Otec samoživitel - jak vám jde praní, žehlení, vaření?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Když jsem zůstal s dětmi sám, bylo nejtěžší vymyslet systém. Po pár týdnech jsem si to zorganizoval; žehlení vůbec, pračka+sušička+složení do skříně 3× týdně 20 minut. Vaření 1× za dva dny větší množství. Udělal jsem si seznam, co je kdy třeba uklidit a udělat a ten jsem dodržoval. A měl jsem hromadu času. Ale to bylo před tím, než jsem si našel přítelkyni. Teď peru 5× týdně 40 minut a čas nemám vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venetia píše:
Ale vůbec ne, jen je do téhle role pořád stavěna.. možná má v sobě tu péči o dítě, tím, že ho nosí a porodí, ale stará i o domácnost určitě ne
No myslím, že kdyby to bylo na samotných mužích, tak ještě do dneška bydlíme v jeskyních. To, kdo má jaké starosti o domácnost je nejvíce vidět na ty kýčovité vánoční výzdobě. Bych chtěl vědět, kterýho chlapa by napadlo pověsit ten hnusnej věnec na vchodový dveře.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samá práce píše:
No myslím, že kdyby to bylo na samotných mužích, tak ještě do dneška bydlíme v jeskyních. To, kdo má jaké starosti o domácnost je nejvíce vidět na ty kýčovité vánoční výzdobě. Bych chtěl vědět, kterýho chlapa by napadlo pověsit ten hnusnej věnec na vchodový dveře.![]()
mýmu chlapovi trvalo dva roky, než se mi ho podařilo přesvědčit a to máme takový jemný, ne moc výrazný, ladící s dveřmi
by mě zajímalo co proti těm věncům na dveřích vy chlapi máte
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samá práce píše:
No myslím, že kdyby to bylo na samotných mužích, tak ještě do dneška bydlíme v jeskyních. To, kdo má jaké starosti o domácnost je nejvíce vidět na ty kýčovité vánoční výzdobě. Bych chtěl vědět, kterýho chlapa by napadlo pověsit ten hnusnej věnec na vchodový dveře.![]()
Jo to je fakt.. tohle je asi vyloženě ženské
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já bych ho tam i pověsil, ale včera jsem ho asi hodinu hledal a nenašel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dárky nekupuju, nepeču, stromeček ani výzdoba taky není v plánu
- Citovat
- Upravit
@Taťulda tří A žádná ženská v dosahu na pomoc, Ségra, švagrová, babi???? Myslím, že chlap je schopný se vybičovat a zvládnout to týden, dva, když žena někam odjede, nebo je nemocná.
Ale na furt? Já jsem bývala s dětmi často doma i měsíce, když manžel pracoval v zahraničí a přijel třeba jednou za měsíc na 2 dny. A bylo to pro mě teda neskutečně náročné. Obdivuji samoživitelky i samoživitele.
Nemáš nikoho v rodině, kdo by jednou týdně zaběhl a udělal ty nejdůležitější ženské věci? Něco zašít, přežehlit, upéct???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taťulda tří píše:
Protože muž na to není biologicky naprogramován a musí se to naučit.
Já se musela naučit všechno jako ty. A kolilrat bych teda chtěla být muž a říct si, že ne to nej geneticky naprogramovaná. Včerejší pečení mě dost vydeptalo, zblbla jsem těsto a trhalo se jako papír. Ještě mám pět těst v lednici a budu vzhůru večer do půlnoci, abych to po uspání kluka upekla. Taková předvánoční pohoda. Muž bude tou dobou spokojeně chrupkat.
Příspěvek upraven 07.12.18 v 11:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdepak. Kdyby bylo nejhůř, tak dcera, ale má dvě malé děti a plně se jim věnuje, tak nechci žebrat. Spíš se na něco zeptám. Čím umývá okna, kde je dobré koupit klukovi boty a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taťulda tří píše:
Kdepak. Kdyby bylo nejhůř, tak dcera, ale má dvě malé děti a plně se jim věnuje, tak nechci žebrat. Spíš se na něco zeptám. Čím umývá okna, kde je dobré koupit klukovi boty a tak.
A ty jsi vdovec ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taťulda tří píše:
Od pravěku je muž lovec a živitel rodiny a žena se stará o domácí krb. Tak je to v genech. Takže učit se starat o domácnost se musí muž. Žena to tak nějak má v sobě.
Hihi, já jsem manželovi ve 24 letech jako první jídlo udělala (čti koupila) plněné knedlíky a k tomu vyklopila sáček kyselého zelí.
No, dnes už vím, že se zelí vaří, ale vedla k tomu dlouhá cesta. Vzhledem k tomu, že bych se nechytla ani jako lovec, tak nevím, co se mnou. Možná byla odpradávna ještě třetí skupina lidí a ti byli na ozdobu ![]()
Příspěvek upraven 07.12.18 v 12:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venetia píše:
A matka se nestara ?
Mám ho v péči já. Matka schání jiného chlapa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taťulda tří píše:
Mám ho v péči já. Matka schání jiného chlapa.
to se vubec o dite nezajima ..s tim oblecenim by mohla pomoci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit