Paragraf na dítě v době nemoci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
10.1.13 20:12

Paragraf ??

Žiju s přítelem ve společné domácnosti jako druh-družka a máme spolu 2 děti /5 a 10 let/. Já pracuji a druh je na částečném invalidním důchodě. V březnu 2013 ho čeká operace a já se ptám na jaký paragraf mám nárok a kdo mi ho vystaví??
Budu se muset postarat o děti v době jeho pobytu v nemocnici, jelikož nemám hlídání.
Děkuji za odpověď. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
10.1.13 20:15

No, ale děti přece chodí do školy a školky, ne? na co teda potřebuješ paragraf? vždyť s nimi není nikdo (partner) celý den doma, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.1.13 20:21

No podle mě žádný paragraf nedostanete. Leda byste jako udělala děti nemocné a to je nárok 9 dní. Jinak dle mě nic není. Musíte si vzít dovolenou nebo neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
10.1.13 20:52
@k.a.c.k.a.1 píše:
No podle mě žádný paragraf nedostanete. Leda byste jako udělala děti nemocné a to je nárok 9 dní. Jinak dle mě nic není. Musíte si vzít dovolenou nebo neplacené volno.

délka není nijak omezena, jen placených je prvních 9 dní

jinak ale také nevidím žádný důvod mít paragraf v takto popsané situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.1.13 21:07

Aha, a odpoledne a večer jsou taky ve škole?? Dělám 12.ti hodinové směny a o děti se musí přece někdo postarat, ne? A dělám i soboty a neděle. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.13 21:14

@simca0312 Nojo, je to blbý, ale pragraf je ošetřovné, pro nemocné děti.

Tvoje děti nejsou nemocné, takže je to stejná situace, jako kdybys partnera neměla, nebo od tebe odešel, nebo nechtěl hlídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.1.13 21:22

Aha, tak mi teda vysvětlete, kdo mi ty děti bude hlídat, když druh bude v nemocnici a já v práci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
10.1.13 21:27
@simca0312 píše:
Aha, tak mi teda vysvětlete, kdo mi ty děti bude hlídat, když druh bude v nemocnici a já v práci???

Asi si budeš muset vzít dovolenou nebo neplacené volno nebo to zkusit nějak zařídit u dětské dr. (pšt, třeba by se dala přesvědčit). Co babičky nebo ostatní příbuzní nebo kamarádky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
10.1.13 21:44

V tomto případě bych to řešila chůvou nebo kamarádkou, která se o děti postará. nebo sousedkou atd. a nebo pak ta dovolená. a pokud děláš dvanáctky, tak si to nemůžeš nějak domluvit v práci, že by ti dočasně nashromáždili nějak rozumně směny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
10.1.13 23:12
@Bábrdl píše:
@simca0312 Nojo, je to blbý, ale pragraf je ošetřovné, pro nemocné děti.Tvoje děti nejsou nemocné, takže je to stejná situace, jako kdybys partnera neměla, nebo od tebe odešel, nebo nechtěl hlídat…

já byla minulý týden nemocná a přítel šel na paragraf aby se mohl starat o miminko, a to bylo zdravé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
10.1.13 23:18

@Denisa313 ano, ale to měl paragraf na tebe, protože ty ses nemohla o miminko celodenně postrat jako obvykle. V tomto případě to šlo. Ale u nich je to jiný případ, děti chodí normálně do školy a školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
11.1.13 08:33

Zavolej na sociálku, ale podle mě nemáte nárok na jakýkoli paragraf, na to je dovolená a neplacené volno. To, že nemáte, kde dát děti odpoledne asi nebude nikoho zajímat- řeknou Vám neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
11.1.13 08:41
@princeznaII píše:
@Denisa313 ano, ale to měl paragraf na tebe, protože ty ses nemohla o miminko celodenně postrat jako obvykle. V tomto případě to šlo. Ale u nich je to jiný případ, děti chodí normálně do školy a školky

Když jsem byla v roce 2009 v porodnici, tak tam tatínek taky dostal paragraf na starší dítě i když byla maminka semnou v té nemocnici. Daly mu ho sestřičky ze šestinedělí, ale kdo ho vystavil a co se tam psalo nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
11.1.13 09:30

Ano na dobu v porodnici se dává, ale ne na 5 a 10 leté dítě, ale zkusit to zakladatelka určitě může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
11.1.13 10:53

@zasemamina a kolik bylo tomu staršímu dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat