Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@eva333 Zdravím, mě na to zabírá soustředění na dýchání a cílená relaxace, to znamená, že si představím samu sebe v prostředí, které mě uklidňuje a soustředím se na správné dýchání. Taky neberu léky, kvůli těhotenství.
Panika mi pak většinou přejde v úzkost, té se zbavuji mnohem déle. ![]()
No, ja se rozhodla, ze az budu pred Vanocemi 2 dny v CR, tak si zkocim za psychiatrickou zeptat se, jak to vidi ona, zda je to na nejake prasky na doplneni setoninu a nebo jen zdravy rozum. ![]()
@anetan007 Myslím, že děláš dobře, jestli nejsi těhotná, nebo nekojíš, tak bych se zbytečně netrápila a promluvila bych si o antidepresivech.
Ty ale nic moc neřeší, stejně bych se snažila najít si i jiné cesty, jak tyhle stavy zvládnout, jednou se ti to pak může hodit, když nebudeš moct brát léky. ![]()
@majki.r píše:
@anetan007 Myslím, že děláš dobře, jestli nejsi těhotná, nebo nekojíš, tak bych se zbytečně netrápila a promluvila bych si o antidepresivech.Ty ale nic moc neřeší, stejně bych se snažila najít si i jiné cesty, jak tyhle stavy zvládnout, jednou se ti to pak může hodit, když nebudeš moct brát léky.
No, budu po pul roce nejbliz CR (slaviem Vanoce s pritele na SR u jeho rodiny), tak uzvyuziju prilezotosti… pac jestli je to jen mou povahou, tak v pohode, ale jestli hlave chybi nejaka latka, tak aspon nekdo pomuze… jen nevim, jak to delat s lekama zas ze zahranici… kazdopadne vysetrit se chci nechat jen v CR, kde jim vic verim.
Spis bych asi preferovala jen Lexaurin… ![]()
@anetan007 Uvidíš, co ti řekne doktor.
A s tím zahraničím netuším, to by sis asi musela pak najít doktora i tam, aby ti psal léky… ![]()
Ale nekdy mam pocit, ze bych spis potrebovala udelat vysetreni na srdce, zada, bricho, krev… :/
Ahoj.
Potřebovala bych poradit. Už jednou jsem si panickou atakou prošla. Brala jsem rok Cipralex a pak byla 2 roky bez něho a bylo mi fajn. Jenomže ted se mi to zase vrátilo. Začala jsem brát cipralex-ted je to zhruba 5 týdnů. Záchvaty paniky nebyly, ale občas jsem pořád cítila někdy depku-uzkost. Minulý týden jsme byli na dovolené a nemusím vám říkat, že kdybych s sebou neměla neurol, nevím co bych si počala. Bylo mi hrozně. I přes cipralex jsem měla panické záchvaty a nervy i půl dne!!Jen neurol mi pomohl. Takže dovolená na nic.Dnes jsme dojeli domů a neurol jsem i nevzala, ale nic se mi nechce, mám uzkost, depku..Co dál? Cítí se taky tak někdo že i mimo panické záchvaty to prostě nění ´´ono´´?
@SlecnaSally No, mně jediné co pomohlo - brát dlouhodobě antidepresiva. Jinak se mi to taky vždycky po nějaké době vrátilo, když jsem je vysadila
A nebo leda zkusit nějakou opravdu pravidelnou, systematickou terapii.
Pomáhalo mi dechové cvičení co mě naučil psycholog…tělo se zklidní. Jsem bez ataku…
Také doporučuji dechové cvičení, jsem také bez ataky a v pohodě ![]()
Akorát mě to přeskočilo v úzkost..od pondělí si dávám 15 mg a jednou je mi uplně fajn-což na 10 mg nebylo, ale pak je mi zase zle..zítra jdu k psychologovi-už mě to ale nebaví ![]()
S panikou mám zkušenost dlouho a můžu říct, že několik let beru antidepresiva a stejně se potvůrka někdy objeví.
S „aktivní“ panikou žiju rok, nejdřív jsem brala AD, pak jsem našla výbornou arteterapeutku a dnes neříkám, že žiju bez záchvatů, ale umím s nimi pracovat tak, že jsou slabé a přechází rychleji.
Jsem bez AD i bez neurolu, před rokem jsem měla problém vynést odpadky.
@Anonymní píše:
S „aktivní“ panikou žiju rok, nejdřív jsem brala AD, pak jsem našla výbornou arteterapeutku a dnes neříkám, že žiju bez záchvatů, ale umím s nimi pracovat tak, že jsou slabé a přechází rychleji.Jsem bez AD i bez neurolu, před rokem jsem měla problém vynést odpadky.
Tak to jsi dobrá..já bohužel i když jsem bez fyzických potíží, mám ty psychické a to bych bez léků nedala
Myslela jsme že to mám spojené s depresí, ale plačtivá ani smutná atd nejsem ![]()
Ahoj, můžu se zeptat, jestli to někoho přejde nadobro a dokázal se toho zbavit dýcháním a jinými technikami? Mě psychoterapeutka chce dát AD, ale já mám v sobě určitý blok z toho, že se bojím, jak budou probíhat začátky. PP se mi objevuje někdy, třeba 2 týdny nic a pak týden na prd. Nevyvrcholí to záchvatem, ale celý den nervozita, třes, nejsem soustředěná, nemám chu´t na jídlo. Problém je u mě taky v tom, že se bojím, že to AD nevyřeší. Jakou máte zkušenost prosím? Budu moc vděčná.
Ještě má otázku, jak často se u vás PP objevuje? Protože moje psychoterapeutka si nejdříve nebyla jistá, zda se jedná o PP a říkala, že je to spíš úzkost. Nebojím se o život, nebo že mám nějakou nemoc, tohle mě vůbec nenapadá, jen mě ty stavy hrozně obtěžují.