší a trpěli rozvodem co nejmíň.

Jenomže si uvědom, že ne každý člověk dokáže upozadit sám sebe, své ego, svoji zhrzenost. Že mezi námi jsou i lidé s psychickými poruchami, poruchami osobnosti, lidé až nesmyslně se mstící a podobně. Prostě, že každý není vyrovnaný a plno lidí nedokáže řešit konflikty konstruktivně. A s takovými se nedomluvíš. Můžeš jim ustupovat, jak chceš, ale když oni se „seknou“, nikdo s nimi nehne.

Samozřejmě, že je nejlepší, když se oba rodiče po rozvodu/rozchodu, dokáží na všem domluvit, ale když jeden nechce, dělá naschvály, těžko s tím druhý něco udělá. :nevim:

@Chozexy chápu, že nechtěl nechat holky v něčem takovém žít. A neberu to od něho jako slabost. Oni i někteří muži jsou citliví a není to pro ně jednoduché. A obzvlášť, když se jejich manželky chovají jak psychopatky. Udělal to, co si myslel, že je pro jeho děti to nejlepší.

A já mu moc přeju, aby si holky na něho našly více času a aby jednou pochopily, jak to doopravdy bylo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 21:04

Pokud by 13ti a 16ti leté holky chtěly zůstat s otcem, přemýšlela bych, co jsem udělala špatného ve výchově a vídala je dle domluvy. Přes přání 16ti lété holky bys asi nešla ani ty, i když tu děláš ramena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 21:08

To není žádné odcizení, nevíš vůbec o čem mluvíš.. Já jsem se s otcem někdy vídala víc, někdy jednou za měsíc a co? Nic se nestalo. Vztah máme stále pěkný, normální. Vůbec neodešel z mého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 21:15

Proč pořád jedeš dle nějakého rodiče. Mají si vybrat ty holky. Přece nebudu bojovat jako blbá o střídavku, když by ty děti měly trpět. To bych si tedy milující rodič neříkala. To je to vaše přes mrtvoly, ale tak to být nemá. Má se jet podle přání dětí, zvlášť tak velkých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.12.24 21:20

Proč boje? Protože tu píšeme o bojích mezi rozvádějícími se. Kdyby se dohodli, tak třenice nevznikají, to dá rozum. A když jeden nasazuje proti druhému, tak je problém. To ví každý, že nesmí nasazovat… Málokde je to ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
11.12.24 21:33

Mají se starat oba, ale nikdo a nic je nedonutí, když se starat nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
11.12.24 21:58
@Prelesta píše: Více

To mu přeji taky. Ale stejně mám obavy, že za rok až dva se tímto stylem potkavani se, ještě víc odcizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
11.12.24 22:09
@Sandra277 píše: Více

Děti v tomhle věku chtějí zůstat hlavně doma. Moje děti když jsme se o tom ciste hypoteticky kdysi bavili, tak řekly, že by zůstaly doma a je jim jedno, jestli bych tady byla já nebo manžel. Mají nás rady oba. V tomto věku už jsou fixované daleko víc na místo a kamarády a nikam by nependlovaly. Museli bychom se u nich střídat my s manželem.
Když to ta ženská rozbila, měla jít ona. Věřím tomu, že holky by se s ní v tomhle věku nikam nestěhovaly a zůstaly by v klidu s tátou doma. Za ní by občas zašly na návštěvu. Já bych že společného domu neodesla, protože bych tím přišla o deti. To vím.
A fanatik je ten, kdo si myslí, že chlap musí nevěrné manželce vyklidit pole, protože děti mají vysostne právo na matku. Jsem přesvědčená o tom, ze kdyby neuhnul, zůstal doma, tak by šla ona a děti by byly s ním. Ono není vždycky výhra stavět se do pozice obeti. Ty šelmy to velmi rychle vyuziji.
Ale jinak jsem pochopila kam tím miris. Je jedno, že to rozbila ta ženská, podle tebe má chlap odtáhnout a být rád, že vidí děti jednou za 14 dní. V tomhle se neshodneme a další diskuze s tebou pro mě ztrácí smysl. Myslím že jsi daleko větší fanatik než já, která mluvím o stejném právu obou rodičů. Ty povysujes právo jednoho rodiče.
Jo a nikde jsem nepsala, že bojuju za střídavku. Jen říkám, že rodiče by se měli domluvit tak, aby oba měli podmínky vidět ty děti kdy potřebují.
Pokud vykopnu manžela ze společného baráku do podnájmu a řeknu dětem, že za tátou můžou jít, kdy chtějí, tak přesně vím, jak to dopadne. Doma maji zázemí a nikam chodit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí