Paní učitelky, dotaz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@matkabagristy Ano nemá vystudovano pro 2. Stupeň a SŠ. A psala jsem, že by jí uznali Mgr. Protože to je jedna z podmínek pro přihlášení na to doplňující studium. A pak by si musela udělat české státnice z jazyků. No a potom by ji vzali na DPS. A tu vystudovanou pedagogiku jí možná uznali při studiu nebo i potom jako část DPS sratnic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
@matkabagristy Ano nemá vystudovano pro 2. Stupeň a SŠ. A psala jsem, že by jí uznali Mgr. Protože to je jedna z podmínek pro přihlášení na to doplňující studium.A pak by si musela udělat české státnice z jazyků. No a potom by ji vzali na DPS. A tu vystudovanou pedagogiku jí možná uznali při studiu nebo i potom jako část DPS sratnic.
Myslím, že tohle už neplatí - že by se uznávaly jen české státnice. Já mám vystudovaný český jazyk na peďáku (jsem Mgr.) a normálně mi uznali mezinárodní certifikáty z jazyků (teda mám už vysoké úrovně C1 a C2), dokonce až do té míry, že mě uznávají jako aprobovanou jazykářku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík píše:
Myslím, že tohle už neplatí - že by se uznávaly jen české státnice. Já mám vystudovaný český jazyk na peďáku (jsem Mgr.) a normálně mi uznali mezinárodní certifikáty z jazyků (teda mám už vysoké úrovně C1 a C2), dokonce až do té míry, že mě uznávají jako aprobovanou jazykářku.
@kyslík píše:
Ve škole to jde. Ale na to DPS studium mně certifikát neuznali. K přihlášce chtěli české státnice. Taky mám to vyšší C.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Ve škole to jde. Ale na to DPS studium mně certifikát neuznali. K přihlášce chtěli české státnice. Taky mám to vyšší C.
Jo, já myslela do školy - 2. i 3. stupeň. Stejně mě to ale překvapuje, že fakt někde ještě takhle bazírujou na českých státnicích, jako by ty mezinárodní certifikáty byly něco míň.
Klasická státnice na úroveň C2 ani není, ne? To už je ta speciální překladatelská nebo tlumočnická.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík píše:
Jo, já myslela do školy - 2. i 3. stupeň. Stejně mě to ale překvapuje, že fakt někde ještě takhle bazírujou na českých státnicích, jako by ty mezinárodní certifikáty byly něco míň.
Klasická státnice na úroveň C2 ani není, ne? To už je ta speciální překladatelská nebo tlumočnická.
No, ve školách jsou rádi i za fce. A C je pro ně bonus.
No a česká státnice mně přišla něco mezi CAE a FCE. V praxi ale dost mimo. Speaking o ničem a poslechy převážně založené na telefonním seznamu slovíček. Který koupíš. Ale jinak je to opravdu druhá nejvyšší, a potom už buď překladatelství a nebo tlumočení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Dobře a kde je čas na přípravu atd.? V tom případě bych s žáky nikam nejezdila.
No to je to poslání…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ještě bych měla dotaz k odměňování učitelů. Chápu, že když odpadne hodinář, že mi ji mohou nahradit suplem. Ale jak je to v případě, že mě odpadne hodina, třeba kvůli výletu třídy a odpadlou hodinu mi nenahradí suplem, měla bych ji dostat zaplacenou, že jo? Je to bráno jako překážka na straně zaměstnavatele…?
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Holky, ještě bych měla dotaz k odměňování učitelů. Chápu, že když odpadne hodinář, že mi ji mohou nahradit suplem. Ale jak je to v případě, že mě odpadne hodina, třeba kvůli výletu třídy a odpadlou hodinu mi nenahradí suplem, měla bych ji dostat zaplacenou, že jo? Je to bráno jako překážka na straně zaměstnavatele…?děkuji
pri normalni smlouve jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
pri normalni smlouve jo
Tedy i při zkráceném úvazku. Ale věřím, že tohle se asi moc často nestává. Zvlášť na velkých školách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Tedy i při zkráceném úvazku. Ale věřím, že tohle se asi moc často nestává. Zvlášť na velkých školách.
ano. Pokud jede trida pryc, vetsinou suplujeme za chybejici ucitele. Pokud vyjde volna hodina, mame to zaplaceno, vyse uvazku nehraje roli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
ano. Pokud jede trida pryc, vetsinou suplujeme za chybejici ucitele. Pokud vyjde volna hodina, mame to zaplaceno, vyse uvazku nehraje roli.
Bacha ale na externí smlouvu, tam je to jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Bacha ale na externí smlouvu, tam je to jinak.
píšu u „normální smlouvy“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
píšu u „normální smlouvy“
Jj, vím.
Ale zakladatelka nemusí tušit rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
S tim kratkym uvazkem je to jak na ktere skole. Nekdo ma treba tri dny v praci a tam vsechno. Jinde chodi kazdy den a ještě roztahane. Navic muzou davat vice suplovani, do plneho uvazku bez priplatku.
A ty jsi učitelka? Tenkrát si psala že neucis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit