Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kotch píše:
Gratuluju k cyklu
Podle výrobce jednoho z nejmenovaných potravinových doplňků ale inositol sám o sobě ovulaci nevyvolá, ale dělá uvolněné vajíčko „krásnější“ a zdravější - což se samozřejmě hodí.
Mimochodem, já to taky dva měsíce beru a nic se nezměnilo.
A jak to podle toho vyrobce ten inositol dela? Nahodi vajicku makeup? On ten inositol ovlivnuje hormony, treba u PCOS je to hodne zkoumany, u (gestacniho) diabetu tez.
@bobulka88 píše:
A jak to podle toho vyrobce ten inositol dela? Nahodi vajicku makeup? On ten inositol ovlivnuje hormony, treba u PCOS je to hodne zkoumany, u (gestacniho) diabetu tez.
Obrazně řečeno krásné ![]()
Našla jsem to tady (čtvrtý dotaz)
https://www.chytre-miminko.cz/…tazy/page/5/#…
@Kotch no ja ti nevim, kdyz kliknes na odkaz v tom prvnim dotazu, tak v ty studii to hormony ovlivnuje. Ta odpoved s krasnymi vajicky mi pripadne takova laicka. Studii na kojicich zenach jsem nehledala, ale u toho PCOS inositol prolaktin snizuje.
Ahojky holky chtěla bych se zeptat kojím plně přes den a v noci třeba i 3-4 za noc kojím sem 4 měsíce po porodu a menstruaci nemám můžu i přesto otěhotnět? Sex po porodu jsme měly jen 3krat přítel si dávál pozor za včas ho vyndal vím že někomu přijdu teď jak blbka ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holky chtěla bych se zeptat kojím plně přes den a v noci třeba i 3-4 za noc kojím sem 4 měsíce po porodu a menstruaci nemám můžu i přesto otěhotnět? Sex po porodu jsme měly jen 3krat přítel si dávál pozor za včas ho vyndal vím že někomu přijdu teď jak blbka
Jo můžeš. Moje druhá dcera po necelém roce od první je toho důkazem ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holky chtěla bych se zeptat kojím plně přes den a v noci třeba i 3-4 za noc kojím sem 4 měsíce po porodu a menstruaci nemám můžu i přesto otěhotnět? Sex po porodu jsme měly jen 3krat přítel si dávál pozor za včas ho vyndal vím že někomu přijdu teď jak blbka
Kojení není antikoncepce a včas ho vyndam už vůbec. Ovulace bývá dřív než menstruace, takže jste to klidně mohli trefit. Nejsi ty ta ze včera co měla ducha na testu 3,5m po cisari? ![]()
Ano můžeš, nevíš kdy prijde první ovulace a klidně se do ní můžeš trefit.
Jak u koho. Znám holky, co otěhotněly u kojení brzy po porodu, já jsem zase naproti tomu neměla vůbec ovulaci nebo měla šíleně krátkou luteální fázi (třeba 4 dny) dokud jsem kojila byť jen 2× denně a už velké batole. Jednou jsem u toho i otěhotněla, to jsme se intenzivně snažili a stejně to odešlo s opožděnou ms. V té době jsem kojila už jenom večer. Za mě když se podívám na maminky kolem sebe, řekla bych že pravděpodobnost je dost malá, ale úplně nulová ne. ![]()
Ano můžeš, kojení není antikoncepce. „Včas vytáhnu“ taky ne, protože existuje něco jako preejakulát a z něj taky jde otěhotnět.
Takže pokud nechceš, je lepší si hned po šestinedělí nechat napsat nějakou antikoncepci, která nevadí kojení.
Holky prosím o názor. Malej má 7 měsíců je plně kojený přes den i v noci. MS jsem měla hned po 6ti neděli potom už ne. Od začátku beru antikoncepci, která se muže při kojení. Nedávno si partner nedal pozor s tím, že beru prášky. No a už 4 dny mě bolí v podbříšku. Testy negativní. Na gyndu se nemůžu dovolat. Obvodní si mysl, že jsem spis nastydlá. Čekám až dr na gynde skončí dovolená abych tam zasla osobně a prohlédla mě. Myslíte, že je možnost ze bych mohla byt těhotná?? Mám z toho hrůzu takhle brzo jsme děti od sebe nechtěli 😂
@Nonameeee1 Tak když bereš antikoncepci, tak si snad partner pozor dávat nemusí. Nebo proč ji bereš?
@Nicole 1234 tak normálně i tak si dává pozor, teď to proste nevyšlo ale byla jsem v klidu protože beru prášky a teď mě to spis trochu znepokojuje.
@Nonameeee1 píše:
@Nicole 1234 tak normálně i tak si dává pozor, teď to proste nevyšlo ale byla jsem v klidu protože beru prášky a teď mě to spis trochu znepokojuje.
Pokud bereš prášky pravidelně a nezobeš to jak lentilky, tak se snad hlídat nemusí 🤷♀️. Pokud je sex chráněný, je velmi malá šance na otěhotnění. Pokud chráněný nebyl, šance je velká, kojení není antikoncepce. Sama jsem otěhotněla bez MS, kojící, ale teda plánovaně.
@Suelinda ano prášky beru pravidelně, jen mě to napadlo a trochu vytrasilo. Snad to teda nebude nic vážného ta bolest břicha 😊 😊