Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hele, já ti nevím, proč. Jestli ten pohyb je nějaký dráždivý pro to miminko. Já jsem de facto nevysávala od chvíle, co jsem zjistila, že jsem těhotná, manžel mě nepustil. Ale těžko říct… Zase je spousta maminek, co normálně luxuje a nic..
@PetrušeKl ja taky normalne luxovala a nic :-/ akorat jsem nezvedala ty ruce do vysky…ted uz je pred porodem tak by to nemelo miminkum vadit
No vidíš, takže těžko říct. Ono se holt má všechno dělat s mírou a když není těhotenství rizikové, mělo by být všechno v pořádku…
Mně dokonce řekl gynekolog v 36. týdnu, že můžu klidně mýt okna!! Zajímavé, že? No ale stejně jsem je nemyla ![]()
@PetrušeKl no ja ho mam ale jak rikam setrila jsem se luxovala jsem na ctyrech nebo v klece a kartac to prakticky vyluxoval za me
no a s tema oknama bych se prave bala, kvuli tomu pupecniku
![]()
Zdravím,
jsem 35+6 - v prosinci jsem byla v nemocnici, kvůli hrozícímu předč. porodu - teď ve středu mi dr říkala že to bude během pár dní
a od tý doby nic, ani tvrdnutí ani bolest prostě vůbec nic
při mým štěstí budu ještě přenášet, ale už jsem z toho unavená - otýkají mi nohy i ruce - přibaral jsem 20 kg - počát. váha 45kg
jak to zvládáte..?
poslední měsíc a táhne se jak.. ![]()
@LN13 ahojky ja taky lezela od 31 do 33.tt kvuli tvrduti a tlakum na spodek…Ruce a nohy mi taky otykaji, dulezity je aby nebyl vysoky tlak a bilkovina..Me kvuli tomu presunuli to rizikovy poradny - podezreni na preeklapsii…Ted se to zase krapitek zlepsilo.. jsem 38+6 - jinak i s tou vahou to mame podobne taky jsem zacinala s nizkou a dost jsem pribrala…ale mam to spis v pupiku…a ted mi sla vaha zase dolu asi tim jak oplaskly otoky
Ty jo ty si měla počáteční váhu hodně nízkou na jednu stranu ti to závidím já nyní vážím 71 a doktorka nadavala že je to malo moje počateční váha byla 60kg…dnes je 5.1 a 8.1 mam termin ale ten první ten druhy až 15.1 doktorka říkala že prej takhle na konci mala přibyva 250-300g tydně ted ma cca 3200g ![]()
@katerinazaskodova19 mala mela odhad v 38+3 3308g takze taky zadny drobecek ![]()
Synáček měl poslední odhad 33+3 1800 g
počítám, že bude jako starší kolem 3kg a 50cm max.
No mě nezbyva než si řict aby to byla tak akorat
muj bracha mel jako malej kolem 4kg ty jo radsi nedomyšlim ![]()
@LN13 my v 32+1 2051g
tak si myslim ze vy ty 3kila mut budete jak ty rikas…
To vysávání je taky kvůli pupeční šňůře. Mohla by se kolem něj taky omotat. A taky je to kvůli tvrdnutí břicha a namáhání dělohy.
@katerinazaskodova19 píše:
No mě nezbyva než si řict aby to byla tak akoratmuj bracha mel jako malej kolem 4kg ty jo radsi nedomyšlim
můj první syn se narodil v termínu a vážil 4100g
tak jsem zvědavá, kolik bude mít druhý, když přenáším ![]()
@wamp já ti nezavidim kdyz prenasis, a to ti ani neudelali aspon vahovy odhad?? tohle me vytaci, nic nedelaji, nechaji prenaset, pak reknou mimco je velky a bude treba udelat CS, i kdyz kdyby to treba vyvolali o tyden driv (kdyz by mel prcek vysokou odhadovanou vahu samozrejmne),mylsim ze by to bylo lepsi (teda pokud uz maminka neni po CS) Ja bych zurila, kdyby ve ve nechali velky dite a byla ochuzena si to „ne“ moci odrodit prirozene…
Ja mam dneska presne 7dni do konce a uz jsem hrozne nervozni, tatka ma dovolenou a ja se bojim ze to propasneme
ze se rozhodne vylezt az bude po dovoleny…k proodu by ho pustili, snad, ze zakona..ale nemela bych doma nic pripavenyho, jsme domluveni, ze postylky a ostatni se sestavi az bude na svete, nechtela jsem to dopredu…Tak tady ma napsany manual co a jak, tak doufam ze to nebudu muset delat ja sama az se vratime z porodnice