Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@wamp a jinak prave segra mela planovany CS protoze malej mel odhad v 37+6 3800g, CS byl v 38+4 a prava vaha 3960g prvni dcerku mela 4120g
@Snazilka2010 tak to já mám vše připravené, postýlku atd…akorát kočárek doma nemám, koupený je, ale máme ho u známých…až se mimi narodí, tak proněho manžel pojede
no…když jsem byla na posledním UTZ, tak mi doktor řekl, že malý roste přesně podle těch jejich tabulek, že se to málokdy tak stane, aby dítě přesně rostlo…prý bude mít kolem 3,5kg, že by neměl být tak velký, jak první, tak uvidím, v úterý jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá co mi řekne ![]()
@wamp ja jdu na kontrolu az v patek ale cca pred tydnem uz mela 3300g..tak doufam ze do 3800 a pujde ven ![]()
Já jdu na kontrolu v úterý, ale zítra mám termín, tak uvidíme. Mám taky tabulkovýho kluka tak snad nebudu přenášet aby nenarostl do 4 kilo. Jestli neporodím, doufám, že se mi podaří doktorku přemluvit aby mě nenechala přenášet a rodit dalšího macka.
Ahoj holky, mohu se přidat? TP mám dle PM 14.1., ale UTZ 21.1. Docela mě vylekal pan doktor, když nám po Vánocích přeměřoval cácorku (36+4) a vyhrnknul na mě, že to je divné, že mu to naše miminko vychází kolem čtyř kil. Přeměřil znovu a říkal, že s velkou jistotou to je min. 3750gr. A tím tedy prý budu rodit dříve. Na Silvestra jsem byla na pohotovosti, protože jsem měla strach kvůli úniku plodovky ( díky bohu to nebyla PV ale silný, vodnatý výtok) a paní doktorka naměřila 3600gr. Do poradny mám jít ve čtvrtek, pokud budu bez potíží a tam pan doktor přeměří maličkou znova. Tak se děsím ať mi hlavně porod nevyvolávají, propustná jsem prý na prst, ale nevím, co to znamená? V poslední poradně mi doktůrek řekl, že to může být každým dnem a že mám mít nohy nahoře, že dál si už musíme poradit samy
Ale upřímně, už bych to chtěla mít za sebou, přeci jenom mám 160cm, přibrala jsem 18kg a bolí mě už celý člověk, o nespavosti, cukání nohou a nočním pálení žáhy nemluvě, však to jistě máme všechny podobné..Není tady někdo, komu taky naměřili cvalíka? A jak se cítíte?
@Newi píše:
Ahoj holky, mohu se přidat? TP mám dle PM 14.1., ale UTZ 21.1. Docela mě vylekal pan doktor, když nám po Vánocích přeměřoval cácorku (36+4) a vyhrnknul na mě, že to je divné, že mu to naše miminko vychází kolem čtyř kil. Přeměřil znovu a říkal, že s velkou jistotou to je min. 3750gr. A tím tedy prý budu rodit dříve. Na Silvestra jsem byla na pohotovosti, protože jsem měla strach kvůli úniku plodovky ( díky bohu to nebyla PV ale silný, vodnatý výtok) a paní doktorka naměřila 3600gr. Do poradny mám jít ve čtvrtek, pokud budu bez potíží a tam pan doktor přeměří maličkou znova. Tak se děsím ať mi hlavně porod nevyvolávají, propustná jsem prý na prst, ale nevím, co to znamená? V poslední poradně mi doktůrek řekl, že to může být každým dnem a že mám mít nohy nahoře, že dál si už musíme poradit samyAle upřímně, už bych to chtěla mít za sebou, přeci jenom mám 160cm, přibrala jsem 18kg a bolí mě už celý člověk, o nespavosti, cukání nohou a nočním pálení žáhy nemluvě, však to jistě máme všechny podobné..Není tady někdo, komu taky naměřili cvalíka? A jak se cítíte?
Jednoho jsem rodila skoro před 5-ti rokama, ale musím říct, že nato kolik vážil 4100g a 54cm, tak porod jsem měla velice rychlý a přirozenou cestou…já měřím 165cm a už jsem přibrala 17kg, žáha pálí děsně, nespím, už se těším až půjde ven ![]()
Tak nevím poslední 3 hodiny mi každou půlhodinkou proběhne jakoby křeč podbřiškem, ale nic velkého..Takže se asi radovat ještě nebudu..termín mám právě dnes.. ![]()
@swwet píše:
Tak nevím poslední 3 hodiny mi každou půlhodinkou proběhne jakoby křeč podbřiškem, ale nic velkého..Takže se asi radovat ještě nebudu..termín mám právě dnes..
Každopádně ti přeji, aby to byl už porod
já stále čekám a nic
sem tam bolest v podbříšku, ale jinak nic velkýho…
@wamp ty by sis to zasloužila dřív než já..
Ale ted už zase nic takže vážně, nesmím plašit…
Ahoj holky tak dnes sme 41+1 a v pet rano mi praskla voda jdu si dobalit tasku..nejradsi by jsem ten zacatek chtela odbit doma..tak drzte prsty
@marus26 píše:
Ahoj holky tak dnes sme 41+1 a v pet rano mi praskla voda jdu si dobalit tasku..nejradsi by jsem ten zacatek chtela odbit doma..tak drzte prsty
tak se drž-my jsme 41 dnes a 40+6 tak uvidíme. Ať vše dobře dopadne!!!
@marus26 jééé tak to ti závidím
držím palečky ať vše proběhne, tak jak má ![]()
@swwet v noci jsem si myslela, že už konečně, měla jsem strašný bolesti břicha, tak už to vypadalo nadějně a zase nic, nějak to ustálo
zítra začínám 41 týden, tak by se mi to už mohlo taky rozjet a prasknout voda ![]()