Ospod a soud o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.7.24 21:27
@KovaJana píše: Více

Věci popisuju reálně a vztah máme spolu skvělý. Vím i od kamarádek manzelky ke kterým chodi, ze si tam dcera často posteskne, ze by chtěla za mnou. Ty kamaradky mi dokonce nabídly pokud k nim manželka dceru privede aby si hrála s jejich dětmi, ze mi dají vědět abych se stavil se za dcerou podívat. Take vidí co mě a dceři dela.
Jinak na soudu mi řekli, že nemohu podat nové Předběžné opatření, pokud není v platnosti ještě to první a ať se tedy odvolám a uvedu do nej duvod proc se odvolavam. Takže já vlastně udělal vše co mi bylo řečeno na soudě v Moste. Na Ospod jsem jen rekl, ze dohoda nefunguje a ze nevidím smysl delat nejakou novou když se jimi řídit nebude. Jen mě překvapilo, že manželce nic úřednice z Ospodu neřekly, neco ve smyslu jakoze nedodržuje dohodu, že to může mít nějaké důsledky…proste nic. Čekal jsem nějakou reakci. Me jen pak řekly " A co jako máme dělat, ona se s vama proste dohodnout nechce" a jděte zpět na soud. Tak jsem šel.

• Citovat
  • Upravit
2978
23.7.24 21:35
@Chozexy píše: Více

oboje. No odmítnout terapii při psychosomatických projevech, to chce fakt žaludek. Tak držím palce, ať tvou důvěru nezneužije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
23.7.24 21:40

se nečerti. Příliš často jsem se setkávala s muži, kteří to uchopili tvým způsobem, tvrdili, že se dětí nevzdali, ale za pár měsíců či let podle nátury matky zjistili, že se jich vlastně nedobrovolně „vzdali“. Tak snad to není tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
23.7.24 21:49
@Anonymní píše: Více

Kdo ti na soudu toto radil? Nějaká úřednice v podatelně? Nebo sociálně soudní pracovnice? Pokud nezná základní procesní předpisy, tak by měla spíš držet ústa a ne radit. Jako kdyby ti to poradily holky na emimi, tak se nedivím, ale na soudu? Soudce ti těžko mohl radit, takže nějaký dobroděj? OSPOD tedy taky hvězdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.24 22:02

Teď nevím zda to pojmenuju správně. Paní ze soudu volala nějaké vyšší soudní úředníci a ta rekla, ze nemohu podat nový návrh na Předběžné opatření, ale musím se odvolat proti stávajícímu a uvést tam detaily proc se odvolávam. Učinil jsem tak okamzite a odvolání podal. Nikdo.mi nerekl, ze je lepsi podat nové a neodvolovat se.
Smysl Ospod jsem nepochopil. Napred nás přemluvi k nějaké dohodě a kdyz se nedodržuje, tak je to vlastně jedno a nic s tím dělat nebudou. Čekal jsem od Ospod nějakou reakci směrem k manželce, alespoň vysvetleni jejího chování a možných důsledku. Ta je teď vlastně presvedcena, ze si může dělat co chce a ja mam smůlu.

• Citovat
  • Upravit
2978
23.7.24 22:24

Tak VSÚ… No to je úroveň. Pošli mi ji na školení. Tedy pokud to neudělala schválně. Každý dement na soudu by měl vědět, že u odvolání proti zamítnutí předběžka nelze uplatnit nové důvody, a to rozhodnutí za popsané situace žádnou vadou netrpělo, takže bez nových důvodů by muselo být potvrzeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.24 06:43

No každopádně jsem podal tedy to odvolání. Na Ospod jsem nahlásil, ze mi dceru odmítá dávat at už dle dohody nebo nějak mimo dohodu a Ospod rekl, ze s tím nic dělat nebude. Jediné co jsem na Ospod udělal, tak jsem emailem popsal situaci, přiložil WhatsApp komunikaci s manželkou aby viděly urednice co tedy pise a ze mi dceru odmítá jakkoliv dávat.

• Citovat
  • Upravit
2978
24.7.24 08:51

Opět nesmysl. OSPODu nemá cenu cokoliv dokládat. OSPODu se nedokazuje, OSPODu se tvrdí. Dokazovat musíš soudu. Takže jestli s tím něco chceš dělat, tak je třeba napsat fundovaně nový návrh na předběžko s vypořádáním překážky litispendence, ale k tomu musíš mít skutečně znalého zástupce, není to jednoduché. Ideálně k tomu udělat zpětvzetí odvolání, zejména pokud se spis ještě válí na okrese.
Alternativa je prostě dítě převzít i proti vůli matky, ale to se musí dělat ještě opatrněji a musí to být doprovázeno bezchybným procesním postupem. Jinak se to obrátí proti tobě. Sám se do toho radši nepouštěj, tvými chybami se to jen hemží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
24.7.24 09:21

Když jsme tenkrát s ex měli dohodu sepsanou na OSPOD, tak jsem jim každé nepřebrání podle dohody zavolala. Následovně jim osobně ukázala otcovy výmluvy, proč dítě nepřebral.

Dohoda byla pak samotným OSPOD ukončena. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12742
24.7.24 09:29

Řešit tuto situaci POUZE návrhem na vydání předběžného opatření Vám poradil kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
24.7.24 10:34
@Hecate píše: Více

Tak má k tomu podaný návrh ve věci samé, to je ok, ale měl být aktivnější zřejmě i ve směru mediace či odborné pomoci a ne se jen nechat vláčet OSPODem. Ale hlavně si to neměl nechat líbit, zejména ve dnech, kdy ještě dítě chodilo do školy či školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.24 07:00

Tak já se aktivně na Ospod neangažoval. Zašel jsem tam, ale když jsem viděl, že to je o ničem, šel jsem na soud.
Ale Ospod mě pak sám kontaktoval a přeje si součinnost. Poskytuju ji.
Podepsali jsem tam s manželkou dohodu, ale odmítá se ji řídit, ze pry ji nějaký papír od nějaké úřednice nezajima a ze ji nebude organizovat plány na léto někdo od stolu z kanceláře.
Dceru mi odmítla vydat v neděli a i v pondělí kdy měla být se mnou i přes noc. Dcera se ke mě vždy těší.
Z Ospodu zene volaly, nevim co ji řekly, ale v sobotu dle sepsane dohody mi prý dceru dá. Tak uvidím.
Odvolání na zamitnute Předběžné opatření je u vyšší soudní úřednice na okrese.
Za měsíc má být nějaké edukační sezení na kterém soudkyně trvá a po prázdninách se bude řešit rozvod, tak se to snad nekam pohne.
Jen vím, že kdybych nešel na soud a neresil to ani Ospod, tak přes léto dceru nevidím vůbec. Manželka dělá ve školství a ma tak prázdniny a dost času.

• Citovat
  • Upravit
446
25.7.24 07:19

Před tím rozvodem, jak se řeší děti - jejich péče musí být dohoda na Ospodu předpokládám (máme dohodnutou společnou péči). Tam musíme jít oba dva. Musí tam přijít někdy i děti, aby OSPOD zjistil jejich pohled na věc? Mám dcery 13 a 16 let. Nebo je to čistě individuální… podle rozhodnutí úřednice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
25.7.24 08:07

Co mě bylo řečeno, od 12 let se ptají děti kde chtějí být atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
25.7.24 09:22
@Maxja píše: Více

toto jsem taky někde četl nebo slyšel. Žena mně tvrdila, že tam děti nepůjdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí