Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No prave, ze zesilim tu dobu co bude pryčKdyby se dalo aspon pripoutat v tom autobuse, byla bych klidnejsi
Mela by to byt pupecni kyla
Já taky psychuju, když je dítě pryč ![]()
Kdybych měla čtyři, jako kamarádka, prostě by se to nedalo. Ty ostatní by tě zaměstnaly.
@Anonymní píše:
@Bábrdl Jenže u nás asi další nebude, popravdě by se mi ani nechtělo přivádět dalšího tvorečka do dnešní hrozné doby. Tento bude mít co dělat, aby se životem nějak protloukl. A myslím, že by se to jen zdvojnásobilo
Myslím, že by sis měla trošku zacestovat. ![]()
Reálně do méně civilizovaných zemí, než je naše bezpečná Střední Evropa - a ani by to nemusely být země třetího světa, časem - co nějaká ze světových válek nebo obyčejný romantický středověk..?
..případně, a to možná nejlépe, ke schopnému psychologovi.
![]()
ČR je šestá nejbezpečnější země na světě, vzdor obecnému skuhrání velmi slušné sociální zabezpečení, prakticky nejnižší nezaměstnanost v Evropě, skvělé zdravotnictví, přes všechny problémy bezplatné (povinné!) školství, žádná nebezpečná zvěř v přírodě, krajina prostě božská…
![]()
A Ty se budeš rouhat nad hroznou dobou?
![]()
Asi jsem trapně nenáročná, ale..v pondělí jsem se vzbudila s hnisavou angínou… a do dvou hodin jsem byla bezplatně ošetřena, na předpis vyfásla též bezplatně ATB a dneska jsem jako rybka. Není zas tak moc zemí, ve kterých to chodí takto splavně a levně.
Dneska už jsem o. k., i vyrazila jsem za prací. Vlastním autem, které jsem - pozor - mohla i řídit! (v islámském světě nemyslitelné), burku jsem si ani tentokrát nevzala, cestou domů jsem si proběhla obchodní centrum, zašla do KFC na jídlo a koupila asi sedmé letní sandálky.
![]()
Naprostá banalita - a současně si uvědomuju, pro jak velké procento světové populace tenhle životní styl znamená neskutečný luxus.
Je mi fuk, jestli budeš mít druhé dítě nebo ne. Tvého maminčiným strachem frustrovaného synka už je mi líto víc. Ale skuhrat v této zeměpisné šířce a tomto století o příšerné době, do které je strach přivádět děti, to mi přijde opravdu o přesdržku.
![]()
@Bábrdl Určitě to pro nás bylo lepší než začli teroristi útočit na evropské státy. Kdyby nebylo, tak si dítě nepořizuju. To mi věř
@Anonymní píše:
Nikdo nevime co z toho co se deje dnes ve svete vznikne, ale myslim, ze vsichni tusime ze nic dobreho
Ježiš mně už je tady z té paranoi z uprchlíků na emiminu fakt blbě. No to je fakt hrůza, Čechy jsou mega ohrožené těmi 2 + 1 uprchlíky, co tam jsou.
Moc se díváte na zprávy na Nově, mám pocit.
@Bábrdl píše:
A kdy byla ta lepší doba? Když se rukovalo do první světové války a zabít tě mohla kromě kulky i blbá angína? Nebo když byla hospodářská krize v třicátých letech, nebyla práce a lidi vařili třeba boty, aby získali trochu tuku? Ne počkej, když se Hitler drápal k moci, to bylo lepší? A pak začlo to super období druhé světové války… A pak tu máme prima padesátá léta s politickými procesy, jáchymovskými doly, nejistotou a měnovou reformou. No a pak jsme skočili rovnou do studené války, Kubánské krize, když na sebe dvě velmoci mířily nukleárními zbraněmi a každý den hrozil armageddon?Mjo, hrozná doba je dneska, fakt.
Ne, vážně. Otevři oči. Co si idealizuješ? Kdy teda bys chtěla rodit děti? v pohádce nežilo lidstvo nikdy.
Byla jsi rychlejší.
![]()
@Anonymní píše:
@pannda Nevím kdo je mimo, když nevíš jaká je doba
Kdyby to takhle brali tvoji předci, tak nejsi na světě. První, druhá světová, komunistická nadvláda, to bylo podle tebe rozumné přivádět děti na svět? Když jsi nevěděla, jestli tatínka neodvedou nebo ti nerozstřílí barák? Ano, teď se máme opravdu strašně.
@Anonymní píše:Život je obecně nebezpečná záležitost. Ale když už jsem se štěstím tady, nemíním se klepat strachy, co všecko se po dobu mého pobytu zde může stát blbýho.
Nikdo nevime co z toho co se deje dnes ve svete vznikne, ale myslim, ze vsichni tusime ze nic dobreho
Tak nazorny priklad toho, proc je ta doba dnesni doba hrozna. Podivejte se jak se chovate k cloveku, ktery potrebuje podrzet, pomoct, poradit ![]()
@Anonymní píše:
@Bábrdl Určitě to pro nás bylo lepší než začli teroristi útočit na evropské státy. Kdyby nebylo, tak si dítě nepořizuju. To mi věř
Jako kdy? za první světové války? za hospodářské krize? za druhé světové války? během teroru padesátých let? během studené války, kdy mohlo každou chvíli někomu rupnout v kouli a spustit nukleární válku? tehdy někdy?
Ty si myslíš, že „dřív“ teroristi nebyli? Víš, co se dělo třeba v Irsku v sedmdesátých letech? ![]()
@Anonymní píše:
Tak nazorny priklad toho, proc je ta doba dnesni doba hrozna. Podivejte se jak se chovate k cloveku, ktery potrebuje podrzet, pomoct, poradit
Já jsem ti napsala, že mám podobný problém jako ty.
Ale když ti tu někdo napíše, že se mýlíš, že si minulost idealizuješ, tak se zlobíš. ![]()
@Anonymní píše:
Bylo to lepší, když nikdo nevěděl, kam spadne bomba? Když mířily tanky na domy? Když odváděli muže do války? Když se stačilo znelíbit režimu a dostala jsi trest smrti? V uranových dolech bylo dobře? Taková Heydrichiáda, to bylo bezpečí a klid sám o sobě. Jestli si opravdu myslíš, že za Hitlera nebo Stalina bylo lépe, tak se opravdu běž léčit.
Příspěvek upraven 01.06.17 v 22:57
@sirikit Tak to jsi mela stesti, ze te tak skvele vylecili. Znam totiz lidi, kteri takove stesti nemeli. Treba chodili pul roku k dr. s bolestma, ten je mel za simulanty a nakonec se prislo na rakovinu ve 4. stadiu. Konkretnimu cloveku bylo 21 let. Pred tremi dny zemrel. Tak pojdme vychvalovat nase zdravotnictvi az do nebe. Nemluve o mem osetreni po nehode atd.atd.
@Anonymní píše:
PsimTě, radši nauč kluka bezpečně přecházet přes přechod, tam mu hrozí podstatně větší nebezpečí, než že se v jeho přítomnosti obchoďáku rozprskne nějaký pošahanec.
Uvědomuješ si míru pravděpodobnosti, se kterou se něco takového stane?
![]()
Udržujte paniku.
![]()
@Anonymní píše:
Tak nazorny priklad toho, proc je ta doba dnesni doba hrozna. Podivejte se jak se chovate k cloveku, ktery potrebuje podrzet, pomoct, poradit
Napsala si, že bylo lépe, z toho se mi jako člověku, jehož rodina byla v lágru dělá fakt na blití.
Strach o děti máme všichni, pokud ho nejsi schopná zvládnout, řeš to s odborníkem, nic jiného se poradit nedá.
Myslím, že hledáš radu na špatném místě, tohle už je na psychologa - minimálně. Pokud budeš dítě dusit svým strachem, bude z něj slabý ustrašený jedinec plný problémů, nech ho dýchat, co se má stát to se stane. Evropa jde do háje, ale pořád je to jedno z nej míst pro život, tak buďme rády a užívejme si to. A pro chytrolínky, matky jedináčků nemusí být úzkostlivé, je jedno kolik máte dětí, ale jestli máte čas zabývat se „kravinama“.