Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@scentini píše:
To bych taky radila. Me se ofina moc nelibi. Dcera ma krasny vlnity vlasy a kdybx tole nekdo udelal, tak fakt bych se neznala. Nastesti vim, ze scera by se nenechala ostrihat.
Ona byla malinká kolem roku a půl teď už to nějak dorostlo ale stříhat nechce má ráda culiky a sponky a když se jí zeptam jestli nechce ostříhat tak nee a já jsem rada:)
@Leonisek1 píše:
@J_Doe do poradny jsem s tím kreténem chodila vloni, právě kvůli tomu, že dceři ubližoval, tam jim vše odkýval, na poslední sezení už nepřišel a po sezení opět najel do starých kolejí, s debilním bachařem který uznává jen sám sebe těžko komunikovat.
@Ellusa co jsou vážnější problémy? dluhy, které nadělal bez našeho vědomí, to že s malou spí v lese bez sociálního zázemí, ale před sociálkou jako bydlí na chatě rodičů?
Ta asi by mi to příjemné nebylo to uznávám. Spíš by mě na mysl přišlo to, že se mu ty potem slepené a rozcuchané vlasy nechtěly česat. Kolikrát mě otec naháněl po baráku s nůžkama, protože jsem se nechtěla česat
Nikdy mě teda neostříhal. Vadilo by mi to z principu, kdyby si to někdo dovolil k mému dítěti, ale že bych ho žalovala? To ne. Spíš bych se o to podělila se sociálkou, aby poradili nějaké opatření a hlavně bych si o tom promluvila s ním, že neposlouchá, jeho věc, řekla bych mu svoje a je…
Co se stanu týče tak to nechápu tvoje rozhořčení vůbec. Syn s námi spává ve stanu a při prvním spaní neměl ani rok. Na baráku, který spravujeme nemáme taktéž žádné sociální zázemí. Tak staré dítě jako tvoje dcera to bere jako dobrodružství a nemyslím si, že by jí to nějak drasticky ublížilo m
Příspěvek upraven 22.06.17 v 12:08
Hmmm to je takovej blb, že byl nejlepší nápad si s ním udělat dítě… takový to ahoj chováš se jako ko.ot pojďme si udělat děcko ať se mám proč vztekat… a samozřejmě předtím takový nebyl to se změnil až potom ![]()
jinak s těmi vlasy, když nebudeš dělat kina před holkou tak z toho nebude mít ujmu ani ona…
No, na souložení byl evidnetně dobrej. Na alimenty taky. Jakýho otce jsi vybrala, takovýho máš.
Nehledě ktomu, že ti zas tak moc nevěřím, že je takovej padouch. Spíš mi připadáš jako hysterka, která se hroutí, když není po jejím a jen ona to umí nejlíp. Pár jich ve svým okolí mám a řekla bych, že dítěti škoděj víc, než lehce laxní otec.
Vlasy dorostou a jestli to holka špatně ponese, tak jen kvůli tobě a tvejm reakcím.
Mám dcerku, svěřenou do péče, otec jí má pravidelně každých 14dní, většinou mi jí vrací pravidelně nemocnou. před měsícem jsem s ní byla doma 10dní na neschopence a ted mi jí vrátil po víkendu se zánětem průdušek, tak jsme se domluvili, že si vezme paragraf on. Včera jsem se za malou jela podívat a našla jsem jí vyholenou na 3mm, předtím měla krásné blond vlásky, lokýnky pod ramena.. myslela jsem, že to nerozdýchám. dopředu nic neřekl, a když jsem se ho pak zeptala proč to udělal, tak odpověď byla, že se potila a že to chtěla (není jí ještě ani 5let! upozornila jsem na to učitelku ve školce, aby to vysvětlila dětem, byla v šoku, nechápe jak ho to mohlo napadnout, volala jsem do psychol. poradny, nevím jak mám před malou reagovat, až budeme potkávat známé a oni se budou ptát
jsem objednaná na OSPOD, abych s nimi probrala co a jak, nepřijde mi to normální. zvažuji žalobu za újmu na psychickém zdraví dcerky a i na svém.
Žalobu bych nepodávala
ale dceru bych někam uklidila a potom bych si to s chlapem vyřídila.:mrgreen: je malá takže dobrý… Já měla na táboře holku co jí takhle ostříhal tatínek a to jí bylo 12let holka nešťastná a kluci jí říkali borče… Ona vlastně ani nešla rozeznat od kluka
tohle byl podle mě veliký průser pro mladou slečnu. A to bych tomu chlapovi přerazila ruce ![]()
Dcera si taky jednou asi ve třech (už chodila do jeslí), požádala o ostříhání strojkem. Ostříhala jsem ji, byla spokojená, slušelo jí to, měly jsme nějakou dobu klid s česáním. Naprostá spokojenost
, ani mne nenapadlo to někomu v okolí vysvětlovat. Měla to asi na 1 cm
a dorůstalo to celkem rychle.
Zvažuji žalobu za újmu na psychickém zdraví dcerky a i na svém.
Hele tak pak napis, jak jsi dopadla. Pac tohle je takova perla, ze z tebe nemuzu. Ja chapu, ze te to vytocilo, taky bych byla nastvana na maximum, ale holcicka je mala. Vlasky ji dorostou, prestan hystercit a stresovat ji. Jsou mnohem vetsi tragedie, nez nastoupi do skoly, bude mit vlasky zpatky.
@Emimin7 píše:
To ti přijde jako adekvátní reakce? Mně tenkrát taky ostríhali dlouhé vlasy skoro dohola a ve škole jsem byl pro smích, ale trauma jsem z toho neměl.
Navíc dítě v necelých pěti letech asi neřeší kontrast odstínu barvy vlasů s tónem pleti.
o ale srovnávat oholeného kluka a holku je dost rozdíl
manžel naštěstí používá mozek a tohle by ho v životě nenapadlo. když jdu k holiči já tak mě říká že doufá že zastřihnout jen konečky
Naše řeší i spodní prádlo, vlasy si pořád češe a říká že má krásné dlouhé ![]()
Holka bude mit daleko vetsi trauma z hystericke reakce matky.
Jsou to vlasy, ale resi se to jako kdyby ji nechal vytetovat hvezdu na celo. Mile to neni, ale take to neni anticka tragedie.
@Leonisek1 Nedělala bych z toho takové drama, jako asi bych byla naštvaná a mezi čtyřma očima mu k tomu řekla svoje ale nemá cenu to hrotit, vlásky dorostou.
Žalobu asi ne.., ale teď nevím co bych mu „provedla“..
By mi mrdlo..moje malá taky bloncka dlouhý vlasy..jako toto by snad nikoho nenapadlo..
..no, vlastně jo, toho tvýho ![]()
Promiň, za smajlíky..ale tomu se nechce věřit… ![]()
Vzhledem k tomu, že já svoje holky stříhám strojkem, dokud se nevzbouří
Takže mě by to asi nevytočilo. Ale chápu, že nekoho jo. Ale podávat žalobu kvůli psychické újmě
to mi přijde fakt moc.
@Leonisek1 Osobně, pokud to dceři nevadí, chtěla to a je spokojená, vůbec bych se tím nezabývala.
Pokud by ji ostříhal proti její vůli, tak tam bych teda řádila a hodně.
@Markéta80 píše:
o ale srovnávat oholeného kluka a holku je dost rozdílmanžel naštěstí používá mozek a tohle by ho v životě nenapadlo. když jdu k holiči já tak mě říká že doufá že zastřihnout jen konečky
Naše řeší i spodní prádlo, vlasy si pořád češe a říká že má krásné dlouhé
Ne, to neni. Já měl dlouhé vlasy, chtěl jsem dlouhé vlasy, neměl jsem dlouhé vlasy. ![]()