Ospod a soud o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2978
23.7.24 16:23
@Anonymní píše: Více

Jako sorry, píšeš: „Uteklo skoro půl roku a ja dceru neměl ještě ani jeden celý den“ To je prostě nezájem a nechání vyhnít. Do půl roku má být rozhodnuto meritorně. A jestli je to v Mostě, tak tam Beneš tlačí Cochem, ale to neznamená, že se nic neděje.
Odvolání proti správnému zamítnutí návrhu na předběžko je přesně to, co by ti poradila matka, protahovat stav, kdy dítě nevidíš. Máš kliku na jeden z lepších soudů a nejlepší krajský soud a přesto jsi v tomto stavu. To prostě bez tvého chybného a laxního postupu je prostě nepravděpodobné. Takže bys měl honem změnit poradce a postupy, pokud o dceru opravdu stojíš. To odvolání vezmi zpět. Nespoléhej na soudy a konej sám. Soudy mohou pomoci jen tehdy, pokud sám vyvíjíš úsilí správným směrem a ne pláčem na OSPOD a nesmyslnými návrhy soudu. Píšu ti to úmyslně příkře, aby ses probral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
23.7.24 16:26
@Fiveone píše: Více
únos by to nebyl ani tehdy, pokud by dítě bylo svěřeno do péče. Je to porušení rozsudku a při opakování maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Není-li rozhodnuto, pak mají rodiče oba stejná práva a styk dítěte s rodičem se řídí obecnou právní úpravou, tedy jeho zájmem, který si ale každý vyloží jinak. Takže ano, pokud si dítě jeden rodič přivlastní, může totéž provést druhý rodič. Dle ústavního práva může rodičovskou odpovědnost, tedy i péči, omezit pouze soud, nikoliv svévolně jeden z rodičů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
23.7.24 17:11
@KovaJana píše: Více

S naší školkou jsem řešila to, že kdyby si ex náhodou vzpomněl, že je otcem, a přišel by si vyzvednout dítě, tak že mu jej prý školka nemůže vydat. A muselo by se to dokonce hlásit na policii. Pro to dítě by to bylo jako kdyby jej školka vydala náhodému kolemdoucímu. A ještě dítě s několika diagnózami. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65321
23.7.24 17:34
@Alexandria Nixia píše: Více

ale to jsi měla rozsudek, ne. Že on si dítě vzít nemůže sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
23.7.24 18:18
@vokishka píše: Více

Máme tam pasdáž o výkonu rozhodnutí. Tak jestli je to tohle.
Ona ex ta soudkyně i sama doporučovala, aby jej nenapadlo si dítě vzít bez předchozího projednání se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65321
23.7.24 18:21
@Alexandria Nixia píše: Více

pokud to tam je přímo zmíněno, tak jo. Ale pokud není nic takového v rozsudku, škola nemá právo dítě nevydat zákonnému zástupci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
23.7.24 18:31

Toto je neuvěřitelné. Ten OSPOD by snad měl nějak fungovat a v takových situacích mít nějaký jasný postup. Jak je stará dcera? Já jsem jen zvědavý jak dopadnu já. Holky 13 a 16, před třemi měsíci jsem se odstěhoval z bytu (vlastním půlku) a to jen proto, že jsem to považoval za nejlepší pro holky… krize už se začínala promítat na ně podle mě a manželka odcházet nechtěla, i když je iniciátor. Domluvili jsme se o společné péči (ať se holky rozhodnou sami, kdy budou chtít jít ke mně (do výživného mám odečet 5dnů, jestliho využijí je…na nich)… nechci je do ničeho nutit, jsou doma štastné a maminka je na piedestalu a ani si nemyslím, že by o to koho mají raději měly rozhodovat v tomto věku), střídavku co jsem vyčetl tak v tomto věku už skoro nikdo z odborníků nedoporučuje a smyslem bylo vše nej pro dcery… potažmo i maminka spokojená no a já si to holt vyžeru. Za tři měsíce žádný postup v této věci… pouze jedno setkání, kde jsme do nějakého mustru doplnili dohodu na OSPOD a řešení majetku… jinak nic. Nekuje se na mě něco? Ona je obklopená rádci a já to ňahňám pouze dle mého úsudku… ať to holky zvládnou co nejlépe. Holky vídám tak jednou za 14 dnů, přespaly jednou i u mě, sem tam napíšou či zavolají (když něco potřebují většinou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41288
23.7.24 18:58
@Chozexy píše: Více

a co se poradit s odborníkem na rodinné právo? jinak mě tvůj přístup nepřijde špatný, nechat to na jejich rozhodnutí. Reálně si myslíš, že by jsi je v jejich věku donutil do něčeho do čeho nechtějí? za mě ne, jen by jsi je tlačením odradil. Ted se uvidí, jaký máte mezi sebou vztah, jak jste na něm do dnešních dnů pracovali a jak jsi se jim věnoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
23.7.24 19:55
@Keyllah píše: Více

Ano, bylo by to nucení do něčeho co by nechtěly. Taková ta d..ilní otázka… koho máš radši? tatínka nebo maminku-? No vztah je takový bych řekl klasický… maminka 6 let doma s něma, tatínek moc doma nebyl… pracoval… ale tatínek fungoval… vozil… vyzvedával i v nemocnici s něma několik týdnů ležel, ale stejně je maminka maminka… takže jsem na druhé koleji a mám obavu, že na věky… Prý netlač na ně… Mám teď i omezené zdroje… bydlení, peníze atd. bude to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
23.7.24 20:23

Další, co se dětí dobrovolně vzdal… Jak to dopadne? Holky tě s největší pravděpodobností postupně zavrhnou a tobě bude vyměřeno výživné včetně zpětného, až se budeš divit. Běžný výsledek. Takže pokud jste „dohodnuti“ na společné péči, pak by to mělo být takto podáno na soud už teď a budeš doufat, že to matka nepřehodnotí. Ale třeba jí ponechání bytu a dětí a tebou slíbené výživné bude stačit a problémy dělat nebude. Nicméně stojíš si v tom jako nahý v trní. Držím palce, ať je matka slušná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.24 20:26

Spatne jsem to popsal časově, omlouvam se.Ano, půl roku trvá stav kdy s dcerou mám minimální kontakt. Manželka s ni během že doby často odjížděla pryc, chodila na celé dny ke kamaradkam…a s ohledem na nevyhrocovani stavu kvůli dceři jsem to asi resil méně důrazně.
Od února do května trvala krize vyhrocena po jednom roku. Manzelcina nevěra atd.
V květnu můj odchod z domova, ale kontakt víceméně ještě byl, minimální a snažil jsem se řešit domluvou s manželkou. Nešlo to.
V polovine června podána žaloba na rozvod s úpravou styku. Ještě v červnu nás kontaktovali že soudu, ze koncem srpna bude nějaké edukační sezení na čemž soud trvá. Když jsem tedy videl, ze celé léto se nic nepohne, Domluva možná není, tak jsem podal navrh na Předběžné opatření.
Hned začátkem července jsme byli pozvání na Ospod, ze se máme oba dostavit. Dostavili jsme se a byla sepsana dohoda o styku během prázdnin. Na základě dohody tedy soud zamítl Předběžné opatření.
Dohodou se žena neřídí, tak jsem šel na toto upozornit Ospod jak mi bylo řečeno, že u při jejím sepisování, ze tak mame učinit pokud se jeden dohodou řídit nebude.
Na Ospodu nic dělat nebudou, tak me odkazali na soud. Na soudu mi řekli, že tam stále je návrh na Předběžné opatření a běží 15 dní lhůta na odvolání se a bylo mi tam tedy řečeno, že se mám odvolat pokud dohoda neplní účel a na toto tam upozornit.
Omlouvám se za nesrovnalosti s časem. Úřední postup trva tedy nějak od poloviny června. Předtím jsem se snažil o nějaké narovnání domluvou, právníkem a nakonec tedy soud. Nic zatím nepomohlo a kontakt je opravdu minimální.

• Citovat
  • Upravit
2978
23.7.24 20:26

Předně asi byla chyba opouštět společné bydliště, to je dost vzdálení se dětem v tomto věku. I kdybys měl spát v předsíni. Snad se jako dospělí dokážete ovládat, abyste se v jednom bytě nepodřezali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
23.7.24 20:32
@Anonymní píše: Více

Takže, v odvolání nelze uplatnit nové skutečnosti. Proto je odvolání nesmysl. Bylo možné podat nový návrh na předběžné opatření, ale to by bylo vhodnější, pokud by to první již nabylo právní moci, tedy nebylo proti němu podáno odvolání, v takovém případě by to nabylo právní moci skončením lhůty pro odvolání. A mohl by jít nový návrh. Pokud je ale odvolání podáno, i když jsou nové okolnosti, očekávala bych od okresního soudu, že ti to hodí na hlavu pro překážku litispendence, zejména pokud se v novém návrhu s ní nevypořádáš, což bych od tebe fakt nečekala.
Na tvém místě bych postupovala zcela jinak a vůči matce tvrději. Protože to, co dělá, lze považovat za týrání dítěte. Tedy pokud věci popisuješ reálně a máte s dcerou normální vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
23.7.24 20:57

Nedávala to, musela být na práškách na spaní a antidep. neurol, dceři kvůli tomu všemu prý vypadaly vlasy, problémy ve škole (všechny jsou takové přecitlivělé… ony tvrdí, že citlivé a já jsem studený čumák.. tak si vyber… a skončil jsem na emimino v diskuzích - pro rady-poněkud absurdní)… fakt ji hodně padaly, každý večer mně dcera ukazovala chomáč… byla taky v háji-myslím, že to s ní maminka probírala… neviděl jsem jinou cestu… terapii žena odmítla… odejít nechtěla… tak jsem navrhl odchod já a ted tvrdí, že se ji hodně ulevilo a všichni jsou ok i nový kamarád, který se objevil měsíc po mém odchodu. Myslím, že bych ty holky víc ztratil tím, kdybych zůstal, taky by se do nich mohl vepsat nějaký vzorec o chlapech atd… v tom jejich věku musíš našlapovat po špičkách… Tak to vidím já… a nenapadá mě nic čím bych mohl nějak úředně narazit… společnou péči máme dohodnutou… majetek taky… vše zařizuje ona, já to odmítl se na tom podílet…, ale slíbil jsem, že nebudu házet klacky pod nohy… :zed:
Ty jsi v tom nějak kovaná… tvůj job? nebo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
23.7.24 21:01

proti tomu, že jsem se dětí vzdal se razantně ohrazuji… :pocitac:
a byt ji nenechám, bude moci pouze bezplatně užívat moji půlku… byt není v SJM - koupen před svatbou, pokud se nastěhuje nějaký kamarád, budu chtít nájem nebo vyplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí