Panická ataka - kdo ji má, poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25132
23.11.17 19:45

Vyborna je i joga a naucit se meditovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
23.11.17 19:50
@Nina1612 píše:
Aha nemyslela jsem ze jsem na tom tak zle podle toho co jsem cetla u jinych

To mozna ne, ale uz to asi bude za hranici svepomoci. Navic se to bez prasku muze prudce zhorsovat. A prasku se neboj, jsou super. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.11.17 20:08
@Nina1612 píše:
Nikam. nevysadil sama jsem to prestala brat s tim ze 9 tydnu neni tak moc abych byla nejak moc zavisla a hlavne kvuli tomu ze moje pricina problemu je opravdu smesna tak si rikam ze to zvladnu

tohle vůlí sama nepřepereš.. to chce práci na sobě.. panické ataky chtějí jako každá nemoc své… hele ataky jsem se snažila urvat to vůlí až si hlava a tělo samy řekly… tak takhle holka ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
23.11.17 20:19
@jdukolem píše:
tohle vůlí sama nepřepereš.. to chce práci na sobě.. panické ataky chtějí jako každá nemoc své… hele ataky jsem se snažila urvat to vůlí až si hlava a tělo samy řekly… tak takhle holka ne!

Ja nevim vsichni kdo o mem problemu vi rikaji ze si to delam sama ze na to furt myslim atd..proto zo beru tak ze to jit musi samo ze to preboli jako treba zlomene srdce z nestastne lasky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
23.11.17 20:21
@Nina1612 píše:
Ja nevim vsichni kdo o mem problemu vi rikaji ze si to delam sama ze na to furt myslim atd..proto zo beru tak ze to jit musi samo ze to preboli jako treba zlomene srdce z nestastne lasky :nevim:

Vůbec neber v úvahu názory lidí, co s tím nemají zkušenosti, nebo nejsou odborníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.11.17 20:22
@Nina1612 píše:
Ja nevim vsichni kdo o mem problemu vi rikaji ze si to delam sama ze na to furt myslim atd..proto zo beru tak ze to jit musi samo ze to preboli jako treba zlomene srdce z nestastne lasky :nevim:

nikdy nevěř v tomhle někomu, kdo to neprožil, neumí to pochopit a je to normální, že tomu nerozumí - měla bys být v péči psychiatra - ten ti udělá přesnou diagnozu napíše AD a až zaberou, tak tě pošle na psychoterapii a až to zvládneš tam, můžeš léky postupně vysadit..
panická ataka je nemoc se kterou se musíš naučit pracovat je jedno co ji spustilo, jestli sis to - jak tvrdí okolí spustila sama, někdy ta příčina opravdu malicherná je, ale hlava to vidí jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
23.11.17 22:07

Panicky ataky jsou hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.17 02:55

Za posledních 15 let jsem měla dvě silné panické ataky. Obě trvaly zhruba půl roku (první tři měsíce byly nejhorší, kdy jsem nespala a třásla se bezdůvodným strachem. Fakt doporučuju psychiatra a léky. Brala jsem je pokaždé zhruba ty tři měsíce a vysazovala postupně. Ke konci mi k uklidnění stačilo už jen to vědomí, že je mám vedle sebe na nočním stolku…Za těch několik měsíců se nestaneš závislá (ano, hrůza z nemoci vystřídaná hrůzou ze závislosti na psychofarmakách, to taky znám). Možná bych doporučila i psychologa na vypovídání…ty ataky většinou přicházejí s časovým odstupem po dlouhodobém výrazně stresovém období, kdy člověk prostě musí fungovat a když se situace konečně uklidní, ty si oddechneš, tak bum…přijde tohle, protože mozek si konečně může dovolit zblbnout…

• Citovat
  • Upravit
140
24.11.17 08:11

To vazne nikdo nezvladl sam vlastni vuli? Tak co mi ta moje dr namluvila?? To je strasny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
24.11.17 08:20
@Nina1612 píše:
To vazne nikdo nezvladl sam vlastni vuli? Tak co mi ta moje dr namluvila?? To je strasny..

A proc nechces prasky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
24.11.17 08:40
@Nina1612 píše:

Je to nemoc. Když budeš mít horečky, tak si taky vezmeš Paralen a nebudeš čekat, že to přejde za pár dní. U horečky je to ještě slabý odvar, ale panička porucha trvá a jen tak tě neopustí. Dnes jsou léky na výborné úrovni, nedodává ti serotonin přímo, ale jen přimějí mozek, aby ho začal vyrábět, tudíž nejsou léky návykové, ale samozřejmě se nesmí vysazovat že dne na den. Myslím taky, že sis to možná zhoršila tím neurolem. Mozek si zvykl na silnou berličku a teď je z toho paf. Zajdi za psychiatriem, řekni mu, čeho se bojíš a on tě určitě nebude zbytečně rvát praskama, pokud to není idiot. Mně velmi dobře sedl citalon, seropram. Na noc je výborné trittico, je to antidepresivum a uspavadlo, ale ne tak, že bys byla sjeta jako třeba po rohipnolu. Mně dr předepsal i hypnotika dormicum, ale to jsem si nikdy nevzala, ale to vědomí, že ten prášek mám a kdyby bylo nejhůř, tak se s ním vyspím mi moc pomohlo. Hodně k tomu přidej sport, protože endorfiny v tabletách nikdo ještě nevymyslel a zabírají výborně a aspoň se i unavis a bude se ti lépe spinkat. Vím, jaký jsou ty začátky a myšlenky na to, že to nikdy neskončí a ten šílený strach, ale ber to jako součást svého života. Někdo musí brát léky na klouby, štítnou žlázu, tak ty hold budeš brát prášky na hlavu :lol:. Když jsme u té štítné žlázy, byla jsi na vyšetření? Hormony dělají hroznou paseku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
24.11.17 11:53
@Emimin7 píše:
A proc nechces prasky?

Bojim se ze by to bylo vsechno na dlouho lecba ad je dlouha cetla jsem max 18 az 24 mes.nez me vubec nekam objednaji no hruza..a proste si myslim ze na tom nejsem uplne zle uz to dokazu trochu ovladat rikat si ze to proste nemam vysetreni bylo vzdy ok a ze to mam v hlave.jen v noci ze nemuzu usnout to me stve..jinak vcera jsem si prehravala detstvi v hlave a jsem takova porad i jako mala kdyz jsem byla nemocna strasne jsem si to pripoustela brecela ze uz nikdy nepujdu do skoly atd..nejhorsi stres jsem mela 8 mesicu a presel.beru to tak i u tohohle fakt nevim..jen ten pocit ze bych brala prasky by me stresoval protoze bych vedela proc je beru a porad bych to mela v hlave..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
24.11.17 11:54
@Míša Bery píše:
Je to nemoc. Když budeš mít horečky, tak si taky vezmeš Paralen a nebudeš čekat, že to přejde za pár dní. U horečky je to ještě slabý odvar, ale panička porucha trvá a jen tak tě neopustí. Dnes jsou léky na výborné úrovni, nedodává ti serotonin přímo, ale jen přimějí mozek, aby ho začal vyrábět, tudíž nejsou léky návykové, ale samozřejmě se nesmí vysazovat že dne na den. Myslím taky, že sis to možná zhoršila tím neurolem. Mozek si zvykl na silnou berličku a teď je z toho paf. Zajdi za psychiatriem, řekni mu, čeho se bojíš a on tě určitě nebude zbytečně rvát praskama, pokud to není idiot. Mně velmi dobře sedl citalon, seropram. Na noc je výborné trittico, je to antidepresivum a uspavadlo, ale ne tak, že bys byla sjeta jako třeba po rohipnolu. Mně dr předepsal i hypnotika dormicum, ale to jsem si nikdy nevzala, ale to vědomí, že ten prášek mám a kdyby bylo nejhůř, tak se s ním vyspím mi moc pomohlo. Hodně k tomu přidej sport, protože endorfiny v tabletách nikdo ještě nevymyslel a zabírají výborně a aspoň se i unavis a bude se ti lépe spinkat. Vím, jaký jsou ty začátky a myšlenky na to, že to nikdy neskončí a ten šílený strach, ale ber to jako součást svého života. Někdo musí brát léky na klouby, štítnou žlázu, tak ty hold budeš brát prášky na hlavu :lol:. Když jsme u té štítné žlázy, byla jsi na vyšetření? Hormony dělají hroznou paseku

Jojo byla jsem vysetrena snad na vse :lol: vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
24.11.17 11:57
@Nina1612 píše:
Bojim se ze by to bylo vsechno na dlouho lecba ad je dlouha cetla jsem max 18 az 24 mes.nez me vubec nekam objednaji no hruza..a proste si myslim ze na tom nejsem uplne zle uz to dokazu trochu ovladat rikat si ze to proste nemam vysetreni bylo vzdy ok a ze to mam v hlave.jen v noci ze nemuzu usnout to me stve..jinak vcera jsem si prehravala detstvi v hlave a jsem takova porad i jako mala kdyz jsem byla nemocna strasne jsem si to pripoustela brecela ze uz nikdy nepujdu do skoly atd..nejhorsi stres jsem mela 8 mesicu a presel.beru to tak i u tohohle fakt nevim..jen ten pocit ze bych brala prasky by me stresoval protoze bych vedela proc je beru a porad bych to mela v hlave..

Až by ti zabraly prášky, tak by tyhle stresy ustaly. A že to máš jen hlavě je sice pravda, ale to nic nemění na věci, že sama to z hlavy nevyženeš. Na těch prášcích neni nic hrozného, prostě si je denně vezmeš a o víc se nestaráš.
Psycholožka říkala, že si pro ně nakonec stejně každý dojde, akorát obvykle lidi čekají, až se to zhorší tak, že to bude nesnesitelné a až to je donutí si pro prášky dojít. A proto pak léčba trvá mnohem déle. Takoví lidé čekají přesně jako teď ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.17 12:18

@Emimin7 mas svatou pravdu. Doma jsme meli hodne stresove obdobi, mama se nervove zhroutila a ja do toho maturovala. No masakr. Porad jsem to premahala, v noci nespala, kdyz jsem usla, tak me vzbudil panika. Ctvrt roku jsem si hrala na hrdinu, prece nebudu na hlavu…a pak jsem s brekem dosla za mamou a premlouvala ji, at me k psychousovi veme taky…a mela jsem to udelat hned. Tolik jsem to nechala rozjet, ze to mam uz 10 let asi uz chronicke…v cyklech se to vraci a bohuzel se to projevi vzdy uplne jinak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex