Paní učitelky, dotaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26243
4.5.26 19:24
@Sára 1 píše: Více

ne, nenapíšu. už jsem se naučila, že nemá cenu se snažit něco takového vysvětlovat. Nemám čas ani náladu obhajovat své postupy a cyklit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.5.26 20:01
@matkabagristy píše: Více

Už podruhé bojuju s příslovečným určením příčiny, přípustky, podmínky a míry :nevim: I obě děti pronesly, jako k čemu jim to bude? Odpověděla jsem, že je to základ, který se prostě naučit musí… Ale je to mazec…teda pro mě, puboši to nějak neřeší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
4.5.26 20:20
@ibis píše: Více

moji zaci pouzivaji mnou vyrobene tahacky s tim, ze za roky pouzivani se to ti bystrejsi nauci bez. Od vetnych clenu se odviji druhy vet vedlejsich a odtud pravopis skladby vety. Uvedu priklad:

Prestoze prselo a foukal vitr, vyjeli jsme na hory. Carka pred a neni, protoze se jedna o dve vety prislovecne pripustkove v pomeru slucovacim.
Sli jsme ven, a kdyz se setmelo, sli jsme domu. Pred a carka je, protoze se jedna o vetu hlavni a vetu vedlejsi prislovecnou casovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
4.5.26 20:21

Rozbory jsou dobre na procvicovani uciva. Ja od nich ustoupila, zabiraji moc casu. Nahradila jsem je online cvicenimi a didaktickymi hrami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.5.26 21:09

Děkuji a předám dál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
4.5.26 21:16
@neumisa píše: Více

Mně bys to napsat mohla. Já se nebudu přít, že to není důležité. Pomůže mi jiný pohled. I třeba vysvětlení, proč se to učí. Klidně do zprávy, pokud máš pocit, že se tady strhne o tom dlouhá diskuze. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
4.5.26 21:20

Ja si říkala, že to pro některé děti je fakt hodně těžké. Nechala bych je mít u toho pomůcky, pokud by to s nima zvládly určit. Některé děti by to zvládly určitě bez pomůcek. Jen si myslím, že děti, které ty pomůcky potřebuji a zvládly by to s nima, tak bez nich to třeba nemají šanci zvládnout a odradí je to od snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.5.26 21:26

Promiň, ale to je prostě kravina. Proč by proboha děti neměly zvládat už tak hodně usnadněné učivo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
4.5.26 21:29

jen jeden jediný příklad:

Jezte, děti!
Jezte děti!

Bez znalosti větných členů můžeš skončit v kriminále. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
4.5.26 22:02

delam vse proto, aby se moji zaci citili v hodinach bezpecne. Vim, ze dite s podprumernym intelektem urcite ucivo nezvladne. Ale kdyz to da s pomoci me vyuky a tahacku, mam radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79926
4.5.26 22:20

Netřeba obav. Moji potomci už jsou oba čtyřicátníci s ukončeným VŠ vzděláním. Přesto nikdy tuto znalost nevyužili. A já prostě přemýšlím. Po tobě jsem chtěla pouze jeden příklad špatně stavby souvětí z důvodu neznalosti druhů vět vedlejších.
Logiku mně naučila matematika, k chápání textu mi tato znalost taky nepřispěla. Takže ne, toto opravdu nechápu. Skutečně by mne zajímalo, jestli třeba Karel Čapek při psaní svých her rozvážil o tom, zdá použít vedlejší větu předmětnou nebo jinou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79926
4.5.26 22:23

A nestačilo by vědět, že tam čárka bude, protože se jedná o větu vedlejší? Stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79926
4.5.26 22:26
@Eliška píše: Více

Znalost chemických prvku využije třeba chemik, vědec ve vyzkumaku, znalost ptaků přírodovědec studující třeba migrační trasy. To všechno chápu. Ale nechápu, kdo a jak využije znalost, že se jedná o větu vedlejší privlastkovou. Třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
5.5.26 06:17
@inkakřivák píše: Více

Třeba ten kdo zkoumá jazyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
5.5.26 06:39
@ibis píše: Více

V čem je učivo tak usnadněné? V čem je určování druhů vedlejších vět usnadněno oproti tomu, co jsme se učili my?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat