Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Luczo: ja delala v pardubicky nemocnici(na chire) a prave na sestinedeli jsem nemela dobre reference…novorozenci v Pard. prej super, ale oddeleni pro matky nic moc (zname a kolegyne meli i nejake problemy kuli peci…ale to se muze stat asi vsude)…taky jsem nechtela byt vystavni opicka aby za mnou chodilo kazdy den milion kolegyn na navstevu(chtela jsem klid -nektere kolegyne nemusim). na chrudim jsme mela prave dobre info a nesklamala jsme se…nadstandard byl supr…ale nejde rezervovat predem, protoze proste nevis kdy budes rodit a jestli nebudou oba obsazene…ja kdyz prijela rodit, tak jsme se o nej rovnou hlasili,ale bylo plne oddeleni,i nadstandardy. ale tym ze jsme byla po SC tak jsem den byla na pooperacnim a zatim se pulka oddeleni propustila a nadstandard se uvolnil a tym ze si mne zapsali ze ho budu chtit, tak jsem ho pak dostala ![]()
Tajanko já jsem byla na šestinedělí nadmíru spokojená - v Pardubkách. Ono o pardubický porodnici se povídá ledasco, ale hodně se to tam prý změnila. Všichni byli moc milí, příjemní, sestřičky usměvavé pořád pomáhaly s kojením a že nám to nešlo. Nemám jedinou špatnou vzpomínu, co se péče týče. ![]()
Asi se půjdu hlavně zaregistrovat do nějaké kurzu a podívat se na tu porodnici sama… Ráda bych šla do Pardubic, páč to mám fakt kousek a pak zamnou nemusí přítel daleko jezdit, ale to je asi to nejmenší… Spíše to bude pro mě jednodušší že nebudu muset dojíždět do Chrudimy…
Luczo: Podle mě stejně pro tebe bude lepší se jít do obou porodnic podívat.
Já taky na pardubickou neslyšela výtky. Hlavně ta moje kamarádka je celkem od rány člověk a rozhodně kdyby se jí tam nelíbilo, tak by to řekla.
Pro mě je Chrudim prostě moje město, navíc jsem tušila, že když půjdu na císaře, že si mě tam můj doktor najde. A on si našel i tak
Já jsem totiž rodilá chrudimačka, v Pcích jen bydlím.
Flyingfrog: tak to jooo
Doma je doma viď
To já bych musela až do Litoměřic kdybych chtěla rodit ve svém městě a tak tam určo nepojedu ![]()
Asi se půjdu mrknout na obě… Tolik práce mi to nedá ![]()
Díky za rady ![]()
Luczo: Teda jako kdybych fakt měla jet do města, kde jsem se skutečně narodila, tak to je Čáslav, ale mamka mě tam prostě jen jela porodit. Jsem Chrudimačka jinak ![]()
Ono prostě ty porodky jsou stejně vždycky o lidech. Jdi tam mrknout a uvidíš a rozhodneš se sama ![]()
Panuško: ja ti neberu že tys byla v pard. spokojena. vim že vše je o lidech a tom na koho naraziš. ja proste mela na pardubice vetsinou blbe reference,a reknu že mne uplne stačil kontakt a pristup v pardubicich na ambulanci (hlavne na prvotrimestralnim screeningu a ultrazvuku ve 20tt). jedina prijemna sstra byla co delala OGTT.
Luczo: nejlepsi bude kdyz se podivas a uvidis. stejne se rozhodnout musis jenom ty…my ti tady muzeme rict(napsat)nase zkusenosti, ale bude to na tobe…
luczo + flyingfro: kdybych mela rodit tam kde jsem se narodila ja, tak bych musela na slovensko
ale s mym dlouhym porodem by jsme to stihli tam dojet i s rezervou… ![]()
TAk to já bych rodila v Ústí nad Labem. ![]()
Já rodila v Picích 2× a podle mě je teď něco lepší než poprvé a něco naopak horší. Záleží na personálu, dost se to tam prostřídalo.
Připojuju se s gratulací k novému přírůstku Flyingfrog
paráda!!!
Pravda pravda, o každý porodnici se toho napovídá, pozitivního i negativního, že asi musí člověk nakonec volit i podle vlastního dojmu, takže ideální Luczo, jak jsi psala, podivat se do obou ![]()
Teda ale koukám, že je to tu samá „naplavenina“
by mě zajímalo, jestli je tu někdo z Pce od narození
Páč já teda taky ne ![]()
Tak Popelka je tu výjimka potvrzující pravidlo ![]()
Mmchdem Jahůdko, jakpak to jde .. tyjo, malá roste jak z vody, fakt už je to 5 měsíců? To je neskutečný!
Jo holky, zpráva dne: http://www.novinky.cz/…sic-let.html
to se máme asi na co těšit ![]()
No tak to jsem zvědavá kdo vyhraje jestli amíci nebo poláci. Známe ty předpovědi - nakonec bude bláto a to já raději sníh
Ale -30 je už i na mě trošku moc jen co je pravda. ![]()
Já OKAMŽITĚ začínám zazimovávat a až do jara mě nikdo neuvidí ![]()