Oznámili byste šéfovi těhotenství ještě v prvním trimestru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11875
2.12.24 16:42

Tak ten měsíc už ho fakt nevytrhne, počkala bych do konce ledna. Já jsem to teda v práci řekla hned ale mám práci rizikovou v té době navíc u nás bylo vysoce infekční prostředí takže jsem vlastně týden po zjištění těhotenství už zůstala doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
2.12.24 17:57

@Furzhilda ja bych rozhodně počkala až po prvním screeningu. Takhle jsem těhotná nastoupila po 3.narozeninach synů (dvojčata) standardně na plný úvazek po RD a za par dní už jsem těhotná nebyla. Byla jsem v 11tt a fakt jsem si myslela, jak už končím trimestr a těšila se na 1.screening. A ejhle, zamlklé těhotenství zjištěné na kontrole, aniž bych cokoliv tušila. A do toho smutku a všeho kolem revize a tak jsem byla vděčná, že to navíc nemusím vysvětlovat ještě v práci. To, že šéf nemá lidi není tvůj problém. Taky pracuji v IT, takže vim, jaký je recruitment v IT a dokážu si představit tvoji práci a zodpovědnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.24 20:26

Já jsem to řekla hned ale jediný důvod byl, že jsem radiační pracovník - lékař, takže mě museli ihned nahradit na sále a ještě někde, kde by mohlo být miminko ohroženo radiací. Jinak bych vše řekla až po screeningu. V podstavu jsme dělali dlouhodobě, a k intenzivnímu hledání náhrady to nevedlo. Takže ani moje těhotenství toto úsilí nenakoplo :P

Jak popisuješ situaci, tak šéf už by měl hledat náhradníka za zesnulého kolegu? Za přetíženou kolegyni? Pokud hledá, tak jenom v lednu nabere někoho z těch co přijdou. Pokud nehledá, tak je to „vyhnívač“ a je tudíž jedno, když jej informuješ až v lednu. Je to jenom měsíc.

• Citovat
  • Upravit
14796
2.12.24 20:28
@Janča6 píše: Více

A sef moc dobre vedel, jak dlouho se snazime a kolik operaci jsem uz podstoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.24 20:47

Já jsem to neřekla a skončilo to jako zamlklé těhotenství :(. Nejde o pověrčivost, ale o statistiku: v prvním trimestru skončí až třetina těhotenství. Pokud to někomu nevadí sdílet v práci, tak v pořádku. Já bych to kolegům vysvětlovat nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
boruvka735
3.12.24 11:08

Já bych počkala až po velkým screeningu, ať je prostě větší jistota, že je mimčo zdravý

• Citovat
  • Upravit
41
3.12.24 17:14

Počkala bych po 1. screeningu. Také mám bohužel tu zkušenost, že jsem těhotenství oznámila brzy a pak potratila. A stalo se to i mé kolegyni, byly jsme tenkrát těhotné zároveň. Je to opravdu časté, jen se o tom nahlas moc nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
3.12.24 19:52

Díky za rady a názory

Děkuji vám za vaše příspěvky.

Nakonec jsem se rozhodla to nechat na leden. Nechci riskovat, že bych pak musela hlásit planý poplach. Práci po kolegovi bylo nutné převzít tak jako tak a narozdíl od jiného kolegy, na kterého by to jinak padlo, mě to téma zajímá a budu na to mít zatím prostor. Nové posily šéf stejně musí sehnat a do té doby na tom musí někdo pracovat. Takže by se moc neměnilo i kdybych to řekla.

Přesně jak jste některé psaly, stát se může cokoliv a dokud nemám v ruce průkazku, tak nemá smysl se na to těhotenství spoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
14.12.24 12:16

Neřekla bych to. Potratila jsem v životě 2×, před každým úspěšným těhotenstvím. Není tvoje povinnost to oznamovat, já osobně bych to tedy řekla, až budou nekřehčí týdny za mnou. Ja jsem to oznamovala ve 4. měsíci, když už to začínalo byt vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
14.12.24 12:47

Já to řekla hned. Ale záleží na poměrech v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí