Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky snažilky. Jsem tady nova a tak zkoušim s novou diskusí. popíšu vam moji situaci tak doufam že mi nekdo poradi nebo aspon me usmerni. s pritelem sme se zacali snazit o miminko. vysadila jsem HA, 3.9 jsem dostala Ms a hned potom sme zacali zkoušet 11 a 14.9 jelikož nevim kdy mam ovulaci nakoupila jsem si hafo ovu testu od 16.9 do 19.9 všechny negat a 20.9 naprosto stejne // na ovu testu bylo to vecer tak jsem si i zmerila BT a byla 37,4. tak sme to zase zkusili.na druhy den brzo rano jsem si merila BTzase a byla jen 36,6. čemu mam věrit??
testu nebo teplote?? byla ovulace nebo ne?? pokud mate nektera podobnou zkusenost budu rada kdyz napisete.
Ahoj, určitě bych v tomhle případě věřila testu, protože bt se měří jen a výhradně ráno, před vstanutím z postele, jinak to nemá smysl.
Ta ovu jistě proběhla, ale jiné teploty než čerstvě po probuzení, si nezapisuj. ![]()
Jo a ještě doplním, žádné univerzální teploty nejsou, měř pravidelně, nejlíp ve stejnou dobu, po stejné době spánku, důležitý bude rozdíl v teplotách před a po ovu, ne jejich samotné hodnoty.
ahojik no u me je to docela problem merit to kazde rano jelikoz delam 12-ky ranní a noční tak nevím jak to skombinovat. ale dik za radu. asi to fakt byla ovulace bolel me pravej vajecnik i pri sexu a druhej den v praci. bolelo to dokonce i kdyz jsem si sedala. ale kdyz uz jsem sedela tak to bylo vpoho..
Tak to nevadí, stačí pak stejná doba spánku, třeba plácnu, po šesti hodinách.
Je to vyzkoušené, funguje to. ![]()
Ale myslím, že těch ukazatelů je tam dost, bolest, test, už jen aby se zadařilo. Držím palce.
![]()
jeeej děkuju. víš pořad jsem si řikala až bude to až bude tamto. a přítel na mě ,,ty bys furt jen na neco čekala" na nic nečekejme a pojdme si udelat mimiska!! vysad prašky!! zaskočil mě ale hezky. tak zkoušime no. uvidime. snad to klapne
Dobře jsi udělala, že jsi je vysadila, já to brala spousty let a teď už se snažíme rok a nic.
Ale já čekala víc jak půl roku jen na ovu. ![]()
Každopádně čím dřív jste se začali snažit, tím líp. ![]()
no prave jsem mela i docela strach . protoze jsem se vsude docetla ze po vysazeni je dobre pockat tak 3 mesice. tak sem si zasla na gyndu. dr.mi rekl ze jsem brala HA takovou ze on ji predepisuje zenam co se snazi a nemuzou ze jim to da na 3-6 mesicu a pak to vysadi a otehotni defakto hned. tak ze prej nemame na nic cekat. juj rok to je docela dlouho ne?? vim ze nekomu to trva i dyl ale po roku nevim jestli bych
. tak držim palečky a pak podej info ![]()
No to bych nečekala na nic, jak to říkal dr, akorát bys mohla brát nějaký multivitamín s kyselinou listovou nebo aspoň tu listovku samotnou, protože při braní ha jí ubývá a mimi jí potřebuje k základnímu vývoji. ![]()
Rok je dlouho, ale plno holek se tu snaží mnohem dýl. Taky jsem si říkala, že rok bych nepřežila, a ejhle, už je to tu.
Ale to neznamená, že tobě se nezadaří hned, věř tomu, že klidně jo.
![]()
Prosím Vás, kdy mám ovulaci (plodné dny), když mám 42denní menstruační cyklus? děkuju za odpověď ![]()
Misha27: Ahoj, ta ovu bude zhruba 14 dní před prvním dnem ms, ale může to být i jen 10, možná až 8, ale i 16, těch 14 dní se uvádí jako průměr.
Takže bych se snažila třeba obden, zhruba od 26. do 32. dne cyklu a měla by to být ta nejlepší doba. ![]()
kyselinu listovou beru uz 3 tydny s vitaminem B6. tak to myslim ze staci ne?? zase nechci do sebe cpat spoustu prasku kdyz lepsi vitaminky jsou ovocičko a zeleninka ne?? juj kež by nam to vyslo
![]()
michaellevik: Jo, to určitě stačí, ona je důležitá hlavně ta listovka, ostatní do sebe určitě dostaneš ovocem a zeleninou.
Já teda teď dost flákám i tu listovku, protože baštím skoro denně saláty, různé lupení, takže to zase nějak doženu. ![]()
Však ono to jednou vyjde a třeba zrovna už teď.
![]()
no rave premyslim vis?? mam 6 dpo a porad me poboliva podbrisek. 3 dny jsem mela zacpu porad codim curat a mam divne chute treba ve vlaku jedna pani jedla chleba a ja jsem na nej dostala takovou chut ze jsem ji ho malem vytrhla z ruky. prsa me nebolej tak nevim muzou se priznaky objevovat tak brzo?? ![]()
No tak ono sice brzo je, ale teoreticky můžou, některé holky to tak mají. ![]()
Na druhou stranu, snažilky jsou často tak dobře informované, že si dokážou všechny příznaky dost úspěšně vsugerovat.
Už se mi to taky povedlo. ![]()
Každopádně na test je brzičko. Vydržela bych aspoň ještě čtyři, minimálně. Ale já vím, jak strašně pomalu to pak utíká. ![]()
hele?? už 2 dny po sobe mam rano po probuzeni BT 37,2. muže to neco znamenat?? tak jak jsem psala M nepravidelna ale kdyz bych pocitala 28denní ciklus tak 30.9. by to (ne)mělo přijit.a pořad jsem nafoukla jak balon ani stahnout brisko mi moc nejde.