Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Legrační je, že já budu jezdit na monitory ke svému Dr. (má ho v ordinaci) do Chrudimě a na porod mi pořád v hlavě leží ty Pardubice ![]()
Jahůdka píše:
MONI, jakýho dr. myslíš?
Jahůdko, myslíš ohledně toho Vrchlabí? Do termínu porodu chodíš většinou ke svému gynekologovi/gynekoložce.
Flyingfrog píše:
Legrační je, že já budu jezdit na monitory ke svému Dr. (má ho v ordinaci) do Chrudimě a na porod mi pořád v hlavě leží ty Pardubice
Tak to je super ![]()
Jeeee holky tak to já jsem zase typ, že jsem četla naprosto vše, brala to s nadhledem, ale raději jsem měla informace co se může a nemůže stát a jak to při porodu chodí. Celkově nesnáším, když mám jít do něčeho neznámýho takže tohle pro mě byla cesta aby to nebylo tak děsné. Samo ten zážitek se musí prožít, ale tak nějak mi to pomohlo.
Leopolda vím víc a samotnou mě zajímá Poldinka ale nechám to na Founikovi ![]()
Monika H. píše:Jahůdka píše:Jahůdko, myslíš ohledně toho Vrchlabí? Do termínu porodu chodíš většinou ke svému gynekologovi/gynekoložce.
MONI, jakýho dr. myslíš?
MONI, jj, to vím, ale ten který straší. ![]()
Jojo, no dr. Minžák. Opravdu mi nesedl, neříkám, že je špatný doktor, jen má zvláštní talent jak maminku rozhodit, zdecimovat a vyděsit.
Haháá, holky teď jste mě s tou Leopoldou fakt rozesmály, to musim dát doma k dobrýmu
Že bysme takhle mohli pojmenovat třeba druhou holčičku, pokud se zadaří ![]()
Vysvětlení s Poldinkou je jednoduchý, teda pro ty, které si pamatují seriál Taková normální rodinka, tam byly dokonce 2
Jinak se dcerka jmenuje Tereza, ale Poldinka se vymyslela, ještě když jsem byla těhotná.
Flyingfrog Neboj, všechno dobře dopadne, já byla vystrašená z blbejch výsledků celou druhou půlku těhotenství a teď mám zdravou (a občas pěkne se vztekající) čuhajdu. Držím palčáky!
Founik píše:
Haháá, holky teď jste mě s tou Leopoldou fakt rozesmály, to musim dát doma k dobrýmuŽe bysme takhle mohli pojmenovat třeba druhou holčičku, pokud se zadaří
Vysvětlení s Poldinkou je jednoduchý, teda pro ty, které si pamatují seriál Taková normální rodinka, tam byly dokonce 2
Jinak se dcerka jmenuje Tereza, ale Poldinka se vymyslela, ještě když jsem byla těhotná.
Jé Founi, já vím o jedné paní, která se jmenuje Leopoldina, tak jsem si říkala, že to bude také tak ![]()
Monika H. píše:
Jojo, no dr. Minžák. Opravdu mi nesedl, neříkám, že je špatný doktor, jen má zvláštní talent jak maminku rozhodit, zdecimovat a vyděsit.
Já to tušila. Mě nesedl před 3 roky taky a letos byl na dovolené, tak jsem ho v porodce nezažila. Podle mě je dost arogantní. Mě tehdá řekl: Rozhodněte se. Buď Sc nebo nastanou komplikace.
A letos jsem byla u Kokrdové a ta mi řekla, že nechápe, proč jsem byla na Sc, že jsem sice malá, ale dřív taky rodily malé ženy a že by mě nechala normálně.
![]()
Haha, Mindžák je ten nejhorší doktor, na kterého můžete natrefit. Doporučuju vyhnout se mu veeeeeelkým obloukem. Tuším ale, že už je na vyšší pozici, takže k porodům tak často nechodí, snad jen ve službách. (Ale nezaručuju, můžu mít staré info.) Každopádně než mít u porodu jeho, radši bych rodila na schodech v paneláku.
A Kokrdová je skvělá. Občas působí trochu zmateně a vyděšeně, ale je skvělá doktorka a hodný člověk.
aha, tak to jsem nejak popletla s tema kontrolama v porodnici ![]()
A byla jsi ve Vrchlabi aspon na jedne kontrole, v tom 36. tydnu? To jsem nasla, ze pisou, ze by se melo.
Panusko ja se taky zacnu casem vic zajimat a nactu si o tom
Hlavne teda o porodu do vody si toho musim hodne zjistit, porad jeste nevim, jestli joo nebo nee. Ale zatim jsem rada, ze me porod nestresuje, nebojim se ho atd. a chci si zatim uzivat tehotenstvi. A tak hlavne odmitam poslouchat „zkusenosti“ a „hruzne zazitky“, ktere by mi nekteri lide velmi ochotne vypraveli ![]()
No Leopolda jakoze existuje, ale neni ani v kalendari myslim, je to opravdu hodne neobvykle jmeno
Jinak diky za vysvetleni Founiku ![]()
tajo já teď koukala do těhu průkazky a u svý Mudr jsem byla ještě ve 37tt
, pak už v nemocnici, kde jsem rodila.
tajo: Hm, v kalendáři není jmen…
Já mám na jména lepší věc a to knížku od Knappové. Z kalendáře bych jméno nikdy nevybírala ![]()
Founiku: Taková Leopolda by byla ovšem velmi vzácný originál
Každopádně ani mě nenapadla Taková normální rodinka a přitom ten seriál miluju ![]()
Děkuju, já doufám, že to bude OK.
Panuško: Já právě zase o porodu nechci toho moc vědět, hlavně jak to chodí, musela bych se rozčílit ![]()
Mě spíš děsí představa, že budu v nemocnici. Nikdy jsem tam neležela. Detail sice je, že sjem dva roky v jedné pracovala a to navíc celkem specializované, ale ležet neee, to je pro mě „bojim, bojim“ ![]()
A tedy s tím doktorem v Pcích mě mírně strašíte, páč já jsem takový klikař na všechno, že takovou osobu bych určitě schytala.
No asi než pojedu do porodnice, tak obvolám sály, abych zjistila, kdo slouží a to jak Chrudim (kdyby Pavelka, tak frčím tam), tak Pardubice ![]()