Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Jak fungují ovulační testy? Urychlí otěhotnění
Ahoj Ani,
podle toho co píšeš si myslím, že ovu u tebe proběhla 16 den. Můžeš si i přibližně vypočítat - od data příští očekávané ms odečeteš 16 a 12 dnů a v tomto rozmezí probíhá obulace.
Testy i výpočty jsou přesné pouze při pravidelných cyklech.Tedy pořád stejný počet dnů. Jinak se může opozdit…
Já jsem použila ovu testy jen jednou, když už jsem hodila „flintu do žita“ a vyšlo to. Měla jsem ty 99 ty a já - nebo tak nějak se to jmenovalo. Držím ti palce
Desty
Ahoj,
moc Vám děkuju za odpovědi..... sice jste se neshodly
ale nějak to dopadne. Já si totiž myslela, že když mi ta BT stoupne tak mam testnout ten OVU test a opravdu tam pak ty // byly, takže ja ted fakt už nevím
…když mi někdo jesště napíšete radu nebo Vaši zkušenost budu moc ráda ![]()
přeju hezký den
Ani
Ovulační testy fungují tak, že musíš mít obě čárky stejně silné - pak ovulace proběhne v následujících hodinách. Tulit by ses měla za 24 hodin ale nejdéle do 48hodin.
Co se týká změn BT: v okamžiku kdy stoupne BT nad 37 (nebo je tam znát alespoň zvýšení o 0,5stupně - pak ovulace proběhla.
Ty píšeš, že 15.den jsi si naměřila 36,8 …kolik jsi si naměřila 16.den? Podle výsledků ovulačního testu by to mělo být ještě trošku vyšší nebo alespoň stejné.
Zkus se mrknou na pěknýá članek na rodině:
http://www.rodina.cz/clanek4015.htm
Tam najdeš ještě víc.
ahojky Desty
Milá Desty,
ja jsem právě ten 16DC neměřila, měla jsem 15DC radost, že tam jsou // a na tom testu psali, že teda bude OVU bude do 24 hod..tak jsem to celé chápala, ale pak tady holky psaly, že před OVU se teplota sníží..ale mě se ten 15DC zvyšuje… proto jsem jelen
…Jinak se mi dokonce stalo, že v 10 rano 15DC žadny // NEBYLY A V 15 HOD BYLY, neni to divny? Zkoušela jsme to jen 2 nebo 3× - nejsme zas „maniak ovulačních testů“
… !!!! Tak se vrhnu na ten článek…
moc Ti děkuju, že na mě reaguješ… Kdy si otěhotněla Ty? jaky DC? ( mám pocit že si v Těhulich
..občas tam čtu…
papa Ani
Ani, já jsem otěhotněla právě po jednom vyzkoušení ovulačních testů:-))) Prostě to vyšlo, ale ten víkend - jsme nikam nejeli, jelikož jsme „tvrdě pracovali“ ![]()
Před ovulací ti teplota může i klesnou, ale pak je tam rapidní vzestup. Ja měla ovulaci 15 den , jestli chceš, písni mi na desty…raz-dva.cz
Můžu ti naskenovat moje měření teplot - mám tak i od doktora vyznačené ovulační dny.
PS: Ovulační testy musíš dělat ve stejnou hodinu ( rozmezí co píšeš:10 hodin nic a v 15hod //) je strašně velké.
Desty
Ahoj Desty,
bylo to tak, že když jsem zaregistrovala vyšší teplotu 15DC, tak jsem hned dopolko testla a bylo tam prd, tak jsem to zkusila kolem 15 hod. odpoledne a už tam byly //
…a když maš tedy Ovu 15DC tak jaky DC si otěhotněla? jaky DC je pro mě NEJ se tulit? Nechci byt jak robot a řešit to tak detailně, ale oba hodně pracujem a času je vážně málo
… !!! Opět Ti děkuju za reakci.
ahoj Ani ![]()
Ani,
zvýšená teplota říká, že ovulace již PROBĚHLA předchozí den. Ovulace je v poslední den nízkých teplot. (přečti si článek o symptotermálních metodách na rodina.cz) Tulení se doporučuje asi 3 dny před - až 1 den po. Ovu test mohl být pozitivní už před tím 15.dnem, kdy jsi ho zkusila poprvé (bývá pozitivní až 3 dny). Tak hlavně jestli to dopadlo, zbytečně se nestresuj, to časové rozmezí kolem ovulace je dostatečné a spermie přežívají 48h, některé až 72h.
Hodně úspěchu Pajdule
Ahoj holky,
tak jsem se i já rozhodla, že tento měsíc si koupím ovulační testy. Jen nevím, jestli zvládnu dobře odečíst ovulaci. Přijde mi, že je tu popisujete nějak složitě! Může mi tedy prosím někdo nějak jednoduše popsat jak fungují? Kdy tedy při zbarvení testu dojde k ovulaci? Děkuji a omlouvám se za tak hloupě položený dotaz
Lucka
TAk abych i já přispěla trochou do mlýna, myslím, že taky nejsem zrovna tabulkový příklad a zatím mám následující zkušenost. už 3 měsíc mám jít př. týden na folikulometrii, ty 2 nebyly dle pí doktorky úspěšné, akorát že mezitím, již mě dělali i všechny krevní testy atd a momentálně beru Duphaston od 16-25 dne a Dostinex na snížení prolaktinu (který mi vyšel mírně zvýšený na testech) 1/2 2× týdně. Ovulační testy jsem zkoušela 2×, ani jednou jsem z nich nevypátrala nic kloudného, přesně jak píšete jeden den se mi zdálo že je proužek a tak druhý den by měl být logicky silnější, ale nebyl třeba žádný a tak, ale vždycky jsem to vydržela tak do 17 dne cyklu, pak už jsem to vzdala, pač podle BT mi nepřipadalo že bych mohla mít OVU ještě později. Již od dob antikoncepce si ale stěžuji lékařce (nyní druhé) na špinění počínaje 20.dnem cyklu skoro do MS. Vždy mi b ylo řečeno, že to tak prostě mám a že to nic není. Ale minulý cyklus jsem začla brát ten Dostinex asi od 15 dne cyklu a ejhle 20 den jsem začla trochu krvácet což trvalo 5 dní. ten první den jsem si řekla že za to nic nedám a posl. OVU test jsem zkusila využít a k mému překvapení tam byla druhá jako hrom. Řekla jsem to doktorce, jelikož si nevěděla rady, proč bych měla krváce a byly jsme doma, řekla že to asi je jediný důvod a že to vypadá že mi to vyvolalo OVU a že při ní i takto víc krvácím. Na mou otázku zda 20 den cyklu se může poté ještě opl. vajíčko zahnízdit, mi řekla jasně, určitě (i když jsem četla již mnoho verzí že spíš ne). no a tak jsem doufala, že se to třeba povadleo jelikož 20. den jsme se tulili, ale ono nic s DUphastonem jsem to dostala přesně 28 den jako vždy a byla hodně zklamaná, protože mě bylo pár dní i tak vzláštně že jsem byla přesvědčená že se to povedlo, i BT byly vyšší než normálně.
takže nevím, máte někdo podobnou zkušenost? budu V8s průběžně informovat…ahoj Lucka
Ahoj Lucko, můj názor je takový. Když máš ovu 20. den, tak normalně bys měla MS tak 34 den. Když ale bereš Duphaston, tak je jasný, že to dostaneš podle prášků, u tebe 28 DC. Tzn, že těch 8 dní je moc málo, má být 12-16. Já měla něco podobného. Nejdřív cykly 43 dní,ovu 29 DC. Potom Duphaston 17-26 DC, ovu nejdřív vůbec, po 3 měsících kolem 20 DC. MS vždy 29 DC. Doktor mi proto napsal prášky na ovulaci clomhexal a vypadá to, že teď poprvé byla ovu 14-14 DC. Jestli to takhle bylo první cyklus, tak zkus ještě pár měsíců vydržet, jednou psala jedna holčina, že jí to trvalo 3 cykly. Tělo si musí na ty hormony zvyknout. Tak ahoj Lenka
Ahoj snažilky, jsem jedna z Vás. Zkuším všechno možné, zatím bezvýsledně. Teď jsem se dozvěděla o testovacích proužcích Glukophan. Koupila jsem si je a tento týden chci začít testovat. Poradíte mi, prosím, jak dlouho a jak hluboko se proužek musí nechat uvnitř? Díky moc za odpovědi, pá Káťa
Ahoj Káťo!Použij rači prst a nanes hlen na proužek asi po 10 minutách vrstvu trochu setři.Já jsem to zkoušela zavádět rovnou proužek,ale má ostré hrany a to ti říkám NIC MOC!Je to levnější než ovu testy a docela spolehlivé!Zatím bez úspěchu,ale taky proto,že u mne často nedochází k ovu.Proto jsem dostala duphaston.Chci se zeptat,jestli se otěhotní v průběhu braní,nebo před braním dupastonu?Mám ho brát 16-20dc.Měla jsem pravidelně 31dc,ale poslední dobou je to 37 a dokonce jednou i 50.Hodně úspěchů
Hanka
Ahoj Hani, díky moc za odpověď, začnu testovat a doufám, že to snad už konečně klapne!
S duphastonem zkušenosti nemám, ale slyšela jsem, že je to fakt dobrá věc
Mám problémy s nepravidelným menstruačním cyklem, proto jsem se šla zeptat své doktorky, jestli by mi právě duphaston nepomohl. Jsem pěkně vzteklá
protože mi VUBEC neporadila. Byla dost odměřená a vypadalo to, jako by mi ani nechtěla pomoct. To mě teda pěkně žere. Už k ní nepůjdu a hledám novou, schopnější doktorku. Sice jsem ti nemohla poradit, ale přeju ať ti to brzy vyjde a dočkáš se zdravého mimča!!!!!!!! Přeju krásné svátky, pá Káťa
Ahoj Káťo!Mě doktor pomohl hned,asi taky proto,že mě je už 30let ,před rokem jsem v 9tt potratila a ještě jsem měla sebou naměřené teploty!Z těch teplot bylo jasné,že většinou nedochází k ovu.Jsem už taky obědnaná na další schůzku a pak na ultrazvuk,jestli dochází ke zrání vajíčka.Můj partner mě má odjet,tak to musíme stihnout
Kolik je tobě?Možná,kdyby jsi byla připravena s těma teplotama,tak by ti pomohla
Když ne,tak si samozdřejmě najdi jinou doktorku.Přeju pěkné svátky
!Hanka
tak připojuji svou zkušenost, testy jsem si kupovala a přišlo mi že mi přesně vychází a u toho jsem chodila k doktorce na ultrazvuky, která nikdy neviděla ani pořádní folikul a tak fakt nevím, co ty testy testují, ale dle doktorky jsem ovu neměla a já je měla přesto pozitivní, tak fakt nevím.
Lucka