Ostravská univerzita – dálkové studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ostravská univerzita - dálkové studium
Ahojky,
najdou se tady maminky nebo kdokoliv z dospěláků, který studuje na Ostravské univerzitě - filozofická nebo pedagogická fakulta - dálkové studium (kombinované)???
Podaly jsme si s kamarádkou přihlášku na navazujícím Mgr. studium a ráda bych slyšela názory, zkušenosti a informace, jak na téhle VŠ probíhá výuka pro „dálkaře“. Já pracuji, kamarádka je na rodičáku.
Budu ráda za každé info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Byla jsem na přírodověděcké fakultě, kombinované studium, bude to vždycky podobné…
cca 4 pátky odpoledne za semestr byla škola (od dvou do šesti, sedmi), většinou vyučující vyžadovali přítomnost - platilo pro dálkově vyučované předměty.
Některé předměty byly napsány jako prezenční, to bylo na domluvě s vyučujícím, chápali, že prostě na seminář ve středu dopoledne se pracující nedostaví - takže buď se třeba domluvil jeden den, kdy se zvládly všechny hodiny za sebou, nebo zadané práce… prostě na domluvě.
Držím pěsti=)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet
moc děkuji za info… a spokojenost s vyučujícími a s přístupem????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já už končím na pedagogické magistra a přednášky máme 1× týdně. Jsem se studiem v Ostravě maximálně spokojená a neměnila bych. Před tím jsem studovala v Opavě a můžu říct - zlatá Ostrava.
Někteří přednášející vyžadují účast na přednáškách, ale většinou stačí se omluvit. Já byla v Ostravě minulý semestr asi 4× a dá se to v pohodě zvládnout. Takže přeji hodně štěstí při studiu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
helenan píše:
Tak já už končím na pedagogické magistra a přednášky máme 1× týdně. Jsem se studiem v Ostravě maximálně spokojená a neměnila bych. Před tím jsem studovala v Opavě a můžu říct - zlatá Ostrava.
Někteří přednášející vyžadují účast na přednáškách, ale většinou stačí se omluvit. Já byla v Ostravě minulý semestr asi 4× a dá se to v pohodě zvládnout. Takže přeji hodně štěstí při studiu.
A jaký obor na ped.fakultě studuješ???? Dávala jsem si přihlášku na spec.ped., která mě zajímá a i do budoucna se mi hodí…
Můžeš mi prosím víc popsat, jak výuka probíhá, prosím…?????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na specce nevím jak to je, já mám učitelství. No a jak probíhá výuka: máš předem daný rozvrh (některý semestr jsme měli výuku od 8:20 do cca 14, některý do 16 hodin) a výuka se liší dle přednášejících. Většinou po nás nechtěli seminárky, spíš tak jeden přednášející za semestr. Zkoušky bývají buď ústní nebo písemné, někteří to ale moc prožívají a mají první písemnou, a když ji uděláš, tak jdeš k ústní. Když tak se ptej přesně, co tě zajímá, ale fakt nevím, jestli je to všude stejné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jsem tedy pochytila… výuka je sem tam pátky odpoledne a i soboty?
Seminárky mi ani nevadí, těch jsme se už něco napsaly ![]()
Dá se domlouvat na zkoušky - myslím tím, zda jsou ochotní se domlouvat podle toho, jak to studentovi vyhovuje (už jsem zažila totiž i striktně přidělený termín a hotovo).
A ještě - známky jsou zřejmě v IS-ku, nebo funguje ještě klasický index na OSU?
Omlouvám se za dotazy
… ale letos končíme s holkama Bc. na jedné škole a přístup některých prof. a paní ředitelky je šílený. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podaly jsme si přihlášku:
- na FF OSU - obor soc.práce s poradenstvím, a
- na PF OSU - obor speciální pedagogika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj tak já ti teda napíšu jak to na osu chodí
právě končím speciální pedagogiku Mgr. dělám to dálkově a je to úplně v pohodě, teda je to těžké vzhledem k učivu ale jinak to jde.mám ročního syna, takže prvák jsem nejezdila do školy skoro vůbec (v těhotenství se mi nechtělo se tam kodrcat), teď v druháku jsem se snažila aspoň sem tam tam zajet.většinou nikdo docházku neřeší, hodně záleží na profesorovi, jsou u nás holky které vidíme jen u zkoušek.profesoři jsou super, vždycky se dalo domluvit na jiný termín, je fakt že termíny vypisujou do STAGu (studentský portál OSU,vše už vedou v elektro podobě), většinou má každý vypsané 4-5 termínů.ale jak říkám, když se domluvíš s dotyčným je ochoten tě přijmout i jindy,to je tam celkem pohoda.přednášky máme v pátek od 14-19hodin(ale prváci jezdí třeba ve středu odpo, kombinované studium to má vždycky odpoledne, jen ty dny se asi mění dle ročníku), málokdy jsme tam ale tak dlouho, většinou vypadnem v šest max. ale když se zvedneš a odejdeš tak to nikdo neřeší, pokud někdo vyžaduje docházku a nechodíš tam většinou musíš odevzdat seminárku.těch je i tak dost, teď jsem měli skoro do každého předmětu.profesoři jsou v pohodě, je tam pár kteří to moc žerou a jsou celkem drsní,ale to je asi všude.teď mě nic už nenapadá,pokud budeš chtít vědět více napiš mi email, poskytnu podrobnější info, dělala jsem tam i Bc.
jinak moc fandím k výběru oboru, já obdivuju všechny co specku dělají nebo se pro ni rozhodli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krusiko,
já loni absolvovala na Vyšší odborní sociální a chtěla jsem něco navázat.
Jedna prof. nás uvrtala na UJAK - vzdělávání dospělých. Obor nic moc, ale tak na OSU bylo už plno, takže aspon něco. Obsah učiva celkem náročný, docházka se vyžaduje skoro ve všech předmětech (na nás jsou ve FM dost přísní) akorát paní ředitelka je příliš líná podávat včas přesné info, takže jsme teď v sobotu dost pěnili ve škole.
Uznali nám studium na vošce, takže dostudováváme předměty, co jsme neměli a letos bychom v červnu měli státnicovat a přidat si ke jménu Bc.
A ráda bych navázala, syna mám už velkého
A protože bych ráda pracovala s pěstounskými rodinami, specka by se mi hodila. Podala jsem si ještě i na obor sociální práci s poradenstvím, tak uvidíme, kam se dostanu ![]()
Mooooc děkuji za info, když tak zítra napíšu meilíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já se dostala k internetu zas až teď, ale jak už bylo řečeno, tak se dá v Ostravě všechno domluvit, ty termíny zkoušek.
Tak hlavně ať se dostaneš, a potom ať v pohodě studium zvládáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
helenan píše:
No já se dostala k internetu zas až teď, ale jak už bylo řečeno, tak se dá v Ostravě všechno domluvit, ty termíny zkoušek.
Tak hlavně ať se dostaneš, a potom ať v pohodě studium zvládáš.
Děkuji za informace
Moc jste mi pomohly a ujistily mě, že jsem dobře udělala a rozhodla se ![]()
Krusiko, jen pokdu bych mohla poprosit, zda máš nějaké materiály či stáhnuté knížky, mohla bys mi prosím něco poslat??? Nebo odkazy - vytisknu si to v práci, at jsem v obraze (snad nejsem moc troufalá).
Můj meilík je kačuli.kačka@seznam.cz
Moooc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kačuli mám toho strašně moc, pls písni na maila co asi by jsi chtěla mám všech pět let někde v pc, možná by bylo lepší ti to hodit na dvd a poslat poštou netuším zda chceš jen něco k přijímačkám či přímo učivo
. jinak dnes jsem se dozvěděla že OSU prý letos nebude dělat pro NMgr specku příjímačky, ale bere na základě těch papírů co k tomu chtějí?? tak si to zjisti, mám to z druhé ruky
, raději mi písni jak budeš mít čas, bo já teď nastoupila do práce a k mailu se dostanu, sem už tak často ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Ostravské univerzitě se, co se týče specky, dá určitě na všem domluvit. Jak psali ostatní, přednášky nejsou povinné (kromě snad 2 nebo tří předmětů).Celkově bych řekla, že jsou chápaví a vstřícní. Některé předměty jsou lehké, některé náročné. Držím všem palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte holky a nevíte, jak je to u studia ošetřovatelství? Bc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit