Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anet, o tom nám nic neříkali ani v kurzu, takže asi až u porodu. Vy jste byli na předporodním kurzu nebo ne?
Zuzi, nebyli jsme, nakonec mi kamarádky ten kurz úplně rozmluvily..já to zvládnu i bez něj ![]()
No my byli zatím jen na lekci o porodu, ale fakt zajímavý věci… jsem ráda, že jsme tam jeli.
Třeba jsem vůbec nevěděla, že si máme pořídit Yal gel, klystýr prý nedávaj a pos..t se jim tak fakt nechci ![]()
Nedávají???
no tak to jsem teda taky nevěděla..ale myslim, že jinak mám snad dost načteno..ale kdyby jsi měla nějakej zajímavej poznatek, tak klidně napiš ![]()
no o ten Yal si řekni u gynekologa na prohlídce, je na recept bez doplatku
womanz píše:
No ale já jsem ten klystýr hlavně chtěla, prej dobře prohřeje organismus před porodem a tak..to nechápu, proč ho nedělají.. ![]()
no a jinak takový ty věci jako, kdy odjet do porodnice a kdy je ještě brzy, co si máš vzít, dostali jsme seznam, co tatínek u porodu, třeba mě zarazilo, že nesmí stříhat pupeční šňůru… Miloš si teda oddechl
prý ani do mě ani do malé stříhat nebude
Taky říkal, že nástřih se dělá jenom v nutném případě, když rodička spolupracuje a tlačí podle pokynů, tak k tomu vůbec nemusí dojít… no a spousta jiných věcí… ale vše si nepamatuju ![]()
lyrica píše:womanz píše:No ale já jsem ten klystýr hlavně chtěla, prej dobře prohřeje organismus před porodem a tak..to nechápu, proč ho nedělají..
to teda nevím
ale takhle nám to bylo řečeno
Tak ten zbytek snad nějak vím, seznam mám taky, s tou šňůrou to mi říkala kamarádka a přítel měl teda taky radost, hehe
Se na to moc necejtil, tak byl rád
![]()
no tak na tom kurzu když to doktor řekl, bylo slyšet hlasité „UFF“ od mého miláška a všichni se začali tlemit ![]()
womanz píše:
TAk já ho tenkrát platila celý na recept.
koukám, že změny jsou po devíti letech znát, a to jsem myslela, že na kurz nemusím… tak nevím.
ja rodila v chrudimy a tam se da primo u sestriček koupit na porodnim sale za 100kč…mne se před porodem moje mudr ptala kde chci rodit a jestli chci recept…ja jsem ho odmitla ze si ho seženu v praci, ale pak se mi to nepovedlo, tak jsem si ho koupila primo v porodnici…
…jo a ted poprve v živote jsem slyšela, že by klystyr prohřál organismus…a to jsem jich dala pacošum nepočitaje ![]()