Paní učitelky, dotaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11092
2.5.26 16:11
@Anonymní píše: Více

Tak proto s tebou tak vis co…
A ohledně těch záskoku za tebe jsi se mela okamžitě ozvat, ze je řešíš ve svém volném čase.
Pokud mas smlouvu do konce června, tak čemu teď pomůžeš výpovědi?
Ikdyz ji dodáš hned 4.5.26, končíš 4.7.26.
Proste si stůj za svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
2.5.26 16:13

Ze s tebou vydrbou ti mohlo byt jasne uz tou smlouvou do 30.6..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
2.5.26 16:16
@Trojlístek píše: Více

je to záskok za nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8825
2.5.26 16:24

Upřímně, tak to se nedivím, že nechtějí nic řešit a dávají ti zahul. Hodíš se jim, když tam jsi jen takovou krátkou dobu, tak proč by tě nevyužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 16:52

@Trojlístek Já se poprvé ozvala na konci března. A mam zpětně pocit, že se to od té doby spíš zhoršilo. Mám pocit, že si mysleli, že budu držet ústa a krok, což až tak nesplňuju. Jinak výpověď samozřejmě nedávám nechám doběhnout smlouvu. Jen vím, že příští rok určitě ne. (Původně říkali, že by byli rádi, kdybych pak zůstala na nějaký menší úvazek).

• Citovat
  • Upravit
3936
2.5.26 17:26

Pusť dětem film a během té doby napiš mail, ve kterém vyznačíš kolize (nemůžeš být do zvonění ve třídě a vteřinu po zvonění v jiné budově na dozoru) a zdůrazni, že děti zůstávají bez dozoru, než dojdeš, a že pokud se něco stane, neneses zodpovědnost ty, ale ten, kdo to takhle naplánoval.

Dále napiš, že i ty si musíš odskočit na wc, vzhledem k rozvrhu to je možné pouze během hodiny /dozoru, opět, pokud se něco stane, odmítáš nést zodpovědnost.

A za třetí, suplované hodiny řeš pouštěním filmů, během nichž si budeš dělat přípravy, opravy a administrativu na své běžné hodiny. Zvlášť jestli budeš stejně odcházet, tak ti každej může, víš co.

(dodávám, že v suplovanych učím a dozory držím, ale vedení se mě nechová takhle)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 17:38

@Platanka Já jsem taky doposud normálně učila suplované hodiny. Teď už jsem si to vyladila dokonce tak, že jim ani nepouštím film (protože kde asi dělám přípravy a píšu mail - na PC. A jiný PC na puštění filmů nemám). Takže teď jim hodím kahoot nebo jinou hru a řeším nezbytné věci na PC. Neříkám, že vždy a neříkám, že jsem na to pyšná. Ale nouze mě naučila. :oops:

• Citovat
  • Upravit
3893
2.5.26 19:17

Tohle je příšerný, normálně bych poslala dopis na inspekci. Fakt nechutný.
Jinak pokud máš pak ještě nějaký dohled u oběda - bez pauzy, učíš 6 hodin v kuse a dohledy ve všech přestávkách - tak je to někde v zákoníku práce, že ti zaměstnavatel musí umožnit pauzu na oběd.
Jinak jasně, pěkně s tebou drbou, protože nemáš celý úvazek, tak to, co odsupluješ, ti jde do úvazku.
Kdyby to tedy dali někomu, kdo má celý úvazek, měl by přesčas a víc placený. Tím, že to navalí tobě, tak je ty hodiny stojí méně peněz.
Jinak to vypadá, že na té škole nefunuje více věcí. To, jak šíleně supluješ-tipuju, že jim chybí nějaký další učitel. A ty jsi za dlouhodobou nemoc - pěkně tam zaměstnance likvidují.
Všechno bych sepsala a poslal na inspekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
3.5.26 18:49

Jo já bych to taky během těch suplivanych hodin odrbala pokud by se ke mně tak chovali. Žádná snaha… Dětem zadat krátkou práci a slibit, že kdo bude ticho může si dělat co chce ( většinou si chtějí třeba dělat úkoly na jiný předmět). Já to dělala když bylo hodně suplu.

Jenže my měli vždy za to 💯 procent příplatky takže jsem je vlastně chtěla :lol:

A 6 hodin je od 8-14h to většinou normální učitel ve škole je taky ( úvazek 21-22h s mezerama). A já ještě 1h ráno a potom na přípravu.7-15h.

Se záchodem a přebíháním je to blbý, ale u nás bylo běžné chodit pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.26 20:38

@LunaP To je jasné, že bych v té škole těch 7 hodin byla taky, ale jde právě o ty mezery, kdy si udělám administrativu, opravím písemku, dojdu na WC, v klidu se najím, nakopíruju pracovní listy, připravím nějakou zajímavou aktivitu na druhý den, zajdu se na něčem domluvit s kolegy…atd. Tak tohle já na této škole prostě vůbec nemám. A už mě to ubíjí.
Jinak v práci trávím běžně celkem 10 - 11 hodin denně (myslím tím obě práce dohromady) a pak doma ještě další cca 2 hodiny denně. Často mi to leze i do víkendů. A to už je za mě moc :-/

• Citovat
  • Upravit
1629
4.5.26 07:22

V tom případě musíš snížit svou aktivitu a tyto bonusové věci pro děti nedělat. Bohužel smůla pro ně i pro školu ( a s lépe připravenou hodinou se lépe učí).

Ale zvlášť pokud tam nebudeš pokračovat ( já bych nepokračovala) tak bych se fakt nesnažila stejně s těmi dětmi dál nebudeš. Opravuj při těch suplech nebo dávej rovnou méně pisemek.

Taky dobrý je jít s nima třeba do PC učebny ať dělají něco co se opraví samo, nebo nějaký projekt a ty tam máš čas pro sebe. Musíš sice taky zkouknout ale dá se to proklikat.

A u nás na to brali lidi navíc, ale to vlastně jsi ty. Nebo kopírovali asistenti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80463
4.5.26 07:25

Mám pro učitelky úplně jiný dotaz. Proč, ale fakt proč potřebují děcka umět slovní druhy a druhy vět vedlejších? ( Prosím berte jako výkřik zoufale babičky, která to s dětmi procvičuje a poněkud v tom plave).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
4.5.26 07:50
@inkakřivák píše: Více

Aby sa to babicky poriadne doucili :lol: :mrgreen: davaju ti sancu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
4.5.26 07:59
@inkakřivák píše: Více

No, nemám pro tebe dobrou zprávu, je od toho na chvíli klid a pak znovu vyplave, skoro pořád se to řeší teď v 9. asi k JPZ, teď nevim, jestli se to tam objevilo, ale asi jo, tam se víceméně objevilo kde co.
Ale slovní druhy jsou v pohodě, ne? U nás az na takove to zrádné se a pár podobnych.
A na tom to stoji, pokude se umí správně zeptat, tak uz to jde ne?
Chtělo by to umět ty základy ze třetí třídy no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80463
4.5.26 08:11

@Trojlístek ale jo, já se ptám na něco jiného - proč to potřebují děcka znát. K čemu to je? Vždyť je to absolutně nevyužitelná věc. S výjimkou podmet-prisudek. Cokoliv jiného z jakéhokoliv oboru se využít dá - věda, výzkum třeba. Ale toto?
A díky, babička si to oživí, dokonce mi vyplouvají i různe druhý vedlejších vět jen tak. Ale proč, to je otázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat