Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Jak fungují ovulační testy? Urychlí otěhotnění
Ahoj Evi.
Ovulační testy jsem dělala skoro rok a tak jsem stihla trochu zkušeností posbírat. Protože 10 ovulačních testů za měsíc lezlo do peněz, dostala jsem od gynekologa následující radu: Testy jsou závíslé na hladině hormonů v moči. Tato hladina vzroste cca 24 hodin před ovulací a je až do ovulace zhruba stejná, takže test je pozitivní asi 2 dny. Stačí testy tedy dělat ob den do prvního pozitivního testu.
Na příbalovém letáku píší, že pozitivní je ten test, kde je spodní čárka stejně silná jako ta vrchní (kontrolní). Pokud je slabší, považuje se test za negativní. Otěhotněla jsem v měsíci, kdy na všech testech byla jen jedna čárka, pouze na jednom se objevila slabá druhá. Přestože jsem hned další den udělala test další, byl opět negativní.
Takže si s tím nedělej moc hlavu, ten test je jen orientační.
Měj se krásně a přeji Ti pevné nervy a dostatek trpělivosti. Medvídě
Ahojky všem, našla jsem kdesi na netu článek, který stojí za přečtení a možná i za vyzkoušení. Ovu testy zkouším také, ale vždy je poz.jeden den a druhý den už je BT nahoře.Takže zkouším tento měsíc poprvé testy na cukr. Jindra
Během cyklu dochází ke změně složení hlenu.Když přichází ovulace,při uvolnění vajíčka dojde k uvolnění cukru do poševního hlenu.No a cukr je pak jednoduše prokazatelný.V lékárně se dají koupit diagnostické proužky pro diabetiky na cukr v moči.Fígl je v tom,že na proužek nečůráš,ale zavedeš si ho na chvilku do pochvy,aby natáhl hlen-trvá to půl minutky a pak čekáš na barvičku.Tím,že je hlen hustý,tak dojde k zobrazení nejdříve po 2 minutách-jsi li v ovulaci,no a je li ovu na začátku,tak to trvá i 10-15 minut.Začala jsem to testovat od prvního dne po MS a kolem 10DC jsem to testovala 2× denně.Než byla OVU,proužek nezměnil barvu.Ale najednou 17DC se proužek lehce ze žluté měnil na zelenkavou a večer to byla zelenomodrá barva-hodně temná.Manžel ale nebyl doma a dojel až za tři dny a to se proužek už jen nepatrně barvil do světlezelena.No a i přes to to stačilo k oplodnění a jsem ve 12 tt.Mimochodem proužků je 50 ks a stojí 80 kč,jmenují se glukophan.Tahle metoda je uznávaná gynekology a je nepopsatelně levnější.Nehledě na to,že OVU často testujete ráno a přichází až odpoledne.Tak takhle jsem testovala já.
Datlice, 12tt
Ahoj Jindro,
dej mi prosím vědět jak jsi dopadla.Já tuto metodu zkouším teprve pár dnů.Byla jsem ve středu na UTZ a Dr.mi řekl že se mu zdá že mám malé folikuly-a že asi k OVU nedochází.Pozval mě zase za týde.Tak od středy testuji papírkama a ve středu byl světle zelený,ve čtvrtek,tmavězelený a dneska skoro až do temně zelenomodré.K tomu jsem začala slabě krvácet(to taky někdy u OVU bývá)a hlen je pravdu natahovací jako vaj.bílek.S tím hlenem je to poprvé od vysazení HA(koec ledna).Tak prosím napiš jak to je s tebou.Díky Pa.Gabka
Ahoj Gabko, testy na cukr jsem zkoušela jen 1 měsíc, ale bohužel se mi nekryly s ostatními příznaky ovulace. BT vzrostla až 16.den cyklu a testy byly pozitivní už týden před.Tak jsem je vzdala. Tento měsíc mám možná velkou šanci. K tulení došlo 12.den a BT stoupla den 14.Tak jsem zvědavá.Ta rudá potvora má přijít v pondělí.Křivka BT je třífázová a někdy od začátku minulého týdne se drží kolem 37,3.Včera jsem si odpoledne dělala TT,ale moč byla hodně ředěná a taky nevím, jestli to nebylo brzy.Něco jako slaboulinká druhá čárka se tam objevilo až po delší době.Myslím,že jsem si ji ale spíš vsugerovala.Prsa ani bříško mě nebolí.Prsa jsem měla citlivá hned po OVU a teď už nic.Tak nevím.Také beru Utrogestan na podporu žlutého tělíska.Vždy ho mám brát do 26.dne cyklu, ale teď mám strach, že když přestanu, sníží se hladina progesteronu a dostanu to.Asi počkám do pondělí s dalším testíkem a pak uvidím a když tak ho přestanu brát.Kamarádka říkala, že dostala MS, i když užívala Utrogestan, ale můj doktor mě upozorňoval, že pokud ho budu brát nepřetržitě, nebudu mít MS.Nemáte s tím někdo zkušenost?
Ahoj holky, zkoušely jste testování ovulace pomocí zde uváděných papírků glukophan? Zajímalo by mě, jestli se vám proužek v době ovu zbarvil celý do zelena. Já to teď zkouším první měsíc, 18 DC se zbarvil proužek jen na krajích a cca 23 den ( teď nevím ) se taky lehce zbarvil na krajích. Jinak beze změn. Nevíte, čím to může být??Je možný, že mám ovulaci 2*?? ![]()
Díky za odpověď, Pavlína
Ahojky Pavlíno,
já zkoušela prožky Glukophan poprvé tento cyklus. Předtím jsem o nich jen četla. Že mám zřejmě PD jsem poznala podle hlenu, tak jsem nelenila a zkusila proužek. Někde jsem četla, že se musí nechat tak min. minutu v pochvě, to kvůli tomu, aby se ten hled dobře nasál
. No a výsledek? Tak po 5-ti minutách se zbarvil do brčálově zelené. Dva dny na to již ta zelená tak intenzivní nebyla. Samozřejmě jsme se stihli tulit
.
U Tebe to mohlo být tím, že se nestačil hlen dobře nasáknout, proto jen ty kraje. Zkus to další cyklus - třeba nebude potřeba - a uvidíš, kde byla chyba!
Držím palečky!!! ![]()
Ahojky Radko,
díky za odpověď. Asi jsem to tam nechala krátkou dobu ( pár vteřin ), i když jsem pak čekala 10- 15 minut. Zkusím to jak píšeš nechat dýl a uvidíme. Akorát mi nejde do hlavy, proč se mi ty zbarvený okraje objevily za 4 dny znova?? Nechám se překvapit přiští měsíc, budu to dělat pečlivě a kdyžtak se ozvu. Ještě jednou dík, Pavlína
Prosím o radu. Když používáte ovulační testy 99, kde je v návodu, že se má testovat myslím od 10.00 hodin ráno do 18.00 hodin večer, dodržujete tento čas??? A dodržujete také to, že každý den děláte test ve stejný čas ?? Já s tím mám trochu problém (nepravidelná prac. doba), takže by mě zajímalo, zda někdo zkoušel ráno, to bych nohla pravidelnost zachovat, ale bylo by to před tou 10-tou hodinou. Nebo zda nevadí, že každý den testuji v jinou dobu. Děkuji za odpovědi Pavlína II.
Ahoj Pavli,
já tyhle testy používám. Jsou docela spolehlivé - ověřeno dle bazální teploty. Není nutné si dělat hlavu s hodinou, pouze nepoužívej první ranní moč. Taky mi nevychází testovat každý den stejnou dobu, zhruba v rozmezí 6 hodin. Je ale dost důležité začít ty testy dělat ještě před jejich positivitou. Den, kdy se objeví oba proužky stejně silné je den před ovulací, nikoliv 48 hodin, jak píší - alespoň mně to takhle vychází. Já osobně mám pak ještě 2 dny tyhle testy positivní (většinou v den ovu je testovací proužek silnější). Takže kdo by začal pozdě testovat a objevil dva proužky, mohl by si myslet, že teprve ovu bude, ale ona už mohla proběhnout.
Hodně štěstí Pajdule
Holky, jsem zmatená podobně jako Pavlína.
17DC se mi glukophan zabarvil do zelena a 23 DC taky.
Navíc i bazální teplota se v tyto dny snížila na minimum.
Může to být ovulace 2× ?
Camilka
Ahoj holky,
ja už tomu vůbec nerozumim…doufám, že mi tady některa zkušena snažilka či těhulka poradí
. Dělala jsem OVU testy 3×…už je to par měsicu, ale teploty probihaly + - takhle:
11DC 36.4
12DC 36.5
13DC 36,4
14DC 36.5
15DC 36.8 -a při tomto malém zvýšení se na OVU testu ukazaly stejně silny // dělala jsem to dobře? Kdy mám
teda OVU? myslela jsem že OVU16 DC - ale ted jsem zmatena, zda - li to vubec chápu spravně
…poradíte mi porsím někdo? Budu vděčná za každou radu či zkušenost.
moc děkuju ![]()
ANI
ještě jsem Vám zapomněla říct
že mam cyklus dlouhy 26 - 31 dní, ale z 90 % je to 28 dní…
díky ANI
Ani,
vypadá to na ovu 14DC. Záleží na tom, kdy jsi začala dělat ovu testy. Pokud byl 13DC už mírně pozitivní, bylo to 14. Já mám např. ještě následující den po ovu test jasně pozitivní (kontrolní stejně silná s testovací čárkou). V den ovu mívám silnější tu testovací. Ale nemusí to být vůbec pravidlem, mohla jsi mít zředěnější moč atp. Prostě se dle bt přikláním k tomu 14.DC, protože pak se ti zvýšila.
Pajdule
Milé budoucí či současné maminky, mám otázku týkající se ovulačních testů. Poslední 3 dny jsem testoval, zda ovulaci mám a výsledky byly následující: slabounce pozitivní, pozitivní, pozitivní. Síla čárky dnes a včera mi připadala skoro stejně silná,možná včera trochu slabší,ale určitě téměř stejně silná jako kontrolní. S manželem jsme se tulili včera i předevčírem, dnes jsme to ještě nestihli
Je normální, že je test pozitivní i dva a více dní? Jaké máte zkušenosti s ovulačními testy? Kolik dní po sobě byly pozitivní? BT jsem dneska měla o stupínek nižší, očekávám, že zítra vzroste. Jen pro doplnění, dnes jsem v 19. dni cyklu. Tak se mějte krásně a předem děkuji za Vaše cenné názory a zkušenosti.
Eva