Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, dneska jdeme odpoleden poprvé do CAR. Jsem strasně nervozní. Bojím se a nevím přesně čeho, asi že zjsití něco děsného…
Proísm co mně čeká? Budou mně hned vyšetřovat?? Jak to probíhá??
díky
Klid ![]()
U nás byl vstupní pohovor…jak dlouho se snažíme.jestli bereme léky,kouření,alkohol a tak.....
pak chlap šel na krev a objednat se na spermiogram.
A já teda musela hned „na kozu“ ale už nevím proč.
No a pak jsme musela čekat na 2.den cyklu a dojít na hormonální profil.
Ahoj ![]()
Nestresuj. Mě to vyšlo, že jsme tam šli 2DC, takže mi hned brali krev na hormonální profil, a vyplňovali jsme dotazník. Pak objednávka na spermio, přítel na krev a hlavně se s náma pobavil a řekl co a jak a další postup.
A když na něco přijdou, tak se to aspoň začne řešit, tak se neděs ![]()
Ahoj,
nervozitu chápu byla jsem na tom stejně
. Na první návštěvě byl jen vstupní pohovor - anamnéza, jak dlouho se snažíme, onemocnění v rodině, atd. Určitě si někam napiš poslední MS - budou chtít vědět zda menstruuješ pravidelně a je možné, že vzhledem ke dni cyklu tě rovnou vyšetří. Odebrali nám oběma krev (myslím že na pohl. nemoci) a mně dělala dr. stěr. Spermiogram jsme měli „čerstvě“ udělaný, pokud by byl starší, tak ho určitě budou chtít opakovat.
Klidně si na papírek napiš otázky co tě zajímají. já se strašně klepala a chlap teda taky nebyl úplně v pohodě jak je jeho zvykem, ale potom se nám strašně ulevilo, protože už se NĚCO děje.
Držím palce, aby se problém brzy vyřešil a vy jste se dočkali miminka.
Jitka
Taky jsem si myslela že budu ráda, že se něco děje, ale nějak to nefunguje.
Máme vyšetření z genetiky, já mám měření BT s grafama, spermiogram…tak to tady všechno chystám…Nějak se asi teprve srovnávám s tím, že budeme muset na umělé…
Náš problém je „zatím jen“ že partner má málo pohyblivé spermie. Jsou zdravé a je jich hodně ale jsou líné. Já !asi podle BT a ovu testů) ovuluju…menzes jak hodinky po 28 dnech…
U nás poprvé byl taky pohovor, manžel spermiogram a já měla gyn.prohlídku, to se dělo při první návštěvě v CAR, já se na ní těšila, asi vidina miminka
Klídek, není čeho se bát. Já tam chodím ráda, zatím se nám teda nedaří, ale mám dobrý pocit, že něco dělám, že se něco děje.
Umělé oplodnění mi vyhovuje víc než přirozeně, prostě vidím výsledky, žádné plané čekání.
V CAR je to jako na gyndě plus povídání, neboj.
Tak to máme za sebou…ukecala jsem je na IUI. Ultrazvuk byl prý v pořádku…2DC jdu na krev a v tom samém cyklu IUI.
Chtěli až další cyklus ale byla jsem otravaná…
ahoj Majo - tak vidíš něco se začne dít.Nebudu ti psát všechno dobře dopadne a tak podobně,ale přeju ti hodně štěstí.A třeba co..třeba se zadaří hned první iui ![]()
To by byla paráda, ale nechci si tohle to připouštět, že se to hned podaří. Nejvíc ze všeho se bojím toho jak budu reagovat když to nevyjde…
Ale musím být pozitivní, ale netuším jak na to…
majo - je lepší si nic nepřipouštět,ale určitě se těšit na mimčo
Třeba si dá říct ![]()