Paní učitelky, dotaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2680
2.5.26 14:03
@Anonymní píše: Více

Já to teda chápu tak, že ty hodiny do úplného úvazku se sice oficiálně nejmenují „přesčas“ a nenáleží ti tedy za ně zákonný příplatek, ale i tak s nimi musíš souhlasit a nemůže ti je jen tak zaměstnavatel nařídit.
Třeba tu bude nějaká personalistika a poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 14:22

@Blue2 Chápu, jak to myslíš a podle toho příspěvku to opravdu vypadá, že oni na to nemají nárok. Nicméně na škole je to takto zavedeno, nikdo proti tomu asi nic nenamítal, takže to tak funguje… Já bych taky neměla problém s jednou nebo dvěma hodinami týdně. Takto říkám NE. A nevím, jak postupovat. Nedojít na hodinu, kterou mám napsanou v rozvrhu bych si rozhodně netroufla. A vedení (jak zástupkyně, tak ředitelka) na tom trvají. Nechci jít rovnou nějakou oficiální cestou jako je inspektorát práce, nechci někoho cíleně likvidovat, ale v první řadě nenechám likvidovat sebe. :(

• Citovat
  • Upravit
101579
2.5.26 14:41

No, tak když to nechceš resit, tak holt dalsi varianta je si nestezovat a odsuplovat to.
A jinak tedy stejně jako jsou deti na záchod o přestávce, tak si dojdi úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 14:52

@j.a.n.i1 Jenže já mám právě všechny přestávky pedagogický dohled. To je právě ten problém. A k tomu se ještě několikrát za den přemisťuju mezi budovami, takže mám třeba dohled v prvním patře budovy 1 a další hodinu mám zas v 1. patře budovy 2, pak dohled v 1. patře budovy 2 a hodinu ve 2. patře budovy 1 a takhle pořád. Takže neustále někam běhám a stejně nejsem (nemohu být) na těch místech včas. :cert: Za den našlapu kolem 15 000 kroků jen v práci.
Právě že jsem psala, že to řešit chci. Jen inspektorát práce a další oficiální cesty jsou pro mě až jako poslední řešení. Nejradši bych to zkusila ještě nějak interně, jestli rozumíš…

• Citovat
  • Upravit
8693
2.5.26 15:10

U nas jsem zjistila, ze to proste zkousi. Zkouší, co kdo snese. Ja jsem se ozvala a mam s dohledy i suply klid. Ne ze bych je neměla vubec, ale mam je v rozumné míře, v mych třídách ci předmětech. A nektere veci mi uz ani nenabízí, nepisi, protože jsem se jasne vymezila, ze ne. Slusne a s odůvodněním samozřejmě. Naopak s jinými věcmi jsem souhlasila a vyjadrila se, ze kdyz bude treba, tak at se na me obrati, takze toto zase nabízí primárně mne. Kolegyně, ktere se neozvou, tak tiše trpí. Mají toho mnohem vic nez ja. Ty ses sice ozvala, ale evidentně jste se na žádném řešení nedomluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
2.5.26 15:13

Tak si vezmi 3-4 „nejchutnější“ dny za posledních 14 dní, udělej jim ten rozbor kroků a času a řekni, že takhle fungovat nemůžeš a chceš se domluvit na řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 15:22

@Midaku Prosim napiš mi, co konkrétně jsi řekla, jak ses ozvala. Já jsem byla prvně za zastupkyní ukázala jí svůj rozvrh a slušně ji poprosila, aby mi ubrala suplování. Nic se nestalo. Napsala jsem tedy email se stejným obsahem a dala do kopie i ředitelku. Ta ni na to napsala, že v tom nevidí žádný zásadní problém a že pokud jsem kolegiální, jistě chápu, že když jdu k lékaři já, tak zase kolegové musí brát moje hodiny. Tím to skončilo a dnes na mě vyskočil opět rozvrh 6-6-6-6 s jedinou 10 minutovou prestávkou, během které se ale přemisťuji mezi budovami, takže ji v podstatě nemám.
Napadlo mě ještě napsat do emialu něco ve smyslu, že vyznačím největší kolize (časově nereálné přesuny) a budu žádat o změnu, jinak nejsem schopná garantovat řadné plnění svých povinností. Mám to dát rovnou do mailu nebo nejdřív zkusit osobní domluvu se ZŘ v pondělí? I když vlastně v pondělí mám ranní dohled a pak už jedu v kuse, takže za ní ani nemohu dojít :lol: :zed:

• Citovat
  • Upravit
8693
2.5.26 15:35

No tys řekla, ze mas problém, oni ti řekli, ze v tom problem nevidí, tak jsi odešla? Pokud jdeš neco řešit, musíš odcházet s řešením. Ja jsem resila smlouvu na urcito a trvání do června. Řekla jsem, ze to nepodepíšu, protoze je to pro me nevýhodné. A vyjmenovala jsem ty nevýhody. Dostala jsem pak smlouvu do srpna. Pak jsem resila suply za druzinarky. Řekla jsem, ze max jednou týdně, mam svoje male deti a danou praco dělám prave kvuli pracovni dobe, odpoledne nechci travit suplováním, ale se svými detmi. Kdyz se mi nakupilo vic suplovani nebo dohledu, Řekla jsem, ze na záchod jit proste musim, napít a najíst se taky. Takze bud přijdu později do hodiny anebo na ten dohled. Zeptala jsem se, co je přijatelnější. Výsledkem bylo, ze mi daný kolizni dohled zrušili. Nesmíš si proste jen stěžovat, musíš vyžadovat a idealne sama nabízet řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2680
2.5.26 15:39

To je teda hroznej přístup vedení…ještě mě napadá, jestli chceš doklepat ty dva měsíce a máš v nějakej třídách asistentku, tak bych se s nimi domluvila, že přijdeš o pár minut dýl, ať to tam ohlidá. Nebo dětem zadáš samostatnou práci a odběhneš si. Jako co jiného, se kvůli vedení nepočůráš. Na dozor na chodbě bych si vzala svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
2.5.26 15:41

Tak pokud máš týdně mít 18h a máš 23-24, je to navíc 5-6 hodin týdně. Pokud to takto máš pravidelně, za jedno pololetí - řekněme 5 měsíců x 4 týdny= 20 týdnů, krát 5 hodin navíc je 100 hodin navic. Jestli máš týdně 18h úvazek, musela bys mít nemocná nebo u lékaře cca měsíc a půl v kuse za pololetí, aby „to bylo kolegiální“. Takže bych něco v tomto duchu odpověděla s tím, že ti přijde reálné mít v průměru 2 hodiny suplu týdně a dozor o přestávkách vzhledem k počtu členů pedagogického sboru maximálně 2× pulden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 15:46

@Midaku Nevím, jaké řešení jim nabídnout. Oni přece musí vědět, které kolegyně v tu dobu mají volno. Já nechci práskat ve smyslu, že řeknu, že vím, že paní učitelka XX má také volnou hodinu a proč si to nevezme ona. Jako nová zaměstnankyně tady nemám nikoho z kolegů, za kým bych mohla zajít. Nemám ani svůj kabinet, v případě volné hodiny jsem tam, kde je aktuálně volno, takže většinou v nějaké odborné učebně nebo sborovně. Navíc tim jak pořád učím, nabyla příležitost se zatím vůbec s nikým seznámit. Ani na to řešení věcí se zástupkyní nemám prostor, všechno řeším mezi dveřmi po poradě, protože to je jediný prowtor asi 20 minut, který mám.

Možná je problém v tom, že to řešení nemám.

Btw smlouvu mam do konce června v obou školách, takže o prázdninách budu mít příjem jen z příměstských táborů a možná výpomoc s úklidem ale popravdě se teď cítím spíš na 2 měsíce letního spánku. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10944
2.5.26 15:51

Sama víš, že to tak není, že jsi jim tam za pitomce Řekni, že máš taky doktora, případně dítě a nazdar.
Ten e-mail s takovou odpovědí bys mohla přeposlat a děly vrby se velké věci.
Ale to nechceš…
Tsk ještě dva měsíce trp a skončí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66808
2.5.26 15:58

Smlouva do cervna je nezakonna. Pedagogickym pracovnikum zarucuje zakonik prace smlouvu nejmene ne 12 mesicu. S koncem pracovniho pomeru bys mela dostat proplacenou dovolenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 16:03

@Trojlístek Kdybych chtěla odejít, musela bych donést propustku s potvrzením od lékaře, jinak smůla. Já jsem ještě takovy blbec, ze si všechny doktory, pokud to jen trošku jde, vyřizuju mimo pracovní dobu a mám pak o to větší honičku. Nechtěla jsem, ať se za mě musí suplovat. No tohle rozhodně přestanu dělat. Nechápu ale proč se tak ke mně chovají. Nejsem si vědoma, že bych někomu nevyšla vstříc nebo udělala nějakou botu. Jo, já vím, jen 2 měsíce. Ale v tomto tempu je to opravdu nad mé síly. Asi to přežiju, ale já mam prostě zdraví po všech trablích, kterými jsem si prošla, dost vysoko v žebříčku. Ale samozřejmě s dětmi taky nechci živořit.
Ještě uvidím, jak to bude pokračovat, ten mail asi vedení pošlu a když zase nebude reakce, asi to pošlu i dál a bude to moje první práce, kde neodejdu v dobrém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.26 16:04

@matkabagristy Jsem zástup za dlouhodobou nemocenskou. Jsem tam od ledna, smlouva leden až červen.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat