Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Luczo tak někdy přijeď navařit i k nám.Taky ráda vařím, ale vymýšlet mě to nebaví je to pořád dokola to samé. No a ta malá strávnice umí být někdy taky pěkně nevděčná
![]()
Panuška píše:
Luczo tak někdy přijeď navařit i k nám.Taky ráda vařím, ale vymýšlet mě to nebaví je to pořád dokola to samé. No a ta malá strávnice umí být někdy taky pěkně nevděčná![]()
![]()
Jejda tak to se stavím, já bych pořád něco zkoušela ![]()
Jen s malou to bude asi horší…pokud si hold postaví hlavu, že to jíst nebude tak nebude… a nesní to třeba až dostane hlad??
o hladu to většinou není, jeden týden květák jo, druhý ne, tak trochu nepředvídatelné, ale už jsem si zvykla. Ale vesměs baští dobře
![]()
Hmm tak to je opravdu nepředvídatelné ![]()
Ale co se dá dělat… bude líp. Počkej až si začne říkat co chce jíst a co nechce jíst, na jednu stranu dobrý, ale na druhou stranu to bude zase o nervy ![]()
Jů, to jsem tady zas dlouho nebyla co? ![]()
Hlásím se mezi naplaveniny, Tož já su z Moravy
Narodila sem sa ve Valticách a bývala v Břeclavě. ![]()
Na zimu se pomalu ale jistě připravuju, malá už má skoro všechno oblečení, zatím jedny boty.. Akorát mám horor toho, že zas bude tolik sněhu jako loni. S kočárem vyjít, to leda ve snu, i když máme mega kola. A sáně taky nešly, protože toho sněhu bylo tolik, že se převracely i s malou. Natož potom na ně naložit ještě nákup. Za celou zimu jsem šla s malou do obchodu dvakrát ![]()
Luczo ahoj, tak se potkáváme i tu
Když tak ráda vaříš, nemáš nějakou inspiraci? Taky mi otáčení se v kuchyni baví, ale kdo to má furt vymýšlet??? Teď už chápu svoji máti, která se mě celé dětství a dospívání děsně otravovala s otázkou, co má dneska vařit ![]()
Ahoj Peti
![]()
Jo jo potkáváme se tu ![]()
Inspiraci na vaření? Tak třeba svíčková, segedýn, chlupaté knedlíky, karbanátky, plněné bramboráky, těst. salát s kuř. kusky… polévka: česnečka a nudlová (padly za dva dny
) A pak zákusek: štrůdl, bábovka aj.
Tak se mě optej z jakých surovin a je to raz dva… ![]()
A jak pak se máš Peti??
Nezáleží na tom z jakých surovin, ale aby to bylo rychle uvařené, stálo to pár kaček a chutnalo to ![]()
Mám se dobře, slunce na obloze, slunce v duši
A jak ty, prcek roste koukám, stále v práci..
tak mi někdy písni až nebudeš vědět co kuchtit a já ti pošlu tip.. ![]()
Jojo stále v práci, i když po 14 dnech se mi tam fakt vůůbec nebude chtít jít, a tos je měla vidět v pondělí když jsem tam byla nahlásit nemocenskou a vyplnit prac. výkaz. Takové smrtící a jedovaté pohledy jsem ještě neviděla!!
Ale jak jsem psala, od listopadu budu nejspíš doma, teď jen chci splnit všechny závazky co jsem kde nasmlouvala a pak už budu domaaaaa
Musím se ještě domluvit s přítelem, páč měl domlouvat sklípek a nevím jak to dopadlo. Kdyby to nedopadlo lépe pro mě. Měla bych den dovolené navíc, takhle mám jen 4 dny a to bych nemohla být celý týden doma, ale musela bych na jeden den do práce ![]()
Takže uvidím jak to dopadne…
už se těším na válení
jen jsem na trní s těma vycházkama, ale doktrorka vypadá rozumně tak to snad vyjde!!
Ahojky holky,
tak jsem se vrátila od MUDr. a krk prý dobrý, jen mě trošku trápí ještě ten kašel. Chtěla mě nechat ještě týden doma, ale já jsem jí řekla, že mám spoustu zařizování v práci, tak koukala jako jaké zařizování?? TAk jsem jí vysvětlila svůj problém se šéfem tak mi poradila, ať teda vážně dojdu na gyndu a nechám si napsat neschopenku.
Na gyndu jsem volala zda mohu přijít nějaké odpoledne, zda má doktorka volno, ale bohužel nemá protože zastupuje jiného gyn.
ale řekla mi sestra, že neschopenku my dají a na vycházkách se domluvíme, že nebudu domácí vězeň
to zní optimisticky
![]()
Ať už je 21.!! Ať už je 21.!!!
Luczo to uteče jako voda neboj
![]()
Jinak inspirace pro dnešní den, vytáhla jsem z mrazáku holandský řízky, neměla jsem strouhanku (je to tu jak u snědenýho krámu) tak jsem je obalila v těstíčku a taky mňamka ![]()
No jasně, taky parááááda… Těstíčka miluju
Já řízky obaluji i v corn flekách…rozdítím ja na maděru a obalím to jako nor. trojobal a dám normálka smažit… Doma se potom mohou užrat ![]()
Páni, tady se vaří:-) Já bych měla nápady na vaření, ale pro změnu to neumím:-) Naštěstí to umí manžel a kuchařky ve VaK Pce ![]()
A zimu fakt do města neeeee. Na hory, co hrdlo ráčí, ale ve městě mě fakt nebaví, nearada na sebe vrstvím oblečení ![]()
Háá, tak inspiraci na vaření teda taky uvítám, hlavně pro to malý hladový hádě
ale zkoušela jsem předevčírem svíčkovou mez mlíka a měla úspěch, zblajzla to všechno jako nic, až jsem koukala ![]()
Takže kdybyste věděly cokoli, kde se nepoužívá mlíko, máslo a ostatní mléčný výrobky, budu moc vděčná
No a nebo holt budu experimentovat s náhražkama.
Panuško, nejhůř vezmu Terču na záda a bude taky dobře
sáně nesáně
Jo mmchdem podařilo se mě koupit sandálky ve zdravotnickejch potřebách, ale ne ve Smilovce, ale na 17.listopadu, navíc byla paní moc milá a Terča už má č.21 ![]()
Luczo: Tak to je paráda, však ono to půjde a ne že ne, jak s neschopenkou, tak s aktivitama ![]()
Ahojda Petite, takže taky žádný patlaní s vařením, co? ![]()
Proč když mi dá někdo ultimo že dané jídlo nesmí obsahovat určitou surovinu tak mě napadá jen jídlo zrovna s tou konkrétní surovinou???
![]()
Já si dnes k večeři přichystala zastřené vejce a opečený párek … mňaaam ![]()
A pak hrozně ráda vařím z listového těsta…dá se s ním pracovat na hodně způsobů… nejraději dělám listová jablíčka s překvapením - čtvereček lis.těsta a na něj dám různé směsy (z párku a kečupu, či s hořticí, se zeleninou, sýrové, atd.) co vás prostě napadne, pak spojím protilehlé konce a udělám jako lístečky a potřu vejcem, naskládám na plech a při 180°C dám péct… také mňamka … a je to rychlé…
Luczo, tak to je klasika, já si taky nikdy nemůžu vzpomenout na něco kloudnýho ![]()
To s tím listovým těstem vypadá OK, s malou obměnou, by to mohla i mrňavá.