Pardubice

• Fotoalbum (73)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
618
26.7.10 11:17

no spokojny jsme byli, ale myslim, že vymenit dve zasuvky a jeden vypinač svetla zvladne (kromě mého manžela :oops: ) každy instalater.ale vizitku jsme si nechali, kdyby bylo potřeba.

ja budu „alternativní matka“ s jednorázovími plenami :oops: o bezplenkove metode jsem do ted nevedela že existuje, ale co jsem si ted načetla tak mne moc nenadchla…mam strach že bych potřebu čurání nepoznala… :think:
a myslim že budu po porodu trochu mimo když bude na mne to malé nevinné mimčo uplně závislé a ja budu na to „sama“…myslím že pečovat o dítě zvladám, ale vždy do teď šlo dítko vrátit mamince… :oops: teď budu ta maminka sama :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
26.7.10 11:19
Panuška píše:
Jahů a dotázek nevíš kdy zhruba ti malá začala chodit o schodech sama :lol: :lol: :lol: my teda ještě nechodíme ani samy takže si myslím, že schody budou ještě doooost dlouho trvat :roll:

Sama chodila tak po roce a půl, chodit začala v necelých 11-ti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.7.10 11:47

Psala jsem alternativní mamky v tom smyslu, že si nevybraly standardní postup (ať už v čemkoliv). Standard je v současné době přece jednorázové plenky, kočárky atd. Alternativou (a skutečně nemyšleno pejorativně) je nošení v šátku, používání látkovek atd atd.

Nemyslím si, že se jedná vždycky o hledání důvodů „proč to nejde“, ale o životní styl jako takovej. Každej si prostě vybere, co mu přijde nejpohodlnější, nejlepší, nejvýhodnější … a tak bych mohla pokračovat.
Já s malou cestuju hodně, pořád jsme někde v luftě, proto je např. pro mě používání jednorázovek nejpohodlnější. To ale zákonitě neznamená, že si myslím, že používání látkovek je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.7.10 11:59

A novinky z pole.. dneska poslední Hexa a Synflorix, teď už jen za měsíc Priorix pak asi TBC a máme tu základní řadu komplet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.7.10 14:23

Jo tak já nikomu nic neberu, ale taky nemám ráda takový to - látkový plíny jsou nejlepší na světě a nikdy bych dítě do jednorázovek nedala. to se pak taky durdím. Razím heslo, každý podle svého gusta co jemu vyhovuje, ale ať mi do toho nikdo nekecá. Neříkám říct svůj názor, ale ne radikálně, černá nebo bílá :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
26.7.10 20:05

Founiku vy taky nemáte TBC? Neměli jste s tím nějaký problémy? Nám dělali v HK docela nohy a tady v Pcích na kalmetizaci byla super mudra a dala mi vybrat, kdy chci nechat Eli očkovat. Tak jsme byly v červnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.7.10 20:15

Popelko Nyny TBC nemáme a potíže nikdo nedělal (jenže malá nebyla očkovaná kvůli tomu, že šla na operaci) .. jen přišla pozvánka z kalmetizace na kontrolu (asi v 5 měsících), tak jsem tam volala a mudra co tam byla mi říkala, že teda ať se připomeneme ve 2 letech .. no a teď jsem to rozebírala s pediatričkou a dohodli jsme se, že počkáme a třeba se to do tý doby konečně zruší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
26.7.10 20:20

Tak nám píchli TBC klasicky v porodce a pozvánka na kalmetizaci nám zatím nedošla a snad už je to i zrušený. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.7.10 20:23

Jahůdko Zrušený to zatím není, pořád je to ze zákona povinné, teda co já vím. Měli by vás pozvat .. teda myslelas Týnku ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
26.7.10 21:07

Founiku aha. My jsme to odmítli záměrně s tím, že jí necháme očkovat v 6 týdnech, ale tady nám nabídli si vybrat buď po hexách nebo ve 2 letech.

Jahůdko nám pozvánka s Mikulou přišla strašně pozdě, až někdy po 1/2 roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.7.10 21:55

Popelka To jsem ani nevěděla, že jde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
27.7.10 07:48

Founiku právě že to moc dělat nechtějí, ale jde to. My jsme věděli, že musíme nechat Eli očkovat do těch 6 týdnů, ale na kalmetizaci mají jiný názor, tak jsme se domluvili takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
27.7.10 10:40

Aha, tak uvidíme, zda nám to dojde. S Karkulkou jsem byla snad ve 2-3 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
27.7.10 11:03

Ahoj holky, až budu mít zkušenosti a bude vás to zajímat, tak vám napíšu. Zatím vycházím jen z teorie, a teoretizovat umí kde kdo, přesto věřím že to funguje.

Flyingfrog - exot nejsi látkovky už používá hodně maminek. Na 17. listopadu ve stejném vchodu jako je italská cukrárna Sennecio (asi napsáno špatně) je Obchůdek z přírody, mají tam věcičky pro mimi, látkovky, s bezplenkovkou tam mají zkušenosti.

Founi naštěstí máme relativně každý možnost výběru, a každý ať si vybere tak jak je mu milé :lol:
Cestuju relativně hodně, všude tedy jezdím autem, jsem i dost pracovně vytížená. Když s malou někam pojedeme, tak jí dám prostě plínku. Jakmile se probudí, zastavím, dám jí možnost vyprázdnit se a zase pojedeme dál, když se zastavit nestihne, plínku hned vyměním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
27.7.10 11:57

Moni: Znám ten obchod :-) Byla jsem tam na kurzu vázání šátku.
Plus ve Smilovce je obchod Biomiminka přímo s látkovkama, už jsem tam nechala nějaký ten peníz :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová