Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám pár otázek…
Chtěla jsem darovat vajíčka, ale řekli mi, že mám Trombofilní mutace. Nejdřív mi to volali, pak psali do emailu a pak tam volala moje gyn. dr. aby věděla co přesně a té to řekli také. No a teď mi přišel papír, kde je vše negativní. Byla jsem u dr a ta to také nechápala. Jak dál to řešit?
Dále, protože jak je výše napsáno trombofílie nemám, začala jsem brát antikoncepci, teď mám 7 denní pauzu a krvácení zatím nikde. Všude je napsáno, že když není krvácení 2 měsíce může se jednat o těhotenství, ale o tom, jak postupovat když to nepříjde první měsíc se nepíše. Mám pokračovat v braní Ha?
A poslední dcera 4 letá si v noci vstane na záchod, ale pak už nechce spát. Dělá blbinky, chce si hrát? Jak na ní?
Děkuju za odpovědi ![]()
1. znovu tam zavolat, nechat si to vysvětlit, pokud budou stále pochyby, nech se vyšetřit na hematologii.
2.udělej si test, pokud bude negat, ber po týdnu antikoncepci normálně jak se má. pro klid duše se testni ještě třeba za týden.
3. zažeň do postele a nehrej si. Na to aby pochopila, žev noci se spí, je stará dost. BTW - co je to vstane v noci? v kolik? a nechodí třeba moc brzo spát?
@BellinkaX Chodí spát kolem 8-9 a v noci.. Kolem půlnoci, nehraju si s ní, zahánim jí
Kvůli té trombofilii bych tam zavolala nebo si nechala test udělat znova (moc ochotní většinou nejsou, ale trvej si na svém, nebo běž někam, kde se to dá zaplatit z vlastní kapsy (většinou kolem tisícovky). Na to možné těhotenství asi test a nebo gyndař, brát dál HA bych se asi bála (jsem posera). Tak u čtyřleté teda netuším, jak to řešit, my to měli do roka a pak se to samo upravilo, vstal prostě ve dvě a bylo ráno, ječel v postýlce a spát už nemohl v bytě nikdo - zkusili jsme vše, nefungovalo nic
Ve čtyřech letech bych jí asi normálně strčila do postele a ignorovala ![]()
Tak já mám poslední dobou cyklus dlouhý 35-40 dní což také nechápu proč, vždy to bylo pravidelné, ale myslela jsem, že se to usadí teď. No a co když to dostanu až začnu další plato? Mám brát? Asi ano, že? Ha beru prvně..
@kissi píše:
@BellinkaX Chodí spát kolem 8-9 a v noci.. Kolem půlnoci, nehraju si s ní, zahánim jí
Hmm, tož vysvětlit, zahnat, nehrát si a vydržet.
A ta trombofilie -nic si sama neplať, nech se poslat obvodní, situaci ji vysvětlíš a určitě Tě pošle, tohle je teda dobré vědět, když je podezření.
@kissi
ano, pokud je test negativní, ber normálně, jak se má. Taky se mi to jednou stalo.
@BellinkaX No prostě 3 krát mi řekli ano a pak mi poslali papír přímo z laborky - žádala jsem si o zaslání, abych mohla postupovat dál a oběhat si lékaře- a všude je napsané, že je to negativní.
@kissi
tak to asi domotali po telefonu. Co je psáno, je dáno.
Zavolej tam a zeptej se, co přesně dle jejich dokumentace máš mít za problém a posléze proč to máš teda v papíru negativní - a ještě ten papír ukaž své dr., ať to omrkne. Víc tady asi nevymyslíme.