Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Davno vyvracene myty a povery, nad tim nelze nez mavnou rukou.
@bigl píše: Více
Znáš ten příběh o dvou ženách, které se soudily o dítě, protože obě tvrdily, že ona je ta pravá matka? A soudce rozhodl, že dítě bude rozseknuto napůl?
@Vada píše: Více
jo tááák, takže v případě rozvodu, by se jeden měl prostě sbalit a odejít, aby dítko nemuselo být rozseknuto ve dví…podle tebe, teda
takže hádám, že až se manžel zaláskuje někde jinde, tak hrdě středem odcházíš a dětí se vzdáváš ![]()
Ten příměr jsi ale nemyslela vážně, že ne?
to měl být jen pokus o vtip, že? ![]()
@ondrej190 píše: Více
Jenomže tady se jedná o děti ve věku 13 a 16 let. Ty už mají (nebo by měly mít) vztah s otcem už dávno vybudovaný. A obzvlášť, když s nimi žil téměř celý jejich dosavadní život ve společné domácnosti.
To je velký rozdíl např. oproti tomu, když otec odejde od miminka nebo batolete. Tam na něho to dítě skutečně zapomene, pokud se s ním otec pravidelně nevídá.
Nevím, jestli to psal @Chozexy, že bydlí od původního bydliště 300 m (nebo to byl jiný otec?), takže není problém, aby děti za ním zašly samy, kdykoliv budou chtít.
Prijde mi neskutecne, jak zavile a tvrdosijne se porad nekteri snazi argumenty a domnenkami zastřít, ze proste deti chteji pro sebe mit ony!
Vy tak nějak neberete fakt, že boje o střídavou péči velmi ublíží dítěti. Věk 13 a 16, ty přeci soud nedonutí s láskou přijímat otce, když budou mít jiný plán, natož mít střídavou péči, když o ni nestojí..
Vis kolik matek by slo do stridave pece, aby taky mely nejaky volny cas pro sebe, ale maj smulu, protoze pan otec smrkne pat stovek alimenty, a nic ho nezajima? Vis kolik deti by bylo rado i s tatou, ale maj smulu, protoze je tata nechce? Tak ziji s matkou, ktera se honi jako blba, a pak prijde pan otec a je chytrej jak radio, jak on by udelal tohle s tamto… tak at se staraj taky ne? Co jim brani?
A to je spatne? Ze nejde na silu a nechce delat zlo ktere by odnesly ty deti? Ze ustopi i kdyz on je ten co dostal pekne na p@del? Nejak nechapu proc mu to davas tolik sezrat. Kdyby delal halo, tak bude za borce?
@Sandra277 píše: Více
Simtě ty jsi dobrý demagog. Cituj prosím, kde píšu, že bych dělala dítěti ze života peklo?
Jestli někdo vnímá jako peklo to, že jeden z partnerů nevyklidí pole jen proto, aby udělal místo milence/milenci a nevzdá se tím dětí, tak pak ano. Je to peklo, když někdo trvá na tom, že zůstane doma se svými dětmi, to chápu. ![]()
Z tvého pohledu, když to otočíme, kdyby si manžel našel milenku a dělal ti peklo ze života, tak v zájmu dětí vyklidíš pole, vystěhuješ se do podnájmu a budeš čekat, kdy tě tam děti přijdou navštívit.
Takže kdybys byla v pozici, že děti budou chtít být s otcem, tak stáhneš ocas, vystěhuješ se a bude ti stačit vidět se s nimi jednou za 14 dní? A budeš si myslet, že je to v jejich zájmu? ![]()
@arinecka píše: Více
Normální chlap by se nenechal vystěhovat ze svého bydlení a nevzdal by se dětí. Můj názor. A normální matka také ne.
Vždycky se to dá udělat i tak, aby jeden nebyl za blbce a aby s dětmi mohli být oba co nejvíc. Za mě je tohle neodpustitelné, že se někdo takto vzdá a stačí mu vidět děti tak málo. A shodla se tady na tom většina lidí, co si tím prošli. Že kontakt jednou za 14 dní je žádný kontakt a vede to k totálnímu odcizení.
@Sandra277 píše: Více
Ale vždyť pokud je ta matka proti střídavé péči, tak může děti nechat otci a domluvit se s ním, že k ní děti budou chodit jednou za čas na návštěvu. To není žádný problém. Navíc tak velké děti už otec bez problému zvládne sám. To už jsou samostatné holky.
Ten, komu střídavka vadí, že to dítěti neprospívá, by měl být ten, co se vzdá toho častějšího kontaktu s dítětem, upozadí se a nechá děti v péči druhého partnera.
Ne, vzdy se to tak bohuzel udelat neda. Kontakt jednou za 14dni je malo, ale ty deti v dospelosti prijdou na to jak to bylo. Ono se lehce soudi kdyz to nezazivas.
Já bych to nikdy nedopustila. Vidět děti jednou za 14 dní. A ani bych to neudělala manželovi. Nejsem si jistá, jestli spolu zůstaneme, jestli se nerozvedeme, jestli si on nenajde jinou ženskou nebo já jiného chlapa. Ale s čím jsem si jistá, je to, že i v případě rozchodu budeme dělat vždycky všecko proto, abychom oba mohli být s dětmi co nejvíc a budeme se v tom vzájemně podporovat.
Kdyby po rozvodu chtěly mé děti vidět svého otce jednou za 14 dní, tak si budu říkat, kde jsem ve výchově udělala chybu. A rozhodně by mi to nebylo jedno, snažila bych se pracovat na tom, aby spolu mohli být co nejvíc. Třeba i tím, že bych se s tím otcem domluvila, které dny v týdnu já vyklidím byt a kdy on tam může za dětmi chodit. Ty cesty jsou vždycky.
Podle mě je pro děti hrozně důležité, aby i po rozchodu rodičů měly intenzivní kontakt s oběma. A nemusí to být vždycky striktní střídavka.
To chapu, taky bych to nedopustila, nastesti se to ani nestane. Ale zalezi na rodicich, kdyz se jeden sprajcne, tak to je peklo pro vsechny. Kdyby kazdy rozchod, rozvod, probihal tak aby netrpely deti, tak by to bylo uplne nejlepsi. Bohuzel dost casto to tak neni. Sama jsem to zazila a o x let pozdeji jsem zjistila pravdu, kterou jsem jako dite nemela sanci pochopit.
Jaká byla ta pravda, jestli se můžu zeptat?