Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to si asi budu muset balit do tašky dycky jednu rezervní flašku s „oživovací“ vodou
)) Bože muj, čeho se člověk od těch prťat nedočká
![]()
Jen doufám, že z toho brzo vyroste nebo že ji to přestane bavit, bo proč to sakryš dělá
![]()
Tajo, byla jsem na konzultaci ve 36. týdnu, budeš potřebovat těhu průkajdu. Také jsem byla ve Škole rodičů, paní Konvalinová nám řekla spoustu zajímavých informací.
Moni: Ten doktor je ale kretén. Podle mě by ta stížnost na ČLK nebyla od věci. Navíc je známý fakt, že spousta lidí „trpí“ na vysoký tlak u doktora.
Se ti nedivím po takové zkušenosti, že ty doktory moc nemusíš.
Já teď budu zoufale váhat, zda Pce nebo Chrudim, protože se mi nelíbí popis šestinedělí od kamarádky, co rodila v Chrudimi (návštěvy od 15-17, zvonění na sestry, když něco potřebuješ, návštěvy jedině na pokoj, protože jinde se být nedá…).
moni: to ti reknu ze to je hruza…takhle strasit tehulky…to by melo byt trestne…ja jsem taky od tech veder natekla (kotniky a ruce) a to uz cca 2 mesice…moje dr. se taky lekla…ale kdyz mam tlak normalni (spise i nizsi), moc v poradku a ultr. taky OK tak uznala ze je to z pocasi…pro klid si doma merim tlak a jsem tak klidnejsi…
tobe at to dobre dopadne…
flyingfrog: ja jsem porad rozhodnuta pro chrudim…navstevy jsou po-pa 15-17, so, ne+svatky 13,30-16,30. kdyby si mela nadstandard tak 10-20. to mi neprijde hrozny…u nsa v praci jsou kratsi…a taky mne ted napadlo s navstevama ze kdybych byla v pard. tak se mi dvere netrhnou…porad by mi tam lezli kolegyne…ja ale chci mit klid…manzel, rodina a nej kamaratky…to mi staci…kamaratka mela tolik navstev ze ani nemela cas kdy kojit…a byla z toho unavena…rekla ze priste chce jenom rodinu… ![]()
holky tak v pardubkách je to v podstatě neomezené a nemůžu si to vynachválit, ne že bych tam pořád někoho měla, ale domluvili jsme se vždycky s manželem kdy má přijít. Ono moc času mezi kojením, sprchou a jídlem nebylo. Takže přišel třeba v poledne a odpolko babička. Návštěvy na pokojich nebyly dovolené ale jedna spolubydlící si je tam stejně vodila a musím říct že to je dost otravné, dost mi to vadilo.
a 15-17 je poměrně krátký čas.
No a co se týče kamarádek, sama jsem se k žádné do porodnice necpala ani mě to nenapadlo a za mnou taky žádná ne. to mi přijde dost neomalené pokud si je teda nepozveš sama. ![]()
Tajanko: No, právě ty návštěvy mi v Chrudimi přijdou krutě omezené a já se fakt nenarodila do milionářské rodinky, abych si platila 600 za noc za nadstandard.
Jako já nepředpokládám, že by za mnou chodily davy známých a kamarádek, ale za ostatními můžou a jako co mají co dělat na pokoji?
Panuško: Právě ty Pardubice by mi vyhovaly, návštěvy jsou tam psané od 10-18, což mi přijde fajn a navíc je tam to sezení na chodbě.
Taky jsem se nikam necpala, ale jedné kamarádky jsem se ptala, zda bude návštěvy přijímat a když řekla, že jo, tak jsem jí napsala, zda se můžu stavit a nebyl problém. Druhá kamarádka nic takového neřekla a tak jsem se ani neptala a půjdu k ní až příští týden po své kontrole, to už ona bude doma a tam mě pozvala.
Začínám mít pocit, že bych ráda zaspala porod i pobyt v porodnici a pak se probudila už jen doma s čerstvým miminem ![]()
Mě přijde, že těch pár dní se to dá v pohodě zvládnout. Já teda byla v HK a navíc jen 3 dny, ale i tak
Návštěvy byly jen mimo pokoj, aby měly maminy soukromí a časově defacto neomezeně.
Teda a taky mě nenapadlo zvát do porodnice kámošky, jen rodinu.
no je pravda, že já bych tam kromě manžela nemusela ani tu rodinu, nějak jsem neměla náladu aby mě viděli zdrchanou, neučesanou a v té úžasné košili, ale tak nějak chápu že se na malou třášli. Obzvlášť když jí mohli vidět až asi 3. den.
Founi já si taky říkala že to je putna že to těch pár dní vydržím, ale 8 dní nevyspání a debilních spolubydlících už bylo moc i na mě. Litovala jsem plného nadstandardu. Ty prachy bych za to klidně dala a myslím, že v Pardubkách je to ještě víc než 6 stovek.
Na druhou stranu když jsem měla krízu a dali mi malou pod světlo kvůli žloutence a nějak jsem to psychicky nezvládla (teď se tomu tlemím) ale měla jsem jí u sebe po 3 dnech a další den mi jí zase „vzaly“ tak mě dokonce sestřičky pustily i ven na vzduch a to byla teda vzpruha jak blázen. Takže v tomhle je tam přístup super. ![]()
Jo a odbočení pro nezasvěcené se nedivete - Founi -opice už má ruku přilepenou a ráno se ulomilo ucho žirafě - jsem zvědavá jak dlouho vydrží ostatní zvířátka
![]()
No tak taky bych nelezla do porodnice za kdejakou kamarádkou, ovšem některé jsou mi blízké a já jim, takže spíš dejme tomu taková rodina.
Panuško: V Pcích je nadstandard? Co jsem četla na webu, tak přímo nadstandard tomu neříkají.
Teda 8 dní už je dost, to už bych toho asi taky měla plný zuby
Já měla dvoják, a spolunocležnice byla v pohodě, včetně mimina, který skorem ubec nebrečelo. Takže vlastně těěžká pohoda ![]()
Hahá a proto já Poldě žádný zvířátko nedala do ruky a budou jen a výhradně jako dekorace na stěně .. jen to musim namalovat, takže jsem zvědavá, kdy se k tomu dokopu
Ale žirafa se jí líbí .. teda nejvíc balonky, do každý ruky jeden a je spokojená ![]()
Flyingfrog, jeď se podívat do Pardubic i do Chrudimi, popř. do Hradce, na všechno co tě zajímá se v porodnici optej, okoukni to tam a podle toho se rozhodni. Jak jsem chodila na monitory do Pic, tak jsem byla i v prvním patře, myslím, že to bylo odd.rizikového těhu a tam byly sestřičky moc milé.
jojo v Picích je nadstandard sál - ten je jeden se sprcho přímo na porodním sále jeden s vanou a zbytekmají sprchu na chodbě. Já sprchu chtěla ale nakonec jsem byla pořád na monitoru takže nevyužito jen zaplaceno. A určitě mají i nadstandarní pokoje, když tam vejdeš na chodbu tak vlevo jsou nadstandardy po jednom a vpravo pokoje po 3. Ale kolik se platí už si nepamatuju
![]()
Founi haha u nás už je zase i ruka opice v čudu
no snad krokodýl a pes přežijou tam není moc co ulamovat ikdyž uvidíme ![]()
Moni: No do HK nepojedu, tam by za mnou nepřišla ani noha a navíc, já nevím no. Mně Hradec prostě nějak vnitřně nesedí ![]()
Ahojda,
jen reaguji na diskuzi o nadstandartním pokoji v Pcích. Jedná se o jednolůžák (v tom je asi ten nadstandart)s vlastní sociálkou. Aktuálně chtějí 700 Kč/1 noc. Před 2,5 lety jsem ho měla a byla jsem max. spokojená, jen mám pocit, že jsem platila jen 1000 Kč za celý pobyt. Teď v srpnu čekáme druhé a doufám, že bude jednolůžák volný. Ocenila jsem soukromí při návštěvách, vlastní sociálku a klid v prvních dnech s miminkem.
Mějte se hezky a přeju vám pohodový porod!
Tak už to vypadá, že budeme muset mít doma vždycky každou věc ve dvou exemplářích, jinak se T. nenají, nevyčistí(m) zuby, nenazuju boty atd atd .. začalo nám asi bezva období JÁ SAMA ![]()