Paní učitelky, dotaz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@matkabagristy píše:
Ani pri plnem uvazku nemusim oducit vsechny hodiny. Staci treba, abych v pondeli decka nekam doprovazela a od utery muzu suplovat zadara.
Kolik a kdy nalezi priplatek za suplovani uz jsem tu psala.
No vzdyt ja vim, ja jen nepochopila, proc jsi mi psala, ze mi to SAJ prece jasne vysvetlila, kdyz od zacatku jsem tu psala, ze to je, jak to je, a SAJ si to nasla az pozdeji v průběhu debaty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
No a pak jsou ve skolstvi jeste neplacene suply pojmenovani jako dohled nad zaky.
Dohled nad žáky by mělo být zahrnuto do nevyukove činnosti (nepřímá ped. činnost) nebo ne? A zdarma proč?
Příspěvek upraven 29.07.21 v 07:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
No vzdyt ja vim, ja jen nepochopila, proc jsi mi psala, ze mi to SAJ prece jasne vysvetlila, kdyz od zacatku jsem tu psala, ze to je, jak to je, a SAJ si to nasla az pozdeji v průběhu debaty.
ok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Dohled nad žáky by mělo být zahrnuto do nevyukove činnosti (nepřímá ped. činnost) nebo ne? A zdarma proč?
Právě protože je to nepřímá - neplatí se jako přesčas, tedy vůbec nijak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Dohled nad žáky by mělo být zahrnuto do nevyukove činnosti (nepřímá ped. činnost) nebo ne? A zdarma proč?Příspěvek upraven 29.07.21 v 07:56
Pokud ti nejaka hodina odpadne (i kdyz jsi treba s deckama na nejake akci a je to vetsi adrenalin nez ve skole), tak v případě, ze skola potrebuje, musis si to odpracovat. Zadarmo, nic navic za to. A to treba i kdyz jsi doprovodem na akci stravila vic casu, nez jsi ten den mela ucit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Dohled nad žáky by mělo být zahrnuto do nevyukove činnosti nebo ne? A zdarma proč?
V techto hodinach nemusime ucit. Jde zpravidla o vychovy, ale i jine predmety podle toho, jak vedeni usoudi. Takze jsem treba mela zaplaceny supl za matiku v 7. tride, ale v 9. uz jen dohled. Ale byt tam musime. Ja letos treba mela nekolikrat dohled 2 hodiny odpoledniho vyucovani ve vytvarce. Stravila jsem s detmi odpoledne zadara a jasne, ze jsme pracovali jako v bezne hodine vytvarky. Mela jsem hodiny prichystane, pomahala jsem, prace ohodnotila, dokonce za dotycnou zapsala znamky na vysvedceni.
To, ze maji ucitele 200% za supl je super, ja mela 3 hodiny tydne takovych suplu pravidelne, k tomu nejaky nepravidelny. Takze plat pomerne vysoky. Ale na druhou stranu se vedeni skoly brani suplum a zadava dohled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Já te zpočátku nepochopila, myslela jsem, že tvrdíš, že se suply nad částečný neplatí vůbec. Ale přiznávám, že jsem netušila, že se platí pouze 100%, to je dobré vědět, byť jsem tedy nikdy částečný neměla a zatím ho neplánuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Dohled nad žáky by mělo být zahrnuto do nevyukove činnosti (nepřímá ped. činnost) nebo ne? A zdarma proč?Příspěvek upraven 29.07.21 v 07:56
kdyz jdu s zaky na nejakou akci, je to neprima cinnost, proto ve zbyvajicich dnech mohu odpracovat celou primou cinnost za zakladni plat.
V zari jedu na 3 dny na adaptak, zaplaceno 8 hodin, odmakano doufam ze mene nez 24 hodin denně. No a teoreticky ve dvou zbyvajicich dnech muzu odmakat celych 22 hodin prime vyucovaci cinnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Já te zpočátku nepochopila, myslela jsem, že tvrdíš, že se suply nad částečný neplatí vůbec. Ale přiznávám, že jsem netušila, že se platí pouze 100%, to je dobré vědět, byť jsem tedy nikdy částečný neměla a zatím ho neplánuji…
Normalne staci par slov, v psanem textu par stranek
.Blby prave je, ze nekdo si da schválněz rodinnych důvodů treba kratky úvazek a vedeni na nej potom tlaci kvůli suplum, protože to skolu vyjde levneji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
aha, ja cetla diskuzi od zacatku, proto jsem nepochopila, proc jste se s vokiskou nepochopily. Ja na castecnem byla nekolik let, kdyz byli kluci mali. Jeden rok jsme mela dva castecne na dvou skolach. Takze dvakrat porady. A supl za 100%.
Jsem stastna tam, kde jsem ted a za jakych podminek. Uplne prumerna zakladka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
kdyz jdu s zaky na nejakou akci, je to neprima cinnost, proto ve zbyvajicich dnech mohu odpracovat celou primou cinnost za zakladni plat.
V zari jedu na 3 dny na adaptak, zaplaceno 8 hodin, odmakano doufam ze mene nez 24 hodin denně. No a teoreticky ve dvou zbyvajicich dnech muzu odmakat celych 22 hodin prime vyucovaci cinnosti.
Tady ty akce se vyloženě vyplati, ja to jednou pocitala za skolu v přírodě (mela jsem zkraceny úvazek) a za ten pracovni tyden jsem mela asi o dve stovky víc nez za sezeni ve škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Tady ty akce se vyloženě vyplati, ja to jednou pocitala za skolu v přírodě (mela jsem zkraceny úvazek) a za ten pracovni tyden jsem mela asi o dve stovky víc nez za sezeni ve škole.
tomu nerozumim, ja budu mit asi stejny plat jako kdybych byla cely tyden bez suplu ve skole. Ty akce se financne nevyplati.
A uz se tesim, az mi zas nekdo sdeli, ze preci jedu na vylet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
tomu nerozumim, ja budu mit asi stejny plat jako kdybych byla cely tyden bez suplu ve skole. Ty akce se financne nevyplati.
A uz se tesim, az mi zas nekdo sdeli, ze preci jedu na vylet
K tomu vyplati jsem mela dat uvozovky. Na starosti autisticke dítě (ale stejne se staras o celou tridu), funkce zdravotnika, bez nocniho dozoru. Plat za ten tyden byl vyssi o dve stovky, protoze mi hodiny do plneho uvazku zapocitali jako pohotovost (to bylo nejak 15 korun za hodinu). Zbytek jsem papirove odpocivala s nohama na stole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
K tomu vyplati jsem mela dat uvozovky. Na starosti autisticke dítě (ale stejne se staras o celou tridu), funkce zdravotnika, bez nocniho dozoru. Plat za ten tyden byl vyssi o dve stovky, protoze mi hodiny do plneho uvazku zapocitali jako pohotovost (to bylo nejak 15 korun za hodinu). Zbytek jsem papirove odpocivala s nohama na stole.
jo, realita skolstvi. Jeste to tak zustane. Tu novelu o pedagogickych pracovnicich jaksi nikdo nechce donest do snemovny. Takze se verejnost v opakovane medialni masirce dozvedela, ze ucitele budou brat 130% prumerneho platu, ale zustane u 500 za tridnictvi. Ted jeste nalakat ty odborniky do skol.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Právě protože je to nepřímá - neplatí se jako přesčas, tedy vůbec nijak.
Počkej přeci Ti nemůžou dát víc jak 22/21 vyučovacích hodin a 18/19 hodin nepřímé včetně času na přípravy. Pokud mi nějaká hodina odpadne - děti jsou někde na výletě, tak chápu, že za odpadlou hodinu mi dají supl. Ale jestli do času na přípravu cpou supl, tak to je asi špatně, nebo ne a děje se to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit