Paní učitelky, dotaz
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Trojlístek Ve smlouvě jsou pouze % úvazku (81,8 %) a to, že pracovní doba bude rozvržena do 4 pracovních dnů. Nic jiného tam není. Ani to, zda budu učit na 1. či druhém stupni a nebo jaké předměty.
Počet hodin přímé činnosti dle úvazku je 18. V uplynulém týdnu jsem učila 23, příští týden mám učit 24. A takto to mám už několik týdnů. Pod 20 hodin jsem snad ještě nešla.
Pro upřesnění, učím ještě na další škole, kde mám dohodu na 10 hod týdně. Tam jsem 2 odpoledne po této škole a ještě poslední pátý den, kdy na této škole neučím.
- Citovat
- Upravit
A v tom konečném součtu to vychází?
Asi ne, že?
Tim pádem písemné upozornění na vedeni a uvidíš co se stane.
Uvést tam, že tehdy a tomu jsi na to upozornila ústně a s ohledem na, že nedošlo k nápravě, tak řešíš oficiální cestou.
Mohlo by to stačit.
Jinak to řešit s inspektorátem práce, případně zřizovatelem, je fakt, že už si po tomto možná zavřeš cestu co školství.
Takže ještě sama odejit.
Nemáš pocit, že něco takového by pro zaměstnavatele bylo jednodušší? Tyhle tlaky se obyčejně začínají vyvíjet, kde je zaměstnanec nepohodlný a každý dobře ví, že raději odejde, než aby to řešil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ked si zodpovednym osobam hovorila, ze by si to potrebovala inak a nedoslo k uprave, mas podla mna dve moznosti. Najst si sposob, ako to prezijes, alebo si pomimo hladat inu pracu.
Podla mna mas teda poriadny zaber - 4 vyucovacie dni + 2 poobedia a cely piaty den na inej skole. Je to narocne. Nemozes zvolnit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co to uhrát na to, že učíš v té druhé škole? Prostě ne, nezlobte se, nemůžu zůstat, učím jinde. Minimálně u těch koncových hodin by to šlo. Na to nemůže mít zástupce žádný argument.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blue2 píše: Více
Mají (musí) brát ohled na to, že učí i jinde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
Hele to netuším, jak je to podle zákoníku práce, tam je akorát, že můžeš dělat max 150 hodin přesčasů ročně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blue2 Za prvé, toto mi tolerovat vůbec nemusí. A za druhé, oni mi těmi suply vycpávají všechny volné mezery (včetně přestávek) + mi dávají nulté hodiny, takže to mi v učení na druhé škole nijak nebrání. Akorát už jsem z toho dost vyčerpaná. Pořád někde přebíhám a všechnu administrativu a práci kolem musím dělat doma.
- Citovat
- Upravit
@izabe píše: Více
Ano, ked si to tak vopred dohodla. Asi ide o to, co ma dohodnute.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak ještě mě napadá se na to zeptat přímo ředitele, pokud zástupce ti k tomu nic neřekl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak ještě poslední možnost, zajít za ředitelem… Jako vzít občas supl je určitě kolegiálni, ale musí to mít nějakou hranici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady dávala jedna uživatelka této diskuze tento článek. Je to teda starý článek, ale i tak…Je zde, že při zkráceném úvazku ti nemůže zaměstnavatel nařídit přesčasy. Koukni na to. Stalo by za to kouknout do aktuálního zákoníku práce
https://www.finance.cz/…ecny-uvazek/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jsem to eskalovala i k ředitelce a ta mi řekla, že na tom nic hrozného nevidí ![]()
Ve škole A už s největší pravděpodobností příští rok pokračovat nebudu, v tuhle chvíli si sháním něco jiného. Ale musím to nějak přežít ty 2 měsíce. A fakt nevím jak. Tak mě zajímá, jestli mám nějakou možnost toto prostě „nepřijmout“ nebo „odmítnout“. Pokud prostá žádost nepomohla. Na nemocenskou nechci, jinak se cítím zdravá a chci i chodit do práce B, ale na tento režim prostě trvale nemám.
Jako bonus žiju sama s dětmi, které chodí na ZŠ. Takže bych se jim ráda také někdy věnovala.
- Citovat
- Upravit
@Blue2 U nás je to propláceno jako „hodina do úvazku“. Tedy ne jako přesčas, ale jako běžná hodina. Peníze mi ve většině případů opravdu přiznají (pouze u cca 1/4 hodin mi to nezapočítali s tím, že se jednalo jen o zajištění dohledu - toto mi udělali u pracovek, tělocviku a podobných hodin). V tom problém až tak nevidím. V tom, že si min 6 hodin nedojdu na WC ale problém vidím.
- Citovat
- Upravit
Zdravím všechny kolegy, chtěla bych poprosit o radu.
Je možné se nějak aktivně bránit proti tomu, že Vám vedení neustále dává velké množství suplovaných hodin? Prakticky každý den mám 6 hodin, někdy i 7. K tomu mám i dohled mezi většinou hodin a většinu dnů a také dohled na chodbě před vyučováním. Už jsem na to 2× upozorňovala zástupce, bohužel bez efektu. Opět mi na příští týden vyjel rozvrh s 6 hod každý den.
Bohužel jsem musela hodně osekat hodiny, nedělám s dětmi pokusy, hry a další aktivity náročnější na přípravu, protože na hodiny často dobíhám a nemám kdy si věci reálně nachystat. Nechodím s nimi skoro ven, protože to časově nedávám. Prostě ty hodiny vypadají úplně jinak, než kdybych učila normální počet hodin. Nehledě na to, že jsou mnohé dny, kdy si nezajdu 6 hodin na WC (v jistých dnech je to pro ženu opravdu neúnosné), nenajím se a pokud si zapomenu lahev s pitím, ani se nenapiju, protože se nedostanu do kabinetu (máme velkou školu, více budov, přebíhám mezi nimi).
Ostatní kolegové to tak nemají.
Je nějaký strop? Už se to začíná velmi podepisovat na mém psychickém i fyzickém stavu a rodinu mám v rozkladu, neboť téměř všechny přípravy a administrativu dělám doma v době osobního volna.