Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Diskuse je myslena tak, zda mate REALNOU zjusenost (ne jedna pani povidala) v uplne nesmyslnou dobu nebo z tak nepravdepodobne praktiky… Napr ze 100 % vite, ze ho chlap vcas vytahl nebo byl sex pri menstruaci apod… Proste kdy byla opravdu hodne hodne hodne mala sance..
My jsme premysleli o dalsim diteti, ale snazeni (ejakulace dovnitr) nezacalo a je tu zpozdeni a jinak vcelku pravidelne ms (a hlavne kratkeho cyklu), par priznaku, ale prijde mi to jako takovy nesmysl, ze se mi nechce ani pro test… (Mame takhle sex uz x let, ale je pravda ze pri te menstruaci ne) Bojim se hlavne nejakeho zdr. duvodu. Pro zpozdeni nic objektivniho neni (stres, nemoc, vaha, zmena rezimu…).
Tato diskuse neni o tom, aby bylo pripomenuta antikoncepce, o to nikdo nestoji
to je snad jasne. Nejsem v situaci, kdy bych ji potrebovala ![]()
No jestli to bylo ke konci ms a mas kratke cykly, tak to možné je, pokud bys mela ovulaci hned po te ms. Ale tak uz dite mas, tak snad zhruba vis, jak se vam to povedlo predtim ne? Pokud uz mas zpoždění, tak fakt neni nic snazšího než dojit pro ten test. Udelej ho, je to rychlejší nez dumani nad tim, jestli jsi těhotná nebo ne. Jo a ona se ta ms muze zpozdit i nervama, pokud se tim pripadnym těhotenstvím stresujes.
Test je lepší než dohadování tady. A zdravotní problém? Pak je lepší jít k lékaři a nechat se prohlédnout, neť se tu dohadovat, jestli to měl někdo podobně.
@Kriss Tina
Jasne, deti jsme si udelali „na pozadani“ sexem s ejakulaci do vaginy
jako normalni lidi…
Samozrejme teorii znam a nezadam zde o odpoved, chtela jsem si popovidat o podobnych situacich ![]()
Pisu, ze zadny stres nemam… Uprimne jsem ve stavu 50:50… Je mi celkem jedno, jestli jo/ne, o dalaim diteti uz nejakou dobu mluvime, zaroven na to ale netlacime a nejsem na 101 % rozhodnuti.
@Lotrinka já jsem otěhotněla a vlastně jsem neměla mít v tu dobu ovulaci, takže jde vše.
První nám trvalo 3.5 roku. Druhe se nějak zahadne povedlo 2.5 měsíce po porodu, při plném kojení bez menstruace, a rovnou dvojčata. Pokud máš podezření, udělej si test, teď už by tam něco mělo být.
Jinak ještě dodám že jsem si při prvním měřila bazální teplotu, ten měsíc mi skákala úplně nesmyslně, a to byla měřená každý den ve stejný čas..
@Anonymní píše:
@Lotrinka já jsem otěhotněla a vlastně jsem neměla mít v tu dobu ovulaci, takže jde vše.
A jinak vis, kdy ji mas? Vim, ze hodne zen nejakou ovulaci ani neresi a jedou na nejaky prumer „v pulce cyklu“
Nobtak to je hidne masakr chvili po sestinedeli jako plne kojici bez ms a jeste dvojky, ty k vam hodne chtela
diky za zpravu
Otěhotněla jsem 22DC při běžných, 30ti denních cyklech. To už jsem ovulaci opravdu nečekala
Je z toho krásná dcera ![]()
@Lotrinka já jsem otěhotněla po 3 letech snažení, kdy nám rekli ze to normálně nepujde, vysadili mi hormony všechny, a rekli ze v tom cyklu nemám vůbec ovulaci a žádná vajíčka… v tomto cyklu se to povedlo ![]()
@Lotrinka píše:
@Kriss Tina
Jasne, deti jsme si udelali „na pozadani“ sexem s ejakulaci do vaginy![]()
jako normalni lidi…Samozrejme teorii znam a nezadam zde o odpoved, chtela jsem si popovidat o podobnych situacich
Pisu, ze zadny stres nemam… Uprimne jsem ve stavu 50:50… Je mi celkem jedno, jestli jo/ne, o dalaim diteti uz nejakou dobu mluvime, zaroven na to ale netlacime a nejsem na 101 % rozhodnuti.
To je mi jasny ze jste si je neudelali cernou magii
ja myslela, jestli u tech prvnich vis, kdy se vam to podarilo, jestli taky hned po ms, nebo az pozdeji. U krátkých cyklu, to prostě vychází ze je ovulace tesne po ms. Udelej si ten test a mas to jistý.
Já jsem jednou otehotnela úplně absurdně…
Příspěvek upraven 10.07.20 v 08:49
Ja otehotnela teoreticky tyden po ovulaci, mivala jsem docela pravidelne cykly a vysledovanou ovulaci z predesleho snazeni na 13-14DC. Jenze prakticky jsem zrovna ten mesic mela posunutou o tyden pozdeji, nebo jsem to cele nejak zblbla, nevim, pac jsem to nijak extra nesledovala. Prvni dite nam trvalo temer rok, druhe se povedlo na prvni pokus, ktery ani platnym pokusem byt nemel. Nicmene byl „platny“ ve smyslu plneho dokonceni ![]()
Velice jednoducha moznost je I to, ze mas proste hormonalni vykyv, opozdenou ovulaci, nebo anovulacni cyklus, ktery je delsi. Nekdy se to stava ![]()
Otehotnela jsem okolo 45 DC, Můj normalni cyklus 30 dni…mozne je vse…