Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dessie píše:Tajanka píše:To já vim, že ona je takovej pavouk, občas, ale zase když už, tak mi všechno řekne srozumitelně a podrobně. Ale kontroly mi plánovala sestřička a to je takovej zvláštní člověk… Minule nás tam sedělo v čekárně asi 8 a když nám to bylo divný, tak jsme se začaly bavit a zjistily jsme, že jsou vždycky dvě objednaný na 15 minut, což se prostě nedá zvládnout, takže tam leckdo seděl hodinu, hodinu a půl navíc… No snad mi to nějak řekne.Dessie píše:tak to je divny, ja chodim k Lucky taky a taky jsem posledni mesic chodila co tyden a na monitor…tak ti to jenom mozna jeste nerekla…je pravda, ze ona obcas neni moc mluvna…a musis se ptat, nebo informace rekne na posledni chvili…ale pak je rekne do podrobna a vse vysvetli…tak se s ni na kontrole domluv…ja chodila na monitor do G-medu, protoze jsem nechtela rodit v Pard a do chrudimi jezdit co tyden jsem nemela moznost…takze jsme to vyresili takhle…womanz píše:Chodím k Lucký.. Taky nevim, jak to plánuje udělat… Musím se jí zítra zeptat
Jééé Savi, konečně to máš za sebou, gratulace. Malá je nádhernáááá
Plínky samozřejmě platí, napiš kolik, kdy a kam a já Ti je klidně i dovezu, teď asi budeš mít starostí až až.
Dessie: já chodím od 32tt po 14ti dnech a od 36tt po týdnu a taky na monitor. Na ten se snad i musí chodit, tak nechápu jak to chce tvoje doktorka udělat, když máš kontrolu po měsíci a zároveň týden před termínemZítra budu 35+0 a pak mám kontrolu plánovanou až na 39+0… Jako já nechci žádnou přehnanou péči, ale tohle mi přijde vážně trochu divný.
Jinak holky, už mám dva dny tak šíílený sny… Takový strašný slátniny, a to mě se běžně nic, co bych si pamatovala, nezdá… Dneska se mi zdálo, že mi popraskalo úplně celý břicho a pak mě chtěl sežrat nějaký rodinný příslušník… Zkrátka hororSvádím to na hormony
Mám dotaz, rodit budu v PCE, musím na monitor do nemocnice? Já mám G-Med kousek, nemocnici sice taky nijak daleko, ale v G-Medu jsem za deset minut pěšky… Nebo je lepší jít do nemocnice a „seznámit se s prostředím“?
Co monitoru se týče, tak to je na tobě, já si nepamatuju, kam jsme chodil av prvních 2 těhu, rodila jsme v parduvicích, tak asi do Pardubic, no a ted jsme rodila v Chrudimi a chodila jsem do Pardubic, jen jednou jsem si zajela do Chrudimi, kvůli porodopisu, ale chodila jsme do nemocnice do Pardubek, asi bych šla tam, kde to bude rychlejší
Savi7 píše:No tak ja sem byla celkem spokojena:) Byla jsem velmi překvapena z velmi mileho personalu na šestineděli!! Na sale sem byla krapec zklamana z toho že nemaji zvonky na sestry protože v těch kontrakcich nemaš zrovna moc síly křičet SESTŘIII Ale jinak chovali se tak ke mně hezky ze sestřiček i z doktoru jsem mněla dobry podcit rodila mně doktorka Sobotkova a řeknu že byla vyborna… Velmi mi pomohla psychycky pořad uklidnovala a byla strašně mila…Jediny co sem byla fakt zklamana je to že mi malou hned nepřiložili ale donesli mi ji až po 20 minutach a to se narodila uplně v pořadku
Jinak jsem byla zpokojena
Jooo a ještě jedna nasranost tam byla
Včera při vizitě mi řekli že tera jdu domu že mam do 10:30 vyklidit postel a počkat si na zpravu.. čekala jsem do 14:15 a s mim mega nastřihem to nebylo nic pohodlnyho sedět ccelou tu dobu na židli
![]()
Savi a řekla jsi, že malou chceš po porodu na bříško? někdo tu zmiňoval, že pokud to neřekneš, že ti mimčo odnesou, řekla sis o to?
womanz píše:
Dessie no já nevím co myslíš tím „seznámit se s prostředím“ ale podle mě v nemocnici natáčej monitor dole na ambulanci a nechodíš nahoru na oddělení, pokud se pletu, tak mě opravte, ale byla jsem nedávno v ordinaci s kámoškou, hlídala jsem ji na chodbě děti a bylo tam spousta těhulek co čekaly vedle na monitora vím, že nadávaly, že čekaj dlouho
právě, já tam byla, bylo to zrovna rychlé, ale nadávali na to, že je to tam na dlouho, tak pokud je možnost g-medu, je to tam jistě pohodlnější
![]()
Lyri to je teda síla,tě chápu že jsi naštvaná já bych byla taky
a prosimtě nemůžeš mi napsat tel.číslo kam jsi volala zkrz to mateřskou?já nastupovala 23.10.a právě tam chci zajet příští týden.ale rači si tam zavolám předem,když vidím jak to chodí
a doufám že nebudem před vánocema bez peněz
díky moc ![]()
Holky, zrovna jsem tady na emiminu četla, že se bude mateřská „oddalovat“ o týden. Co vím, vždy jí posílali začátkem měsíce, max. do 10. dne, takhle má prý přijít o týden dýl..
Zkuste tam zavolat a zjistit to. Jinak je to na prd, no. Držím pěsti
išutko tam se řeší rodičák
ted jsem to četla a na něco se ptala ![]()
Aha, tak se omlouvám, asi jsem četla rychle a nepozorně, omlouvám se
.
Sakra, tak to se mě týká.. Snad to příjde tak, jak má.. Jinak haňulko, pokud jsi ukončovala rodičák k 23. 10., tak by ti měli proplatit ten 23 dní.. Aspoň myslím. Já nastupovala 15.5. a 15 dní mi proplatila sociálka mateřskou, ten zbytek pracák
Ch jo neumim uspavat ditě
Ten naš drobek se zbudil v 10 a až teď sem ji zase uspala furt tak koukala pak poslouchala muziku pak mi zahysterčila a snad po 3 kojeni zase usnula ofof doufam že se to někdy naučim ![]()
hanulka78 píše:
Ahojkyjasan že se můžeš přidat,ale nějak to tu vázne
a odkad pak jsi?
Ahoj hoky. Bydlím ve Starých Čívicích.
Savi: Nebooj, to zvládneš! Malá si musí zvyknout na jiné prostředí, zase bude spinkat a nezlobit maminku! Hlavně klid, mimísové to vycítí
![]()
Alex: Ahoj, zdravím ![]()
Savi7 píše:
Ch jo neumim uspavat ditěTen naš drobek se zbudil v 10 a až teď sem ji zase uspala furt tak koukala pak poslouchala muziku pak mi zahysterčila a snad po 3 kojeni zase usnula ofof doufam že se to někdy naučim
Savi neboj, to chce cvik, pak to půjde vše jako po másle, automaticky, vždyt jste holky šikulky, jsi chvilku z porodnice, nesmíš po sobě chtít zázraky
Alex160509 píše:hanulka78 píše:Ahoj hoky. Bydlím ve Starých Čívicích.
Ahojkyjasan že se můžeš přidat,ale nějak to tu vázne
a odkad pak jsi?
já z Dukly, to je kousek
misutka píše:
Aha, tak se omlouvám, asi jsem četla rychle a nepozorně, omlouvám se.Sakra, tak to se mě týká.. Snad to příjde tak, jak má.. Jinak haňulko, pokud jsi ukončovala rodičák k 23. 10., tak by ti měli proplatit ten 23 dní.. Aspoň myslím. Já nastupovala 15.5. a 15 dní mi proplatila sociálka mateřskou, ten zbytek pracák
Mišutko to se neomlouvej ![]()
no já právě nevím jak to bude,ale někde jsem četla rodičák se platí za celý měsíc,i kdyby bylo dítě narozené třeba 5.10.tak to zaplatěj za celý ten říjen,myslím že jsem to četla tady na emimi,no ale sama nevím,uvidíme,ale jestli mi daj jen část a pak budu čekat na něco ze socialky a bude se to zdržovat jako u Lyri tak dík teda,hlavně před vánocemi
a do toho porod,se fakt těším.
Já až Bohdaneč
a sejít můžem
,ale asi to jen tak nezkloubíme ![]()