Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@karculka A neudělala ti Hamiltona? Obcas se stane, že to dělají aniž by ti to sdělili
No mě vnitřní vyšetření nevadí, byla jsem zvědavá, jak to vypadá, takže teď vím, že jsem otevřená na prst. Ale tuším další už je zbytečný, teď vím, že připravené to je…
@karculka víš, co mě na našem zdravotnictví nejvíc mrzí? oni nám nic neřeknou! klidně si dělaj svoji rutinu a nevysvětlují, přitom to potřebujeme slyšet…proto jsem bádala. vždycky se ale můžete ptát: proč mi tohle vyšetření děláte?
já se taky bála…nejhorší je to napojování na monitor, když máte bolestivý kontrakce, můžete je ale požádat, abyste seděly na balónu.
pohybem v 1.době porodní miminko sestupuje a pěkně se natáčí v porodních cestách, každou kontrakcí se i s ním děloha posunuje níž a otvírá se čípek, ale to už se naštěstí praktikuje normálně - moje maminka ještě chudák musela ležet nehnutě.
tím končím poučování
hodně štěstí a krásná miminka ![]()
Ahojky, ja mam termín 27.12 a tež už od 35 tydne mě straší, že bude miminko dřív a ono nic. Včera jsem byla u doktora a ten říkal, že podle nelezu tak den, dva dny.
Tak jen čekám…Všem kolem přeji klidný a pohodoví porod co nejdřív.
@Petullka82 To je dobrý
to je práv ono, jak je to hrozně individuální… navíc Dr řekne, že to bude brzo a stejně tři týdny ještě nic ![]()
Tak me rekli ze do porodnice jen ve trech pripadech..kdyz bych zacala krvacet, odtekla plodova voda nebo kontrakce do 10min co trvaji alespon hodinu a to kvuli tomu, ze jsem prvorodicka, jinak se jezdi po tech 5 min. Me to vysetreni ani nevadi, ale da se odmitnout to je pravda, uz jsem o tom slysela ![]()
@Žanča 81 mam naprosto to same, strasili me kolik tydnu predcasnym porodem, musela jsem lezet a ted nic
Tp mam 26.12..
Stejně nechápu, proč ty děti prostě nejdou bezbolestně vyndat, bůh byl určitě chlap
![]()
No asi ano, myslela jsem si že mě na to upozorní, nebo se mě zeptají zda ho chci, ale podle toho jak vyšetření proběhlo mě ho asi udělali, anižby mě to oznámili. ![]()
taky bych brala bezbolestný porod, ale bohužel v tom můžume jen doufat a vydržet to ![]()
No znam fakt hodne pripadu konkretne u Hamiltona, ze se pacientek nezeptali
no snad to budeme mit rychle a brzo za sebou
a hlavne az budeme mit miminka v naruci, na bolest si ani nevzpomeneme
B-)
Ahoj Holky tak se hlasím medzi netrpelive maminky čakatelky
my mame podľa UTZ 25.12. a druhy 30.12. len se modlím aby sme to stuihli ješte letos…
taky žadny pocity ani nic co by nasvedčovalo tomu že se to blíži…ach jo
@marus26 ahojky, ja uz verim tomu, ze to do konce roku nebude a pocitam s lednem ![]()