Otec samoživitel - jak vám jde praní, žehlení, vaření?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59512
26.4.19 20:28

@Russet proč? Chlap když musí zvládne víc ne dost a co by dělal kdyby těch dětí měl víc? Zvládnul by to taky :palec:. To asi není pro nikoho jednoduché zůstat na dítě nebo děti sám, ale zvládnout to musí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
26.4.19 20:50

@Russet Kamarád má dvě děti ve střídavce po týdnu od jejich 4 a 6 let. Celkem v pohodě to zvládá, vaří, pere, žehlí, peče cukroví.. Jo, má výhodu toho volného týdne, kdy se d asi lecco dodělat, ale to zas obvykle dohání resty v práci nebo se věnuje koníčkům. Kdyby to bylo na něm, má děti ve své péči trvale :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
26.4.19 21:08

Můj strejda skončil sám rovnou s třemi dětmi (předškolní/1.třída). Manželka se zamilovala po návratu do práce do kolegy a odešla za ním. Taky mu nezbylo než to zvládnout. Je pravda, že to odnesl hlavně jeho osobní život, protože péče o děti byla samozřejmě na prvním místě a to starší dítě mělo navíc hodně dlouho tendenci potenciální partnerky odhánět :?
Každý, kdo zůstane s dětmi sám, to má těžké, ať je to žena nebo muž, 100 % péče je prostě vysilující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.4.19 22:11
@Russet píše:
Ale ne pro samotátu :nevim:

to ani pro samo-matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.4.19 22:33
@Markéta80 píše:
@Russet proč? Chlap když musí zvládne víc ne dost a co by dělal kdyby těch dětí měl víc? Zvládnul by to taky :palec:. To asi není pro nikoho jednoduché zůstat na dítě nebo děti sám, ale zvládnout to musí ;)

Je rozdíl se rozvést a přijít o někoho tragicky. A pak, je docela těžké, když chlap zůstane sám s dcerou. Jednou ta máma prostě chybět bude. Ne vždy se povede vybrat maceška. Poměrné podobný příklad mám ve vzdálené rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.19 23:51

Domácnost se dá celkem v pohodě zvládnout. Moje manželka měla víc trpělivosti, ale to se člověk časem naučí. Ted si obcas pripadam jako budha. Jinak myslím, že to chlapi zvladaji stejně dobře jako ženy…
Samoživitel není nic extra oproti samoživitelce ;) lítaj v tom všichni stejně ;-)

Tady mých pár „zkušeností“ do pléna:

na vše chce systém, pravidelně probírat hračky / věci, které jsou k ničemu / zbavovat se malého oblečení po dětech, všechno pryč - zbytečně na to člověk musí myslet

učit děti co největší samostatnosti - do tří let to bylo otravování, od 4 výše už to jde ;-)
neuklidíš si po sobě? pohrozím, že sesbírám hračky do pytle a ráno vhodím - hračku jsem vyhodil za celou dobu 2×, pořádek udržujou (4 a 7 let)

nenechávám je moc čumět na tv ani do pc, radši je vezmu ven nebo se jim nejak venuju/kdyz to jde - JSOU PAK MNOHEM HODNEJSI
tv nechavam volne kdyz jsou nemocny

co nejvic zapojovat deti do spolecne prace - kdyz se pere, vsichni pomahaji, kdyz se vysava, pomahaji, kdyz varim, pomahaji…

Urcite doporucuju web hlidacky.cz nebo si najit nejakou bytost, ktera je schopna vas na nejakou dobu zastoupit - i treba v dobe nemoci, ne kazdy si muze dovolit jit na paragraf na mesic, kdyz si deti prehazujou anginy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
10.5.19 08:13
@LetajiciPrase píše:
Domácnost se dá celkem v pohodě zvládnout. Moje manželka měla víc trpělivosti, ale to se člověk časem naučí. Ted si obcas pripadam jako budha. Jinak myslím, že to chlapi zvladaji stejně dobře jako ženy…
Samoživitel není nic extra oproti samoživitelce ;) lítaj v tom všichni stejně ;-)

Tady mých pár „zkušeností“ do pléna:

na vše chce systém, pravidelně probírat hračky / věci, které jsou k ničemu / zbavovat se malého oblečení po dětech, všechno pryč - zbytečně na to člověk musí myslet

učit děti co největší samostatnosti - do tří let to bylo otravování, od 4 výše už to jde ;-)
neuklidíš si po sobě? pohrozím, že sesbírám hračky do pytle a ráno vhodím - hračku jsem vyhodil za celou dobu 2×, pořádek udržujou (4 a 7 let)

nenechávám je moc čumět na tv ani do pc, radši je vezmu ven nebo se jim nejak venuju/kdyz to jde - JSOU PAK MNOHEM HODNEJSI
tv nechavam volne kdyz jsou nemocny

co nejvic zapojovat deti do spolecne prace - kdyz se pere, vsichni pomahaji, kdyz se vysava, pomahaji, kdyz varim, pomahaji…

Urcite doporucuju web hlidacky.cz nebo si najit nejakou bytost, ktera je schopna vas na nejakou dobu zastoupit - i treba v dobe nemoci, ne kazdy si muze dovolit jit na paragraf na mesic, kdyz si deti prehazujou anginy ;-)

To je vidět chlapský přístup. Super, mám pdobnou zkušenost Ve většině případů ženy dělají dvě zásadní chyby: 1) nemají systém, nebo ho mají ale nedodržují.

1. považují děti na neschopné a nesvéprávné jedince, kteří si při používání lžíce uříznou ucho.

Dodatek. A většina moc dobře ví, že to není nic extra náročného, ale před chlapem se tváří, jak je to zničující a náročné, aby po nich nechtěl nic dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.19 19:23
Dodatek. A většina moc dobře ví, že to není nic extra náročného, ale před chlapem se tváří, jak je to zničující a náročné, aby po nich nechtěl nic dalšího.

Sedět celý den (12-16 hodin/denně) na vrátnici asi taky není nic těžkého a přesto by se spousta z nás z toho zbláznila… S chovem malých dětí je to podobný;-), nejde se od nich do nějakého věku hnout… Každý to má jinak, někdo se v tom najde, někdo to dělá z povinnosti… na každý pád pokud nemůže chvatel ;) dlouhodobě dělat to co ho baví / nějak se realizovat, přichází frustrace… a pak to správně nazve tak, že je to zničující ;-)

Já se třeba těšim na to, až skončí víkend a budu moci jít do práce ;-). Jenom proto, že změnim prostředí. Jinak určitě doporučuji chvateli/chvatelce si najít nějaký koníček, který lze provozovat v průběhu hlídání - kdo máte rádi adrenalin, doporučuju jednokolku, dá se to provozovat vedle odrážedla, z krátké vycházky se budete vracet stejně hotoví jako mláďata ;-)

další nápady: domácí diskotéka (děti tancujou, já se protáhnu na kruzích), hra nakrm medveda (rozkraji se salam a krmi se tatinek)

KDO MÁ NĚJAKÉ SPORTY, ZAJIMAVE AKTIVITY, KTERE SE DAJI DELAT S MALYMA A PRITOM VAS TO I BAVI (nemyslim to tak, ze vas naplnuje to, ze se to mladeti libi), NAPISTE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.22 21:16

Jak zvládáte otec + dite

Ahoj, jak zvládáte jako tatínci péči o dítě/děti? Práci?

• Citovat
  • Upravit
696
17.11.22 22:24
@Anonymní píše:
Ahoj, jak zvládáte jako tatínci péči o dítě/děti? Práci?

Tak jak matka, každý člověk (bez ohledu na penis či vagínu) je schopen se postarat o dítě a chodit k tomu do práce. Samozřejmě pokud chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123619
18.11.22 06:22

Jak je staré tvoje dítě? Jiné je to se školkovým dítětem,, jiné je to se školákem. Já mám čerstvou prvňačku -a prostě to zvládat musíme. V některých případech pomůže rodina - rodiče, bratr. V práci záleží na dohodě - ale z mojí zkušenosti všechno se dá domluvit. Pokud budeš chtít, víc napíšu do zpráv. S dcerou jsem sám od jejích necelých dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí