Otěhotnění při kojení s MS

2
21.9.20 17:28

Otehotneni pri kojeni s MS

Ahoj maminky, mame 1,5 leteho chlapecka a s manzelem bychom chteli druhe. Kdyz byl malemu rok, prisla prvni MS po porodu a asi mesic na to jsme se zacali snazit. Stale kojim (cca 2-3× v noci a 2-3× pres den). Menstruaci mam pravidelnou po zhruba 25 dnech. Nejsem si jista, jestli kojeni muze branit otehotneni i kdyz menstruace je pravidelna? Cetla jsem, ze pri pravidelne MS je vysoka pravdepodobnost i ovulace, ale take jsem cetla, ze pri kojeni je zvysena hladina prolaktinu, ktery poceti muze branit (ale to je zaroven doprovazeno nepravidelnou MS nebo dlouhymi cykly, coz nemam). Nechci prestat zbytecne kojit, pokud by nebyl problem v tomto. Zaroven kdyby v tom byl problem, uvazovala bych o nejakem omezeni ci odstaveni. Snazime se „uz“ pul roku. Budu rada za zkusenosti ci rady. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35415
21.9.20 17:41

Mám dvě děti počaté při kojení. Jedno bylo hned v prvním nechráněném cyklu, druhé trvalo víc, jak rok. Obě mají o tři roky staršího sourozence :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.9.20 17:45

Muze, a taky muze byt problem uplne jinde, a taky vubec zadny byt nemusi rok se bere jako bezna doba k otehotneni. Mozna se zeptej na gynde, jestli ti neudelaji hormonalni profil nebo neco? Ja teda osobne dite pocate pri kojeni nemam ale sama jim sem :lol: a mezi znamymi jich je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
21.9.20 17:58

Překážka to podle mě není. Moje druhá dcera byla počata, když jsem kojila první. Pokud máš pravidelnou ms, tak máš určitě dobré šance :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
21.9.20 18:10

Otěhotněla jsem třikrát během kojení, pokaždé cca do 3-4 měsíců, naposled teda bez plánování a bez snažení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
21.9.20 18:11

Je to strašně individuální. Já už jsem při kojení dvakrát otěhotněla, pokud všechno klapne, budou mít děti od sebe pokaždé cca 2,5r. Obě těhotenství chvíli trvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
21.9.20 18:57

Ahoj, nám se zadařilo po 7 měsících snažení, kdy jsem při posledním cyklu výrazně omezila kojení v noci. Ale jak psaly holky výše, je to hrozně individuální.
Teď jsem pomalu na konci 3.měsíce a kojim stále. Hlavně protože malá to tak trochu po dovolene začala bojkotovat :roll:
Přeji hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.9.20 20:18

Vsem moc dekuji, dam tomu teda jeste par mesicu, nechci hned prestat kojit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.20 20:20

Záleží na více faktorech. Zkoušela jsi měřit BT, abys zjistila, jestli ovulujes?

Pokud ale vstavas v noci nepravidelně, BT může haprovat. Otěhotněla jsem ve 22 letech při kojení úplně bez problémů na první dobrou, kojila jsem celé těhotenství a potom tři měsíce obe děti. Potom jsme chtěli ještě třetí dítě, to jsem už nekojila. Opět na první dobrou. Po čtvrté jsem otěhotněla už jako nekojící asi na čtvrtý pokus. To jsem měřila BT. Od roku čtvrtého dítěte jsem se snažila otěhotnět znovu, kojila jsem, měřila BT, ovulace vypadá, že probíhala po celou dobu, i když teploty haprovaly k vůli nepravidelnemu i vstávání. Povedlo se až po 8 cyklech, ale v 7tt ZT. Bez revize. Další těhotenství se povedlo až po dalších 6 cyklech, po zjištění //jsem že dne na den batole odstavila. Ten prolaktin a další hormon, který zapříčinuje stahy dělohy prostě může mít vliv. Těhotenství bez problémů. To mi bylo už těsně po třicítce(32 v době porodu dítěte č. 5). Teď kojím batole, možná bychom časem ještě chtěli jedno dítě, měřím si BT, vypadá to, že o když mám MS pravidelnou, cykly jsou anovulacni. Už třetí cyklus nepozoruji teplotní skok. Spím celou noc, zkušenosti z minula jsou takové, že graf i při kojení a nepravidelném vstávání ovulaci ukázal. Nejsem závislá jen na appce, analyzuji si ho i sama.
Takže moje vlastní zkušenost, čím jsi mladší, tím je větší šance. Snaž se styl časová do plodného období a čekej.

• Citovat
  • Upravit
3419
21.9.20 20:25

Já řešila podobný problém, chtěla jsem brzo otěhotnět a současně kvůli tomu neukončit kojení. Dr. mi vysvětlil, že každý to má jinak. Někdo při kojení ovuluje, někdo ne. Je to dáno hormony a to, že máš menstruaci, ještě nemusí nic znamenat. Já menstruovala pravidelně, ale ovulaci jsem neměla (byla jsem na folikulometrii). Nakonec se dcera přesně v deseti měsících sama odstavila a prsa nechtěla. Pak se asi za čtyři měsíce teprve rozjela o ovulace a za další tři už byl pozitivní test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí