Ospod a soud o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2374
12.12.24 15:04
@bigl píše: Více

Jenomže Ty to překrucuješ. Tady se nikdo matky, sebestředné mrchy, nezastává. Kde píšu, že má chlap vždy nechat děti matce a jít. Ty ale píšeš o lidech, kteří se dokázali domluvit. To je něco jiného. Tady v tom případu se matka domluvit NECHCE a dělá naschvály.

Neodpověděla jsi mi na to, jak dostat ze společné domácnosti zákonitou manželku v době, kdy ještě neproběhl ani rozvod a navíc, když ona vlastní polovinu bytu v podílovém spoluvlastnictví a odejít v žádném případě nechce. JAK ji vystěhovat?

Navíc on psal, že z té situace holky už začínaly mít psychosomatické problémy. Tak co měl dělat? Zůstat tam a dovést to k regulérnímu boji, kdy by tím děti trpěly ještě víc?

Souhlasím s tím, že by si děti měly, od určitého věku vybrat, kde a s jakým rodičem chtějí žít, nebo jak to zkombinovat.

Vždyť v 16 letech (a někdy i daleko dříve) bývají děti kolikrát na intru, nebo u příbuzných žijících ve městě, kde studují. Rodiče vidí jen o víkendech a pokud by měli SP viděly by vždy určitého rodiče jen jednou za 14 dní. Tam se také navzájem odcizují?

Já si to nemyslím, protože podle mě, mají v tomto věku, už vztahy vybudované. Kdo se dítěti věnoval, má s ním dobrý vztah, kdo na něho kašlal, vztah má vlažný, nebo dokonce žádný. A je jedno zda matka nebo otec, nebo zda spolu bydleli ve společné domácnosti, či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
12.12.24 17:52
@Prelesta píše: Více

No a psal on někde, že chtěl manželku dostat z bytu? Psal někde, že o ty děti bojoval? Psal někde, že chtěl zůstat s holkama v bytě a že jí řekl, ať odejde ona, když jí něco vadí?
Já jsem vůbec nezaznamenala, že by tohle tam proběhlo.
Pochopila jsem, že manželka si našla chlapa, začala dělat dusno a být nepříjemná, tak on se sbalil a odešel někam do nájmu, kde pro ty děti ani není zázemí, aby tam za ním mohly chodit. Manželce nechal byt, aby se tam mohla pelešit a dětí se z mého pohledu de facto vzdal.
To jsem napsala v prvotním příspěvku a od té doby se pořád točíme v kruhu.
Možná mi něco uniklo, ale můžeš mi vypíchnout, kde on píše, jak o ty děti zabojoval? Jaké cesty hledal, aby s nimi mohl být? Nabízel jí, že se budou třeba střídat v tom společném bytě? Snažil se udržet ten kontakt? Já jsem to z toho nikde nevyčetla.
Souhlasím s tím, že kde ten vztah byl dobrý, bude dobrý pořád. Ale jsem přesvědčená, že kdybych od těch dětí odešla a viděla se s nimi jednou za 14 dní, tak se odcizíme. I přes to, že s nimi mám skvělý vztah. To tady potvrdila většina. Odcizíš se tak i s partnerem i s dětmi, když se vidíte tak málo a oni mají domov jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
12.12.24 18:44

@bigl Tady je citace:

@Chozexy píše: Více

Dceři prý kvůli tomu vypadávaly vlasy, měla problémy ve škole, žena odmítla terapii, odstěhovat se nechtěla…

Nevím, samozřejmě, jak hodně to u nich bylo zlé, ale pokud už z toho holky začaly mít problémy a matka odmítala domov opustit…

Věřím mu, že se snažil udělat to nejlepší pro děti. Teď je potřeba, aby v novém bytě vybudoval holkám zázemí a aby je namotivoval k tomu, vídat se častěji - a myslím si, že na tom pracuje. Snad se mu to podaří.

A odcizila by ses i s dítětem na intru, které bude jezdit jen na víkendy? A některý víkend půjde třeba k prarodičům nebo přespí u kamaráda/dky a uvidíte se minimálně?

Nebo, až bude dospělé a odstěhuje se úplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
12.12.24 21:10
@ondrej190 píše: Více

Tak to je úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
12.12.24 21:13
@Sandra277 píše: Více

jako sám autor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
12.12.24 21:17

@Prelesta přesně tak. Asi se Bigl odcizí, když půjde dcera na intr.. Jak si toto může někdo myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
12.12.24 21:24

Ne, s dítětem na intru se neodcizím, to v pondělí odjede a v pátek přijede. Všechny prázdniny a volna bude doma.
Dospělé dítě je něco úplně jiného, to už snad má svůj život.
Po dočtení tohoto příspěvku bych děti už vůbec nenechala s někým, kdo je tak rozsypaný, že bere prášky na spaní, antidepresiva a neurol. Bych měla strach je tam s ní nechat.
Ale ok, nevidíme do toho, nebyli jsme u toho.
Podle mě je paní zdatná manipulátorka a využila k tomu i děti. Zajímavé, že po jeho odchodu tak pookřála, hned tam měla chlapa a dokonce ho hned seznamovala s dcerami. Ona až tak labilní nebude, spíš vych. caná jak díra do sněhu.
Rozhodně si nedovedu představit, že bych takovýmto způsobem vyštípala manžela z domu (předvést zhroucenou chudinku která se nechce ani za boha vystěhovat) a hned, jak by vytáhl paty z domu a ještě ani nevychladla jeho postel, už abych tam měla cizího chlapa a představovala ho dětem. A děvčátka, na to, jak jsou labilní, tak toho přítele velice rychle přijaly. Paninka bude zdatná manipulátorka. A rozhodně úspěšná. Ale dosáhla svého a už je najednou v pohodě, všichni jsou teď spokojení, že maminka není zhroucená. Najednou byla schopná i všecko vyběhat a zařídit (rozvod, majetek, děti- předpokládám že to udělala přesně jak to vyhovuje jí, on se od toho klasicky distancoval a nechal to na ní) a velice promptně. Šikulka maminka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
12.12.24 21:57
@bigl píše: Více

Taky si myslím, že paní je zdatná manipulátorka a že ty děti k tomu zneužila. Ono se s takovými lidmi fakt těžko „bojuje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
12.12.24 22:08

V tomto se shodneme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.24 16:28

Pokračování

Po delší pauze.
Dcera u mě normálně spavala nekolik noci a chodila ode mě do školy. Vše v pořádku.
Soud 28.listopadu nevyřeší ještě rozsudek a dal nám důrazně doporučení na stridavou péči až do dalšího soudního stání v polovině února.
Manželka nedodržuje ani toto. Dceru opět nemám skoro vůbec, ani Vánoce.
S doporučením soudu se nehodlá smířit a pojala to jako boj. Se svoji matkou teď oslovily advokátní kancelář specializujici se na rodiče s psychickou poruchou. Tu mám mít ja. Až potud vse působí spíše směšné. Ale ony dostaly pár rad, jakých nevim. Ale dcera najednou ke me nechce. Nemluví se mnou, při kontaktu se ode mne odtahne. Zničehonic nic. Jeden den manželka navštívila novou advokátka a druhý den to začalo.
Nevim ted co s tím. Týden co měla. byt u mě se zkrátil s ohledem na situaci na kontakt cca 5h a to ještě v přítomnosti manželky.
Všichni začínají dělat až po svátcích a ja se obávám, že ta manipulace se ještě více prohloubí. Nevím co dceři mohly říci. Nemám ani možnost to z ní nějak dostat když spolu nejsme. Takže svátky jen ve stresu a čekání na jejich konec abych rychle zajistil dětskou psycholožku aby z dcery něco dostala a zjistila co se stalo.
Jeden den ji odvedl do školy, to je uz dva tydny, veselou a plnou plánu na víkend co spolu budeme dělat. Najednou dva tydny v podstatě bez kontaktu.

• Citovat
  • Upravit
11309
1.1.25 21:10

Ach jo, to se tak smutně čte. Držím palce, ať se ti podaří to brzy vyřešit. Radu bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
2.1.25 07:36
@jita22 píše: Více

Pojala to jako boj? Tak ty musis taky, a bohuzel musis byt jeste tvrdsi, protoze proti tobe hraje hraje takovy ten narativ " chudinka maminka, tyran otec, ktery na peci navic od prirody proste nema, a konec".
Staci se zacist tady na strankach.
Ale ty do toho, bohuzel, budes muset jit naplno, a ocekavej i nejpodlejsi podrazy.

Takove ty reci o psych. poruchach, machovstvi, psychopatii, narcismu atd. jsou tak strasne caste, ze se jimi nenech vykolejit. Jakoby to nemohly byt naopak ty siritelky- jen zabalene v naoko chudinkovskem maminkovskem papiru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí