Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky…no privazat si nohy nenecham…to je snad praktika nekdy z 18.stoleti ![]()
jinak mam už fotečky od fotografky…tak neco na ukazku pridavam… ![]()
Tajanko fotky moc pěkný
![]()
No a upřímně mě kdyby ty nohy přivázali tak bych snad ani moc neprotestovala
Ke konci už mi to bylo tak nějak vše šumák
![]()
Tajanko, teda to je ale těěžká romantika
![]()
Helejte stejně mi připadá, že čím víc si o tom porodu člověk zjišťuje, nebo mu o tom někdo řekne, tím je to horší. Si vybavuju, že když jsem dostala od kamarádů knížku o těhotenství, tu pasáž s porodem jsem raděj přeskakovala se zavřenýma očima ![]()
Tajanko: Pěkné fotky ![]()
Já si o porodu nic nezjišťuju, ale tohle mi mírně jedovatě řekla kamarádka na to, že si jedu na pedikúru, že se mi ty přivázaný nohy aspoň budou pěkně vyjímat.
Teď abych se spíš bála, že se moje špatně vyvíjející dítě vůbec mohlo narodit přirozeně a aspoň kolem termínu…
Flyingfrog Taky dobře děláš
jinak je kámoška mooc hodná, že tě takhle „podpořila“ ![]()
Hele, ono ve výsledku je úplně jedno, jestli přirozeně nebo císařem, důležitý je, aby byla mamča i mimino v pořádku. O nic jinýho nejde. Je fakt, že jsem si taky chvíli vyčítala, že to nešlo „přirozeně“, ale jsou důležitější věci.
Ahojda holky, tak já jsem stále 2v1
. Tajanko, krásné fotky
, moc vám to s manželem sluší.
Flyingfrog, špatně vyvýjející se dítě? Kdopak tě vystrašil?
Founi, já bych moc chtěla porodit přirozeně, ale když to prostě nejde co naděláš, viď?
Holky, už máte po dovolených nebo se ještě někam chystáte?
Monika Přesně jak říkáš ![]()
My už jednu dovolenku máme za sebou a ještě se v září chystáme do Špindlu na kola a tak.
To je taková paráda, že dneska prší
Konečně dofackuju věci, který jsem odkládala.
Taky dnes s přítelem debordelizujeme byt. Malá je na víkend pryč, tak zůstane až do zítřka uklizené ![]()
Founik píše:
Helejte stejně mi připadá, že čím víc si o tom porodu člověk zjišťuje, nebo mu o tom někdo řekne, tím je to horší. Si vybavuju, že když jsem dostala od kamarádů knížku o těhotenství, tu pasáž s porodem jsem raděj přeskakovala se zavřenýma očima
Já ani nic číst nemusela, měla jsem toho dost z práce a ze studií, a řeknu vám, představovala jsem si úplně všechny ty nejhorší komplikace a pěkně se jich bála. Opravdu lepší některé věci nevědět, člověk je pak víc v klidu, neřeší blbosti a hned jde všechno snáz ![]()
Flyingfrog píše:
Já si o porodu nic nezjišťuju, ale tohle mi mírně jedovatě řekla kamarádka na to, že si jedu na pedikúru, že se mi ty přivázaný nohy aspoň budou pěkně vyjímat.
A kamarádka už má děti, že ví jak to chodí?
![]()
Moni: Doktor, ale já mu věřím, je to zkušený porodník. A samotnému je mu divné, že zrovna dítě s matkou cukrovkou je takové malé. Ale zatím je to na hranici, takže na kontrolu klušu za 14 dní a doufám, že dítko bude OK.
Petite: Má dvě
Jako ono to třeba nebylo ani mírně jedované, ale já v telefonu prd slyším. Prostě mi to takhle řekla no. Rodila v Pardubkách.
Flyingfrog, jak ti dr. řekl, že je mimi velké? Odhady velikosti vůbec nejsou přesné. Buď v klidu. Navíc, já mám teďka takové zkušenosti s doktorama, že jim zase dlouho nebudu věřit ani pozdravení. Věř sama sobě a v první řadě svému dítěti ![]()
Moni: Váhově odpovídá dolním hranicím tabulek, to je mi fuk, ale rozměrově odpovídá spíš 33tt a já mám být 35tt.
Mnooo, jako nebudu to přehánět s tou averzí k doktorům, kamarádka taky mohla věřit dítěti, ale špatně fungující placenta to prostě byla a porodila předčasně. A chodila k tomu samému co já. Já prostě zkušenému porodníkovi věřím. Není to žádný hloupý nadutec. Sám mi řekl, že tohle je ještě na hranici a pak se uvidí za 14 dní.
Flyingfrog píše:
Moni: Váhově odpovídá dolním hranicím tabulek, to je mi fuk, ale rozměrově odpovídá spíš 33tt a já mám být 35tt.
Mnooo, jako nebudu to přehánět s tou averzí k doktorům, kamarádka taky mohla věřit dítěti, ale špatně fungující placenta to prostě byla a porodila předčasně. A chodila k tomu samému co já. Já prostě zkušenému porodníkovi věřím. Není to žádný hloupý nadutec. Sám mi řekl, že tohle je ještě na hranici a pak se uvidí za 14 dní.
To jsou dva týdny, to je v pořádku a jak píšeš, uvidíš při příští kontrole. Bude to dobrý ![]()
Moni: Doufám. Jdu zrovna v den, co má moje mamka narozeniny, tak to přeci nemůže být špatný den ![]()
Ahoj, jsme doma z dovolené.
Tajanko moc hezký fotky.
Přivazování nohou u porodu si teda neumím vůbec představit - fuj.
Flyingfrog já měla podle Pardubic taky diabetes a Eliška byla málá právě kvůli dietě, takže klid. Pokud přibírá, tak se nenervuj. Mě zase bylo divné, že jsem za celé těhu nepřibrala a naopak 2 kg zhubla a taky to bylo OK.