Pardubice

• Fotoalbum (73)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
25.8.10 13:47

Tady se nějak nechce rodit :lol:

Holky, vy který máte už prcky, máte zkušenosti s nějakým mateřským centrem? Občas potřebuju zpestřit malý program, zvlášť teď když už se končeně rozpohybovala, tak mě napadlo, že bych takhle někam vyrazila. Nemám ale absolutně představu, jak to tam chodí .. osvětlila byste mi to některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
25.8.10 14:19

Jo a já asi nakonec zvolím Chrudim. Uvidím jak si popovídám se svým doktorem v pátek (je to i Chrudimský porodník :-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
25.8.10 15:30

Jahůdko my jsme nakonec druhý kolo nezkoušeli a o rok školku odložili.

Founiku my jsme chodili sem www.ric.cz a bylo to docela prima. Akorát Mikula sabotoval program. On by asi potřeboval program mimo hernu. Tím, že tam byly hračky, tak ho to rozptylovalo a radši si hrál. Ještě vím o MC na dukle v kulturáku, ale to nemám zkušenost, jen jsme byli na jejich karnevale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
25.8.10 17:39

Popelko díky, a jak to tam vlastně chodí? To se musí člověk nějak objednat předem nebo přijít na blint? Já se přiznám, že jsem nikdy tyhle „organizované“ záležitosti nevyhledávala, takže jsem asi trochu mimo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
25.8.10 18:07

No ono je to asi jak kde. Třeba v Ric se začátkem září dělaly zápisy a tam ses zapsala na aktivity, na který jsi chtěla chodit. Nebo se tam dělala volná herna a tam jsi mohla přijít jak jsi chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
30.8.10 14:00

Zkusím to tam omrknout.
Mimochodem, dneska jsem zjistila, ze v obchudku s věcma pro děti, na 17.listopadu je taky herna a nějaké aktivity - tady mají web http://slunicko-pardubice.webnode.cz , tak kdybyste někdo taky sháněl místo na zabavení prcků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
31.8.10 10:17

k těm školkám: Nedávno jsem zabrousila na stránky města a zjistila jsem, že na druhé kolo nebyly ani obsazeny všechny místa ve školkách, že je dokonce pak ještě nabízeli rodičům. Já malou nakonec vůbec nepřihlásila. A jsem za to ráda. Nesla bych to děsně těžce :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
31.8.10 10:33

PETIT, však má čas. Nebo jsi měl dvouletou variantu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
31.8.10 10:55

Nene, mám tříletou. Jenomže RD mi končí na konci března a pak musím nastoupit do práce. Ale není hlídání. Dělám 12tky, denní, noční. Hlídat mi nemůže fakt nikdo :( Ani při těch nočních. To se vracím domů nejdřív o půl 7 a všichni jsou do práce na 6. Tak jsem chtěla školku, že bych šla jen na 0,5 nebo 0,2 úvazek a malou dávala tam, když by to vyšlo v prac. týdnu. Ale stejně mi ji tam nemá kdo vodit, ani kdo vyzvedávat, tak jsem se na školku vyprdla.

Ale udivilo mě, že v době, kdy město nelegálně ( :lol: ) staví bungalovy ve školkách, aby pojmuly co nejvíc dětí, se i bez těch bungalovů místa ve školkách ani nenaplní. Budu doufat, že příští rok to bude stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
1.9.10 08:34
PetiteFillette píše:
Nene, mám tříletou. Jenomže RD mi končí na konci března a pak musím nastoupit do práce. Ale není hlídání. Dělám 12tky, denní, noční. Hlídat mi nemůže fakt nikdo :( Ani při těch nočních. To se vracím domů nejdřív o půl 7 a všichni jsou do práce na 6. Tak jsem chtěla školku, že bych šla jen na 0,5 nebo 0,2 úvazek a malou dávala tam, když by to vyšlo v prac. týdnu. Ale stejně mi ji tam nemá kdo vodit, ani kdo vyzvedávat, tak jsem se na školku vyprdla.´

Ahojky…

pokud ti končí RD v březnu tak si jí můžeš prodloužit do konce srpna nebo jak budeš… na stránkách MPSV se o tom dočteš více. Jinka hodně štěstí při hledání hlídání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 08:52

To zní divně. Zvolila jsem si tříletou RD, tak pak buď musím nastoupit do práce nebo požádat o neplacené volno, které mi zaměstnavatel s největší pravděpodobností neposkytne. Na stránkách MPSV jsem našla jen toto:

§ 196 ZP:
K prohloubení péče o dítě je zaměstnavatel povinen poskytnout zaměstnankyni na její žádost rodičovskou dovolenou. Rodičovská dovolená se poskytuje matce dítěte po skončení mateřské dovolené, a to v rozsahu, o jaký požádá, ne však déle než do doby, kdy dítě dosáhne věku 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
1.9.10 13:58

Taky nevím nic o tom, že by se to dalo prodlužovat ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.9.10 14:08

Holky a není to o tom, že můžete zůstat doma do 4 let věku dítěte (pak se bere ten nejnižší rodičák) ale zaměstnavatel už není povinen vám držet místo?

Ale teď co je ta volba délky tak si to podle mě musíte zvolit dopředu a pak už to nelze měnit ani u 3-4 leté varianty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 14:33

Co já jsem pochopila, tak když si třeba zvolíš variantu na 2 roky a pak zjistíš, že ti to nevyhovuje a chceš zůstat ještě rok doma, tak můžeš, ale nedostaneš ani korunu.
A ano, zaměstnavatel je povinen ti umožnit být doma s dítětem 3 roky, 4 už nemusí.
Každopádně v tomto pro mě řešení není. Pro mě je jediné přijatelné, že budu pracovat na 0,2 úvazek a pokaždé, když budu muset na denní v týdnu, tak budu hledat, kdo mi malou pohlídá, asi bude muset exova máti. Nikdo jiný na skladu není. No a noční..bude spát u taťky a ten přijde pozdě do práce :nevim:
Ještě jedna možnost je, a to nová práce. Takže kdybyste někde v nějaké ordinaci gynekologa nebo dětskýho doktora narazily na leták „přijmeme sestru“, tak hlaste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
1.9.10 16:03

Co já tak kdysi zkoumala, tak je to tak, že do 4 let věku dítěte se doma zůstat dá, i když je zvolen tříletý rodičák, ale je to právě jen s tím, že se musí požádat zaměstnavatel (a ten nemusí vyhovět) o neplacené volno. Takže asi by to šlo požádat o ten půl rok, ale záleželo by na zaměstnavateli a taky na tom, jak jsi na tom finančně, zda by sis mohla dovolit být doma zadarmo. Čili to, co Petite nechce.

Petit: Tak zkus rozeslat životopisy jen tak, třeba nikdo zatím nehledá, ale začne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová