Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, chápu, že se o své dítě bojíš, ale opravdu mu nejvíc pomůžeš, když navštívíš odborníka - Tvůj strach je nezdravý. Já se o své děti také bojím (ačkoliv zdaleka ne tolik jako Ty) a u nás pomohlo druhé dítě, protože ta pozornost se přece jen trochu rozptýlila. Také je dobré, když hlavu zaměstnáš nějak jinak (koníček, studium VŠ…fantazii se meze nekladou). A holky tady mají pravdu, doba nikdy nebyla bezpečnější. Svou úzkostí otravuješ život nejen sobě, ale především svému dítěti.
Děti mám tři, jedno se dnes vrací ze školky v přírodě. Od pondělí jsem o něm nic nevěděla. Jelo 100km. Dnes se těch 100km bude vracet.
Ač jsem katastrofistka v jiných věcech, tak že se něco stane, si nepřipustím. Nechci to přivolat.
Strach o dítě je normální, ale živit v sobě paniku a hrůzu je zbytečné a to dítě to cítí.
Asi bych to taky probrala s někým z oboru psychologie. Však to není nic špatného, třeba přijde na to, jak zapracovat na tvé panice.
@Hanka1 píše:
Dnesni doba není vůbec hrozna a pokud mas ten pocit a nechces druhé dite a nezdrave se fixujes na první tak, ze ho nepustíš ani na skolku v prirode, tak si zrala fakt na psychiatra…
Taky bych rekla. Jako třeba dobře, není mi příjemné, když děti v autobuse sedí na sedadlech po třech, ale neřeším to, kdybych měla, tak se 4 děckama už jsem v Bohnicích. Co se úrazů týče, tak nejstarší dceru (12 let) kopl kůň do zad, že jsem jí volala RZ, když přestávala vidět, slyšet a klátila se k zemi. Synovi přerazila deska nohu těsně pod kolenem. Dcera už byla na tříhodinové operaci nohy, protože má vrozenou vadu. Prostě zdravý strach udržuje člověka v bdělosti, ale chorobný ho svazuje. Stát se může cokoliv, ale člověk se tomu nesmí poddávat.
@Flyingfrog píše:
Děti mám tři, jedno se dnes vrací ze školky v přírodě. Od pondělí jsem o něm nic nevěděla. Jelo 100km. Dnes se těch 100km bude vracet.
Ač jsem katastrofistka v jiných věcech, tak že se něco stane, si nepřipustím. Nechci to přivolat.Strach o dítě je normální, ale živit v sobě paniku a hrůzu je zbytečné a to dítě to cítí.
Asi bych to taky probrala s někým z oboru psychologie. Však to není nic špatného, třeba přijde na to, jak zapracovat na tvé panice.
No moje dcera loni byla 3 týdny na jezdeckém táboře a já od ní za celou dobu měla 2 sms. ![]()
Musis fakt zacit u sebe. Kazda doba je hnusna. Porad budou zlocinci a uchylaci a jini magori. Jses uzkostna a asi v tim bude i posttraumaticka stresova porucha. Zvaz psychologa, eventualne psychiatra a medikaci. Ulevi se Ti. Ptz to je presne ta hranice, kdy uz je potreba odborna pomoc. Kdyz cloveku takovy stavy zacnou snizovat kvalitu zivota…
Zakladatelko, promiň, že tě také nepodpořím. Já mám diagnostikovanou úzkostnou poruchu, dlouhé roky jsem se léčila na psychiatrii a brala AD, ale tohle co píšeš příjde přehnané i mě, není to nějaký troll??
@Anonymní píše:
@Natálka26 Aha pozor. Mluvčí emiminaKomu bys ty tady dávala facky, leda tak sobě za to jak se chováš k člověku, kterého ani neznáš. Myslím, že kamarádky nejsme, aby sis tohle mohla dovolit
Ne to dikybohu nejsme. Mít takovou kamarádku tak už je dávno někde u psychologa. Můžu si to dovolit, stejně jako ty si můžeš dovolit ničit vlastnímu dítěti budoucnost. Všechno je to o našem svědomí. Moje to unese, Ze jsem urazila někoho hysterickyho, paranoidniho a především anonymního na emiminu, ale co ty až budeš mít doma naprosto nesamostatny, dospělý děcko?
Edit.: velice bolestiva hrubka.
Příspěvek upraven 02.06.17 v 09:52
Nesmí se tomu poddávat, ale musí předvídat. Kdybych nepředvídala a nebyla tak opatrná a vše tenkrát v autě nesledovala, tak tu nejsem ani já ani tři děti z auta přede mnou, kterým jsem zachránila život. Dočkala jsem se velké vděčnosti od jejich maminky i pochvaly od PČR, že bylo opravdu obdivuhodné se zachovat i v takové situaci tak jak jsem se zachovala a vzít to raději na sebe než na ostatní. Takže se mi opravdu moje bdelost a ostražitost, předvídání v životě vyplatilo! A za tím si dál stojím
Stejně jako vám policajti po nehodě řeknou, že jste měli předvídat, že to auto před vámi může zabrzdit nebo něco obdobného, já to tak vidím i v životě. Byla jsem i tomu vždy tak vedená a vždy se mi to vyplatilo, v dětství žádné těžké úrazy atd. A chci k tomu vést i svoje dítě. A prosím - neznáte mě ani moje dítě, tak nesuďte. Ale zapomněla jsem, že je to tu většinou slet jasnovidek a ředitelek zeměkoule ![]()
POKUD NECHCETE OPRAVDU PORADIT ČI PŘISPĚT SE SVOJI ZKUŠENOSTÍ K TÉMATU!!! A NORMÁLNĚ ZDRŽTE SE KOMENTÁŘŮ. DĚKUJI ![]()
@Anonymní píše:
Nesmí se tomu poddávat, ale musí předvídat. Kdybych nepředvídala a nebyla tak opatrná a vše tenkrát v autě nesledovala, tak tu nejsem ani já ani tři děti z auta přede mnou, kterým jsem zachránila život. Dočkala jsem se velké vděčnosti od jejich maminky i pochvaly od PČR, že bylo opravdu obdivuhodné se zachovat i v takové situaci tak jak jsem se zachovala a vzít to raději na sebe než na ostatní. Takže se mi opravdu moje bdelost a ostražitost, předvídání v životě vyplatilo! A za tím si dál stojímStejně jako vám policajti po nehodě řeknou, že jste měli předvídat, že to auto před vámi může zabrzdit nebo něco obdobného, já to tak vidím i v životě. Byla jsem i tomu vždy tak vedená a vždy se mi to vyplatilo, v dětství žádné těžké úrazy atd. A chci k tomu vést i svoje dítě. A prosím - neznáte mě ani moje dítě, tak nesuďte. Ale zapomněla jsem, že je to tu většinou slet jasnovidek a ředitelek zeměkoule
POKUD NECHCETE OPRAVDU PORADIT ČI PŘISPĚT SE SVOJI ZKUŠENOSTÍ K TÉMATU!!! A NORMÁLNĚ ZDRŽTE SE KOMENTÁŘŮ. DĚKUJI
Tak jste si odpověděla sama. Rady nechcete, radši nebudete nic dělat, aby se něco nestalo. A říkáte tomu předvídavost a opatrnost. Co z toho života plného obav máte? Proč si ho tak bráníte, když ho nechcete ŽÍT. Kdybych to měla vzít podle vás a neustále předvídat nemohla bych dělat vlastně nic… i u koukání na televizi hrozí že spadne strop nebo lustr nebo celý barák, když na něj spadne vrtulník. Taky mi někdo může prostřelil okno a budu tuhá. Když se něco dělá, je vždy riziko, že se „něco“ stane. Člověk, zdraví prospěšné je umět vidět rizika největší. Přejít bezpečně ulici, nechodit po setmění do podivných míst, plně se věnovat řízení… Pokud neumíte najít tuto zdravou hranici, opravdu potřebujete odbornou pomoc. Ano, strach o dítě je NORMÁLNÍ, ale opět je třeba vyhodnotit, kdy už je omezující rozvoj, nikoli zajišťující bezpečnost.
@Anonymní píše:
Nesmí se tomu poddávat, ale musí předvídat. Kdybych nepředvídala a nebyla tak opatrná a vše tenkrát v autě nesledovala, tak tu nejsem ani já ani tři děti z auta přede mnou, kterým jsem zachránila život. Dočkala jsem se velké vděčnosti od jejich maminky i pochvaly od PČR, že bylo opravdu obdivuhodné se zachovat i v takové situaci tak jak jsem se zachovala a vzít to raději na sebe než na ostatní. Takže se mi opravdu moje bdelost a ostražitost, předvídání v životě vyplatilo! A za tím si dál stojímStejně jako vám policajti po nehodě řeknou, že jste měli předvídat, že to auto před vámi může zabrzdit nebo něco obdobného, já to tak vidím i v životě. Byla jsem i tomu vždy tak vedená a vždy se mi to vyplatilo, v dětství žádné těžké úrazy atd. A chci k tomu vést i svoje dítě. A prosím - neznáte mě ani moje dítě, tak nesuďte. Ale zapomněla jsem, že je to tu většinou slet jasnovidek a ředitelek zeměkoule
POKUD NECHCETE OPRAVDU PORADIT ČI PŘISPĚT SE SVOJI ZKUŠENOSTÍ K TÉMATU!!! A NORMÁLNĚ ZDRŽTE SE KOMENTÁŘŮ. DĚKUJI
Asi jsi čekala přitakání, že je to v pořádku. A teď nejsi schopná zpracovat to, že tě tu málokdo klepe po rameni. Jistě předvídej, ale to co jsi tu psala není předvídání, to jsou věci, které je potřeba řešit.
@Bábrdl píše:
A kdy byla ta lepší doba? Když se rukovalo do první světové války a zabít tě mohla kromě kulky i blbá angína? Nebo když byla hospodářská krize v třicátých letech, nebyla práce a lidi vařili třeba boty, aby získali trochu tuku? Ne počkej, když se Hitler drápal k moci, to bylo lepší? A pak začlo to super období druhé světové války… A pak tu máme prima padesátá léta s politickými procesy, jáchymovskými doly, nejistotou a měnovou reformou. No a pak jsme skočili rovnou do studené války, Kubánské krize, když na sebe dvě velmoci mířily nukleárními zbraněmi a každý den hrozil armageddon?Mjo, hrozná doba je dneska, fakt.
Ne, vážně. Otevři oči. Co si idealizuješ? Kdy teda bys chtěla rodit děti? v pohádce nežilo lidstvo nikdy.
Mně by zajímalo, jestli je tatínek kluka taky takový. Nebo jestli aspoň on mu dopřeje určitou míru „rizika“. Nevím no, neumím si představit, co za „chlapa“ vyroste z kluka, který bude mít takovou úzkostnou výchovu, zaměřenou jen na jeho osobu. A co to pak udělá zakladatelko s Tebou, až Ti odejde z domu…Nebo až bude chtít jet v 16 třeba na nějaký výměnný studijní pobyt. Ti nejspíš hrkne…Řešila bych s psychologem, tím nic nezkazíš.
@Natálka26 píše:
Ne to dikybohu nejsme. Mít takovou kamarádku tak už je dávno někde u psychologa. Můžu si to dovolit, stejně jako ty si můžeš dovolit ničit vlastnímu dítěti budoucnost. Všechno je to o našem svědomí. Moje to unese, Ze jsem urazila někoho hysterickyho, paranoidniho a především anonymního na emiminu, ale co ty až budeš mít doma naprosto nesamostatny, dospělý děcko?Edit.: velice bolestiva hrubka.
Příspěvek upraven 02.06.17 v 09:52
Jsi opravdu v pořádku? Chtěla radu a ne Tvoje nesmyslny pranýřování. Pokud by fakt nějakou poruchu měla, tak tohle ji určite pomůže.
@Anonymní píše:
To, že jsi opatrná za volantem nemá nic společného s tím, že hysterčíš, když ti má jet dítě na školní výlet ani s tím, že odmítáš mít druhé v téhle „strašné době“. Vzpamatuj se, fakt. Už jen to, že jsi sama tady tuhle diskuzi otevřela, je důkazem, že se ti ta úzkostnost až tak nevyplácí a že je ti na obtíž.
Zas jedna uražená, když komentáře pod tématem nejsou na stejné vlně. Anonymní hrdinka, co ostatním přikazuje, co můžou psát. Jasně že tě neznáme, ani tvé dítě. Víme jen to, co nám napíšeš. A z toho, cos nám napsala, opravdu vychází, že by sis měla promluvit s odborníkem. Ne s emiminem.