Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Je to určitá výhra pro dceru, že bude mít otce, jinak samozřejmě v jejím světě komplikace, protože bude pendlovat mezi dvěma domovy, o tom žádná. Nejvíce práce vás ale s ženou teprve čeká. Oba se budete muset zklidnit a najít společnou řeč, být milujícími rodiči, jinak to nebude fungovat a děcko se vám bude sypat před očima. Vaše dcera vás chce takto vidět. Já jsem to viděla na svých dětech, jak jsou rozhozené, když jsme měli kolem rozvodu napjaté vztahy a jak byly a jsou rády, že se k sobě chováme hezky. Tvoje žena (a tchyně) by neměla dceru manipulovat proti tobě, je to hnus a není v tom ani špetka lásky k dceři. Držím palce, ať to dcera s vámi dvěma vyhraje. Oproti tomu je výhra u soudu fakt maličkost.
Pro tebe krásný výsledek, pro to dítě je to na pytel, ale to bohužel rozvody jsou. Já doufám, že bychom to s manželem zvládli s větší grácií, jsem potvora, ale tohle bych neudělala tomu dítěti, na chlapa bych pak samozřejmě prděla. Tak ať se daří ![]()
@Veveří píše: Více
Gratulaji ke stridavce. I kdyz to bohuzel neznamena, ze matka prestane delat naschvaly.
Je dobre, ze male zustane zachovana pece obou rodicu.
tesat…
mně je z těchto příběhů a případů vždy ouzko
kvůli těm dětem, mrzačí jim to duši…
nech exmanželku vychladnout a pak jí napiš, že kvůli dceři chceš vycházet slušně a korektně, už bez špíny a naschválů!
Dítě fakt Nesmí slyšet od rodičů humus na toho druhého, je to velmi bolestivé a poškozující, projeví se to v pubertě a v jejích vztazích s muži, to mi věř na tutovku…
Pěkně napsáno. Máš pravdu v tom, že dětem rozepře mezi rodiči nedělají dobře, že to špatně snášejí.
Jenže je problém, pokud ten druhý nechce spolupracovat. To se pak můžeš stavět „na hlavu“, ustupovat, ale s tím druhým to prostě nehne. Snad se maminka včas vzpamatuje a začne se zakladatelem řešit věci konstruktivně, ale pokud ona nebude chtít…
Nejsem zastáncem střídavé péče, vůbec, nemyslím si, že je to obecně pro děti dobré, ale v tomto případě je to asi jediné řešení. Ještě by mohla být holčička v péči tatínka, ale to by jí jistě zase chyběla maminka, obzvlášť, když teď byla v podstatě jenom s ní.
Nevím, co si matka myslela, když zakladateli znemožňovala styk s dcerou.
Mohli se na všem rozumně domluvit tak, aby to vyhovovalo dcerce i oběma rodičům. Teď asi matka kouká, kam její naschvály vedly. A kdyby tím netrpělo dítě, tak dobře jí tak.
Zakladateli, asi se matka nevzdala odvolání rovnou v soudní síni, viď? Měla bych strach, že bude dělat problémy a odvolá se. A tím nebude rozsudek pravomocný a zase se to protáhne. ![]()
Držím Ti pěsti, ať manželka dostane brzy „rozum“ a začne jí víc záležet na dcerce, než na pomstě a Ty můžeš být v klidu se svou holčičkou. ![]()
@Justin Case píše: Více
Nějaká konkrétní námitka? Řekla bych, že moc dobře vím, o čem píšu. Takže tvá poznámka je poněkud mimo.
Pokud by to nejprve nabylo právní moci, tak nové předběžko se potýká pro změnu s překážkou věci rozhodnuté, takže i tak musí prokazovat nové skutečnosti.
Tak to blahopřeji. Kde se to soudilo?
Otázka je, zda se matka umravní, nebo se pokusí dítě zlomit proti tobě, buď ve střehu.
To jsi měl uvést jako první, že je manželka učitelka!!! Tím se to vysvětluje. Když vidím těžký spor, vždy jsem se ptala, zda matka není učitelka. A málokdy to tak nebylo. A když nebyla matka učitelka, tak její matka… ![]()
A máš to aspoň předběžně vykonatelné? Navrhl to tvůj právník? Nebo budeš čekat dalšího půl roku, než to projde odvolačkou?
@KovaJana píše: Více
ano, byt ucitelka je absolutni ztrata moralniho kreditu, to je geneticka mutace po dalsi pokoleni
@Eliška píše: Více
empirická zkušenost. Mám pocit, že učitelské povolání přitahuje specifické charaktery, na jedné straně obětavé láskyplné lidi, kteří by se dětem rozdali, na druhé straně povolání přitahuje primitivní psychopatky, které nemají jinou šanci uplatnit své sklony k ovládání druhých, ukojení pocitu moci než na bezbranných dětech. Ta empirie je až děsivá. Ale určitě je spousta naprosto skvělých a obětavých učitelek. A s tou dědičností to tak asi bude, jak na straně těch obětavých, tak těch druhých…
@KovaJana píše: Více
Vase troleni se mi začíná líbit. Hrát si na inteligentní na fóru pro maminky je top
nejlepší je jak si hrajete na právní poradkyni. Žeru to. Tohle je starý dobrý lidé. cz trolleni lidí
Je po soudu. Nařízena střídavá péče týden a týden.
Je ubohé, že to muselo dojít takto daleko a řešil za nás jakožto rodiče naší dceru soud. Bohužel to jinak nešlo. Kdybych nebojoval tolik měsíců, tak bych proste dceru neviděl.
Jen včera jsem měl dceru vidět po týdnu hloupé dvě hodiny a ani to mi nebylo umožněno.
Takže doufám, že verdiktem soudu se to zlo ze strany matky přestane dít a konečně se s dcerou normálně uvidím.