Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Brasil11 píše: Více
Hele je dobře, že jsi ji to řekl i když lest do telefonu a číst zprávy je dost hnusny.
Priznala ti, že flirtování, na tom nevidím nic až tak hrozneho, aspoň tě to probudilo a začne si více své ẓ̌eny vsimat
@Brasil11 z pohledu trenéra to normální bude, si vem kolik mu tam proběhne bab, kouká jak se jim rýsuje zadek v leginach a když je ženská pěkná, proč do ní nejít..
Od tvé ženy je to podraz, jsem v manželství skoro 17 let, já bych s nikým neflirtovala a od manžela očekávám to samé, brala bych to jako zradu. A kdyby se to stalo mě, že by manžel flirtoval, dopisoval si, tak bych se narovinu zeptala, jestli hodlá rozbít rodinu kvůli románku a podle toho se zachovala ![]()
Tak to, že se osobní trenéři chovají ke svým klientkám koketně, to není nic nového pod sluncem. Přeci jen, je to jejich obživa. Ale na druhou stranu, podle mě, oni reagují na náznaky, které přijdou od klientky a nejsou ti iniciátoři, protože by mohli u některých dam dost narazit a zkazit si reputaci. A to, že to s ní hraje i na kávičce a denních SMS, to je myslím práce tvé ženy, která mu dává podněty, že se takto má chovat. Teď jen aby se do něj nezamilovala…
Myslím, že Tvoje manželství je ve velkém ohrožení.
Tvojí ženě se momentálně jinde dostává věci, kterých se jí od Tebe zřejmě dlouhodobě nedostávalo - tj. docenění, pochvala, pozornost, cítí se, že je pro někoho atraktivní a přitažlivá. Že jí to od Tebe chybí, jsi věděl, tak proč jsi s tím nic nedělal? Máte malé dítě, tak je vám kolik, mezi 30 a 40? Myslíš, že žena v tomhle věku si už řekne ok - manžel na nás nemá čas, nedává mi najevo lásku, nepřipadám si s ním přitažlivá, ale to nevadí, už to těch zbylých 40 nějak doklepu? Asi ne viď.
Za mě je v téhle fázi už dost pravděpodobné, že se dřív nebo později stejně rozvedete.
Ano, rozhodně stojí otočit se do minulosti a zamyslet se nad svim chováním k ženě a promluvit s ní, zkusit to změnit. Jinak to moc do budoucna nevidím ![]()
@Brasil11
Nestarej se o trenéra, ten s tebou nežije. Vycítil kořist a tupost a tak si chce užít. Ona je hloupá a neví, že je patnáctá v pořadí. Vyhoď ji.
Tady je to jasný…on si chce jen " užít", ona mu to všechno " žere"..mám obavu, že se do něho buď teď nebo později " zabouchne" a bude dělat problémy, scény..kór když jí pak dá košem..no uvidíš, třeba se ještě srovná.. ![]()
To se těžko radí. Nelez jí ale do telefonu a nepruď. Chovala by se jako trucovité dítě a tím spíš hrozí, že si s ním začne něco víc. Chování trenéra je neprofesionální, to bez debat. Vůbec bych se nedivila, kdyby tam takhle balil více žen, které mají nízké sebevědomí kvůli postavě a podobně. To se to balí jedna radost. Z mého pohledu ty nemůžeš aktivně zabránit tomu, aby k něčemu došlo, to může jenom tvoje žena. Jediné, co můžeš dělat, je sám se jí aktivně věnovat, trávit s ní čas, chválit jí, prostě ukázat jí, že to, co jí třeba chybí, a co jí dává svým chováním trenér, ty dokážeš taky a líp. Nebude pak mít potřebu utíkat jinam.
Tvoje ženská by zasloužila pár facek. Normální to není.
@Freeandwild píše: Více
Pokud se na to díváš takhle, v reálu by při kontaktu se svůdcem (svůdkyní) neobstála drtivá většina vztahů. Partneři se k sobě zákonitě nemohou chovat jako v období zamilovanosti, hormony se odplaví, nastoupí všední život, rodinný stereotyp. Ten, kdo svádí, má má na své straně ohromnou výhodu v neokoukanosti. Náš mozek neoceňuje dokonalost, nýbrž novost. Ten, kdo svádí, bude už z podstaty věci empatičtější, pozornější, nápaditější, než dlouholetý partner. Ve vztahu se ti vždycky něčeho nedostává. ![]()
Věnuje se ti partner, žiješ klidný život? Pak ti chybí vzrušení, adrenalin. Partner vytváří dobré hmotné zázemí? Pak nejspíš hodně pracuje, bude ti chybět pozornost, společně trávený čas.. Je to naopak? Pro změnu budou chybět peníze - okouzlí tě ten, kdo jich má víc. Vždycky je to otázka míry a komunikace. Něco ti schází - řekni si o to. Řeš problémy s předstihem, předcházej krizím.
Lidé mají tendenci to, co funguje, považovat za samozřejmé. Nikdo z nás nemá schopnost pokrývat 100% potřeb svého partnera a často se stává, že kvůli pár procentům toho, co postrádáme, ohrozíme nebo zničíme vztah, který pokrývá převážnou většinu našich potřeb a možná by potřebovat jen lehce seřídit a dodat malou jiskru
…
Mě zarazilo, jak jsi musel důležitě vypíchnout, že TY jsi JÍ zaplatil trenéra. Vy nemáte SJM?
Jinak víš, kde je příčina krize, sám píšeš, že „by se na tom dalo pracovat“, ale reálně s tím nic neděláš. Tak jasně, že teď bude celá paf z (nejspíš) namakaného týpka, který se o ni zajímá a dodává jí sebevědomí. Na druhou stranu to neznamená, že hned bude pálit mosty a rozbíjet rodinu. Spoustě lidem stačí jen ten flirt, menší poblouznění, ale do žádných intimit se nepouští. Promluvte si, co vám oběma ve vztahu chybí, jak na tom zapracovat a co bude dál.
@Sandman1 píše: Více
Taky že spousta vztahů neobstojí, manželství krachují, lidi se podvádějí.
Prostě ten model, kdy je chlap dlouhodobě tzv. „vytížený prací“ a k tomu ještě citově chladný + ženská nonstop s dětma vede zákonitě k tomu, že ty jejich světy se totálně rozpojí, ti dva se odcizí, protože žijou každý úplně jiný život, intimita vychladne a někdo z nich si dřív nebo později najde někoho, s kým toho má společného víc… Pokud ten vztah má dlouhodobě fungovat, musí tam být sdílení, musí oba aktivně vyvíjet iniciativu trávit spolu čas a vytvářet si pro sebe prostor, dávat si tu lásku vědomě najevo. Jestli jsi pozorně četl, zakladatelova partnerka mu říkala dlouhodobě, že jí chybí společně strávený čas, společné věnování se dětem, jeho pozornost a nějaké projevy lásky. Na to nereagoval, tak si tu potřebu jde naplnit jinde. A tvrdit, že věnování se vztahu je na úkor peněz je nesmysl. Ten strávený čas v práci je dost často únik, aby se právě té rodině nemusel člověk věnovat.
@Brasil11
Začni se jí věnovat tak, jak se jí věnuje trenér, pochval ji, zajdi s ní na kafe, flirtuj s ní, posílej jí SMS, povídej sis ní o dětech a pokud je normální, tak se to spraví. Tedy pokud už nemáte velkou krizi, které sis nevšimnul.