Otěhotnění při kojení, i bez MS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4596
19.4.21 22:18
@Kotch píše:
Gratuluju k cyklu :palec:
Podle výrobce jednoho z nejmenovaných potravinových doplňků ale inositol sám o sobě ovulaci nevyvolá, ale dělá uvolněné vajíčko „krásnější“ a zdravější - což se samozřejmě hodí.
Mimochodem, já to taky dva měsíce beru a nic se nezměnilo.

A jak to podle toho vyrobce ten inositol dela? Nahodi vajicku makeup? On ten inositol ovlivnuje hormony, treba u PCOS je to hodne zkoumany, u (gestacniho) diabetu tez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.4.21 22:29
@bobulka88 píše:
A jak to podle toho vyrobce ten inositol dela? Nahodi vajicku makeup? On ten inositol ovlivnuje hormony, treba u PCOS je to hodne zkoumany, u (gestacniho) diabetu tez.

Obrazně řečeno krásné :)
Našla jsem to tady (čtvrtý dotaz)
 https://www.chytre-miminko.cz/…tazy/page/5/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
19.4.21 22:40

@Kotch no ja ti nevim, kdyz kliknes na odkaz v tom prvnim dotazu, tak v ty studii to hormony ovlivnuje. Ta odpoved s krasnymi vajicky mi pripadne takova laicka. Studii na kojicich zenach jsem nehledala, ale u toho PCOS inositol prolaktin snizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.21 09:33

Ahojky holky chtěla bych se zeptat kojím plně přes den a v noci třeba i 3-4 za noc kojím sem 4 měsíce po porodu a menstruaci nemám můžu i přesto otěhotnět? Sex po porodu jsme měly jen 3krat přítel si dávál pozor za včas ho vyndal vím že někomu přijdu teď jak blbka :roll:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
30.6.21 09:36
@Anonymní píše:
Ahojky holky chtěla bych se zeptat kojím plně přes den a v noci třeba i 3-4 za noc kojím sem 4 měsíce po porodu a menstruaci nemám můžu i přesto otěhotnět? Sex po porodu jsme měly jen 3krat přítel si dávál pozor za včas ho vyndal vím že někomu přijdu teď jak blbka :roll:

Jo můžeš. Moje druhá dcera po necelém roce od první je toho důkazem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
36133
30.6.21 09:40
@Anonymní píše:
Ahojky holky chtěla bych se zeptat kojím plně přes den a v noci třeba i 3-4 za noc kojím sem 4 měsíce po porodu a menstruaci nemám můžu i přesto otěhotnět? Sex po porodu jsme měly jen 3krat přítel si dávál pozor za včas ho vyndal vím že někomu přijdu teď jak blbka :roll:

Kojení není antikoncepce a včas ho vyndam už vůbec. Ovulace bývá dřív než menstruace, takže jste to klidně mohli trefit. Nejsi ty ta ze včera co měla ducha na testu 3,5m po cisari? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.21 09:46

@JancaS84 ne já mám 4 měsíční holčičku a chtěly bychom i tak druhé

• Citovat
  • Upravit
37143
30.6.21 09:48

Ano můžeš, nevíš kdy prijde první ovulace a klidně se do ní můžeš trefit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.21 09:48

Jak u koho. Znám holky, co otěhotněly u kojení brzy po porodu, já jsem zase naproti tomu neměla vůbec ovulaci nebo měla šíleně krátkou luteální fázi (třeba 4 dny) dokud jsem kojila byť jen 2× denně a už velké batole. Jednou jsem u toho i otěhotněla, to jsme se intenzivně snažili a stejně to odešlo s opožděnou ms. V té době jsem kojila už jenom večer. Za mě když se podívám na maminky kolem sebe, řekla bych že pravděpodobnost je dost malá, ale úplně nulová ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3926
30.6.21 11:06

Ano můžeš, kojení není antikoncepce. „Včas vytáhnu“ taky ne, protože existuje něco jako preejakulát a z něj taky jde otěhotnět.
Takže pokud nechceš, je lepší si hned po šestinedělí nechat napsat nějakou antikoncepci, která nevadí kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.11.22 11:08

Holky prosím o názor. Malej má 7 měsíců je plně kojený přes den i v noci. MS jsem měla hned po 6ti neděli potom už ne. Od začátku beru antikoncepci, která se muže při kojení. Nedávno si partner nedal pozor s tím, že beru prášky. No a už 4 dny mě bolí v podbříšku. Testy negativní. Na gyndu se nemůžu dovolat. Obvodní si mysl, že jsem spis nastydlá. Čekám až dr na gynde skončí dovolená abych tam zasla osobně a prohlédla mě. Myslíte, že je možnost ze bych mohla byt těhotná?? Mám z toho hrůzu takhle brzo jsme děti od sebe nechtěli 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4134
25.11.22 11:37

@Nonameeee1 Tak když bereš antikoncepci, tak si snad partner pozor dávat nemusí. Nebo proč ji bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.11.22 11:56

@Nicole 1234 tak normálně i tak si dává pozor, teď to proste nevyšlo ale byla jsem v klidu protože beru prášky a teď mě to spis trochu znepokojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
25.11.22 12:07
@Nonameeee1 píše:
@Nicole 1234 tak normálně i tak si dává pozor, teď to proste nevyšlo ale byla jsem v klidu protože beru prášky a teď mě to spis trochu znepokojuje.

Pokud bereš prášky pravidelně a nezobeš to jak lentilky, tak se snad hlídat nemusí 🤷‍♀️. Pokud je sex chráněný, je velmi malá šance na otěhotnění. Pokud chráněný nebyl, šance je velká, kojení není antikoncepce. Sama jsem otěhotněla bez MS, kojící, ale teda plánovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.11.22 12:48

@Suelinda ano prášky beru pravidelně, jen mě to napadlo a trochu vytrasilo. Snad to teda nebude nic vážného ta bolest břicha 😊 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí