Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
womanz píše:
Anet zvládneš to… všechny to zvládnem a ještě na to budem s radostí vzpomínat
No musíme..ale jak se to blíží, je to mazec ![]()
lyrica píše:šlo dovnitř, půjde i ven a ty se budeš už jen radosvat, hlavně klid, zvládneš to
Savi nemohla by jsi napsat, jak se k tobě chovali a tak podobně? Jak to probíhá..? Když tam přijedeš, mě by to pomohlo, až budeš mít nějak chvilkumisutka díky! Zatím mám pocit, že to nemůžu zvládnout
No tak ja sem byla celkem spokojena:) Byla jsem velmi překvapena z velmi mileho personalu na šestineděli!! Na sale sem byla krapec zklamana z toho že nemaji zvonky na sestry protože v těch kontrakcich nemaš zrovna moc síly křičet SESTŘIII Ale jinak chovali se tak ke mně hezky ze sestřiček i z doktoru jsem mněla dobry podcit rodila mně doktorka Sobotkova a řeknu že byla vyborna… Velmi mi pomohla psychycky pořad uklidnovala a byla strašně mila…Jediny co sem byla fakt zklamana je to že mi malou hned nepřiložili ale donesli mi ji až po 20 minutach a to se narodila uplně v pořadku
Jinak jsem byla zpokojena
Jooo a ještě jedna nasranost tam byla
Včera při vizitě mi řekli že tera jdu domu že mam do 10:30 vyklidit postel a počkat si na zpravu.. čekala jsem do 14:15 a s mim mega nastřihem to nebylo nic pohodlnyho sedět ccelou tu dobu na židli
![]()
Tajanka píše:Dessie píše:tak to je divny, ja chodim k Lucky taky a taky jsem posledni mesic chodila co tyden a na monitor…tak ti to jenom mozna jeste nerekla…je pravda, ze ona obcas neni moc mluvna…a musis se ptat, nebo informace rekne na posledni chvili…ale pak je rekne do podrobna a vse vysvetli…tak se s ni na kontrole domluv…ja chodila na monitor do G-medu, protoze jsem nechtela rodit v Pard a do chrudimi jezdit co tyden jsem nemela moznost…takze jsme to vyresili takhle…womanz píše:Chodím k Lucký.. Taky nevim, jak to plánuje udělat… Musím se jí zítra zeptat
Jééé Savi, konečně to máš za sebou, gratulace. Malá je nádhernáááá
Plínky samozřejmě platí, napiš kolik, kdy a kam a já Ti je klidně i dovezu, teď asi budeš mít starostí až až.
Dessie: já chodím od 32tt po 14ti dnech a od 36tt po týdnu a taky na monitor. Na ten se snad i musí chodit, tak nechápu jak to chce tvoje doktorka udělat, když máš kontrolu po měsíci a zároveň týden před termínemZítra budu 35+0 a pak mám kontrolu plánovanou až na 39+0… Jako já nechci žádnou přehnanou péči, ale tohle mi přijde vážně trochu divný.
Jinak holky, už mám dva dny tak šíílený sny… Takový strašný slátniny, a to mě se běžně nic, co bych si pamatovala, nezdá… Dneska se mi zdálo, že mi popraskalo úplně celý břicho a pak mě chtěl sežrat nějaký rodinný příslušník… Zkrátka hororSvádím to na hormony
To já vim, že ona je takovej pavouk, občas, ale zase když už, tak mi všechno řekne srozumitelně a podrobně. Ale kontroly mi plánovala sestřička a to je takovej zvláštní člověk… Minule nás tam sedělo v čekárně asi 8 a když nám to bylo divný, tak jsme se začaly bavit a zjistily jsme, že jsou vždycky dvě objednaný na 15 minut, což se prostě nedá zvládnout, takže tam leckdo seděl hodinu, hodinu a půl navíc… No snad mi to nějak řekne.
Mám dotaz, rodit budu v PCE, musím na monitor do nemocnice? Já mám G-Med kousek, nemocnici sice taky nijak daleko, ale v G-Medu jsem za deset minut pěšky… Nebo je lepší jít do nemocnice a „seznámit se s prostředím“? ![]()
Savi, to je super, že máš dobrou recenzi. Taky už potřebuju každý ujištění, že to bude OK
A s malou se doma určitě brzo sžijete a všechno bude dobrý ![]()
Dess já chodím na monitor normoš ke svojí doktorce..příští týden, jdu tam den před termínem naposledy, pak do nemocnice..naštěstí mě tam nehnala už teď, jak vyhrožovala ![]()
Savi potěšila jsi mě ![]()
Dessie no já nevím co myslíš tím „seznámit se s prostředím“ ale podle mě v nemocnici natáčej monitor dole na ambulanci a nechodíš nahoru na oddělení, pokud se pletu, tak mě opravte, ale byla jsem nedávno v ordinaci s kámoškou, hlídala jsem ji na chodbě děti a bylo tam spousta těhulek co čekaly vedle na monitor
a vím, že nadávaly, že čekaj dlouho
womanz píše:
Dessie no já nevím co myslíš tím „seznámit se s prostředím“ ale podle mě v nemocnici natáčej monitor dole na ambulanci a nechodíš nahoru na oddělení, pokud se pletu, tak mě opravte, ale byla jsem nedávno v ordinaci s kámoškou, hlídala jsem ji na chodbě děti a bylo tam spousta těhulek co čekaly vedle na monitora vím, že nadávaly, že čekaj dlouho
Přesně..s tím čekáním jsem to taky slyšela, jsem šťastná, že ho má moje doktorka a nemusim čekat tam..
to já jsem taky ráda, že tam nemusím, chodím do G-Medu tak mi to budou automaticky dělat tam
LYR, má. Ale před 5 roky neměla a já chodila k nějakému dr na Polabiny do polikliniky, kam mě poslala. V nemocnici je to děs na čekačku. Pokud nejsou problémy, není důvod posílat do TP do nemocnice na rizikovku.
lyrica píše:womanz píše:Přesně..s tím čekáním jsem to taky slyšela, jsem šťastná, že ho má moje doktorka a nemusim čekat tam..
Dessie no já nevím co myslíš tím „seznámit se s prostředím“ ale podle mě v nemocnici natáčej monitor dole na ambulanci a nechodíš nahoru na oddělení, pokud se pletu, tak mě opravte, ale byla jsem nedávno v ordinaci s kámoškou, hlídala jsem ji na chodbě děti a bylo tam spousta těhulek co čekaly vedle na monitora vím, že nadávaly, že čekaj dlouho
Co si pamatuju, tak do nemocnice mě dr. posílala poslední dva týdny, pokud jsem neporodila v termínu, nechala mě už „jim“, do rizikové poradny. Stejně jsem přenášela, nakonec mě vyvolávali. V té nemocnici to není špatné, moje dr. neměla monitor, asi proto mě posílala tam. Jinak, když tam půjdete brzy ráno, tak na 8 hod., máte šanci, že tam nebudete celé dopoledne, nebo i na oběd. Ony ty ženské chodí jak se vyspí (pokud jsou doma) a pak už je tam narváno, do toho příjdou jiné, které mají problémy a těhotné nejsou a už je to na celý den. Znám to, a když jsem byla těhu s Adélkou, vstávala jsem brzy a na monitoru jsem byla jako první, někdy druhá
a nečekala jsem ani u dr..
Lyrica: Neboj, ten strach je přirozený, já teda na to s úsměvem nevzpomínám, ale přežila jsem to a obdivuju všechny ženský, co takhle porodily dvě a více dětí! Barunku jsem rodila císařem a kdybych si mohla vybrat, asi bych ho volila i potom. Ale to je moje zkušenost, ne každá má „hrozný“ porod, i když ta bolest je asi stejná
Holky mě je do breku normálně..na mateřskou jsem nastupovala 5.10., nepřišla ani koruna, volám tam..a tam se na to ještě nikdo ani nepodívat, se máme jít pást?
![]()
Anet, to si děláš srandu? To přece nemůžou… bych jim vynadala ![]()
womanz píše:
Anet, to si děláš srandu? To přece nemůžou… bych jim vynadala
Za půl hodiny tam budu volat znova, ta jedna bába si byla zrovna na obědě..jestli to ale nepošlou do konce měsíce, tak si můžu hodit mašli jako ![]()
no holky v nemocnici je to vzdy problem…i kdyz tam prijdes rano, tak se muze stat, ze privezou neco akutni, nebo kdyz jsem byla na velkem UZ tak i kdyz jsem tam byl asi 3 v poradi (od 9hod) dostala jsem se na radu v 13hodin, protoze proste prislo 6 zen na UZ z oddeleni a ty brali prednostne( i kdyz sestra do telefonu rvala na sestry na oddeleni a bylo to slyset i na chodbu, jestli to nepocka, ze ma plnou cekarnu). nesnasim protekci, ale po ty zkusenosti jsem si ji vybavila taky a pri dalsim ultrazvuku jsem si ani nestihla sundat bundu a uz mne volala usmata sestra dovnitr (by se mnou manzel, ktery odesel z prace a predstava ze tam bude sedet nekolik hodin neprichazela v uvahu)…
je to blbe, ze to tak funguje, ale s tym nic nenadelame…a u toho jsem taky videla maminy, ktere cekali na monitor docela dlouho…
v G-medu, to bylo supr…kdyz jsem chvilinku cekala, tak tam maji kresla (i kdyz uz asi neco pamatuji), ale bylo to prijemnejsi sedet tam nez na lavicce na tmavej chodbe nemocnice…kupa casopisu, prijemna svetla hala… ![]()