Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30137
15.6.15 14:05
@Bábi Zlopočasná píše:
Viem si zivo predstavit, ze ako studentka na vysokej, co ma hlboko do kapsy, uverim teoretikom, ze o nic nejde. A potom, o pat rokov, trpim roznymi problemami z faktu, ze niekde po svete beha moje dieta, o ktorom nic neviem, a precitam si, ze ono dieta nie je moje, ze si to tak nemam brat, ze som darovala len bunku, ako ked sa daruje krv… mozno by som sa vyjadrila este tvrdsie ako ona anonymna :oops:

Ale ty tady skoro předjímáš, že každý komu běhá po světě děcko vzniklé z jeho buňky, s tím má nějaký problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.15 14:08
@Honza 12 píše:
Ale ty tady skoro předjímáš, že každý komu běhá po světě děcko vzniklé z jeho buňky, s tím má nějaký problém..

Plati to, co som napisala o prispevok vyssie. Je nasim cielom zabezpecit, len aby sa ludia plemenili, alebo je nasim cielom aj nejaka ta moralka ci etika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
15.6.15 14:13

@Honza 12 Ano, já si to myslím, že později toho lituje, nebo aspoň pochybuje o svém rozhodnutí, většina, pokud vůbec má všech pět pohromadě. Jako ženská lituje, že dala dítě k adopci nebo že šla na potrat. Ale možná, že mezi nimi je opravdu dost takových, kterým je to jedno. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
15.6.15 17:00

Nechodí třeba některé darovat s tím, že doufají, že se to darované vajíčko nakonec neoplodní? Vždyť šance, že se oplodní je kolem 30-60%, ne?
Jen mě to tak napadlo, že to někdo dělá takto zištně, třeba člověk, který má opravdu hluboko do kapsy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1444
15.6.15 19:04
@Twin_Star píše:
@Honza 12 Ano, já si to myslím, že později toho lituje, nebo aspoň pochybuje o svém rozhodnutí, většina, pokud vůbec má všech pět pohromadě. Jako ženská lituje, že dala dítě k adopci nebo že šla na potrat. Ale možná, že mezi nimi je opravdu dost takových, kterým je to jedno. :|

To si myslím taky. Zrovna teď čtu příběhy lidí, kteří byli počati při znásilnění a příběhy matek, které si po znásilnění nechaly své dítě, třebaže jim většinová společnost tvrdila, že v tomto případě je možný jedině potrat, nic jiného.
Všichni jsou šťastní, že to neudělali a jsou tam moc pěkné myšlenky. Např. že podle statistik se ženy po znásilnění mnohem méně často rozhodnou pro potrat, než ženy v jiných krizových situacích. Že tím, že někdo v takové situaci donutí ženu k potratu u ní způsobí dvojité trauma, protože potratem se bolest ze znásilnění neodejme, spíš se znásobí. A taky že ostatní děti taky nezabíjíme jen pro to, že jejich rodič je zločincem.
To je teď taky takový společenský úzus, že po znásilnění se žene žena na potrat, nikdo jí nepomůže a nepodá pomocnou ruku a většinová společnost má pocit, že v tomto případě je to samozřejmá věc.
Tak je to se vším, někdo si usmyslí, že takto je to normální, ostatní to jako ovce odkývou, aniž by přemýšleli nad důsledky a ti co přemýšlí a nejdou se stádem jsou divní a mají držet hubu a krok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
15.6.15 20:13

Když se k tomuto tématu vyjádřím upřímně (taky tak trošku anonymě po netu, u někoho, kdo by se chytal na dárcovství bych svůj názor držela za zuby a rozhodně bych ho od ničeho neodrazovala) - imho je darování vajíček - tj. dát někomu cizímu právo, aby místo mě dodělal moje vlastní dítě a pokusil se ho ve svých podmínkách vychovat (a vlastně přesadit) tak nějak postaveno na roveň adopci. U chlapa darujícího sperma si zase myslím, že nemá rozum a že si popustil z uzdy svoje zvířecí rozsévačské pudy a ještě to udělal vyčůraně oklikou, aby to vypadalo na venek nóbl (a jako vrchol vyčůranosti za do dostane ještě zaplaceno, místo, aby v normálním případě každý měsíc platil ) :mrgreen: Jako dobrý skutek to rozhodně nevnímám, myslím, že člověk nemá mít vše, co si zamane. V životě jsou podle mě důležité místo širokých silnic i hrbolaté, trnité stezky. Taková adopce je výzva a chce odvahu (ale taky silnou motivaci)
Druhému názorovému táboru jejich mínění neberu, (ty nešťastníky čekající na dárcovské spermie a vajíčka velmi chápu) ale velmi by mě zajímalo podloží jejich mínění. A taky by mě zajímaly statistiky, kolik pro kolik procent lidí je to v pohodě a pro kolik nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
15.6.15 20:56

@Takyjedna Ty statistiky by mohly být zajímavé, ale musela by tomu asi předcházet nějaká diskuze, aby to donutilo lidi nejdřív se nad tím zamyslet a ne jen hloupě plácnout, že to je přece normální, protože to všichni říkají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.15 00:31
@Honza 12 píše:
Jasně.. Trošku vztáhnuto do extrému.. Ale společnost jako taková se shodla na tom, že pedofilie je špatná, a je to tak i uzákoněno. Tečka. Nic takového u darování spermií ani vajíček není.. Takže těžko budeš někomu říkat, že darování je špatné.. Protože to tak cítíš..

http://www.tyden.cz/…_300x400.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
16.6.15 07:39
@Bábi Zlopočasná píše:
http://www.tyden.cz/…_300x400.png

Tak žádat může kdo chce co chce. U domorodých kmenů se v určitém věku pořádali slavnosti dospělosti, takové zasvěcení, jakési sexuální orgie v jedné slavnosti.. Já to sice neschvaluju. Ale jim jako společnosti to fungovalo. Všichni byli spokojení.. Takže jim taky nemůžu říct, že je to špatný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.15 07:50
@Honza 12 píše:
Tak žádat může kdo chce co chce. U domorodých kmenů se v určitém věku pořádali slavnosti dospělosti, takové zasvěcení, jakési sexuální orgie v jedné slavnosti.. Já to sice neschvaluju. Ale jim jako společnosti to fungovalo. Všichni byli spokojení.. Takže jim taky nemůžu říct, že je to špatný..

Takto nejako zacinali pred rokmi homosexuali, a dnes si mozu (niekde) adoptovat dieta. Niekde dokonca aj kupit. Vajicko ci spermiu a v pripade potreby prenajat maternicu. Mesiac ci dva nazad bol na tuto temu v Bruseli veltrh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
16.6.15 07:57
@Bábi Zlopočasná píše:
Takto nejako zacinali pred rokmi homosexuali, a dnes si mozu (niekde) adoptovat dieta. Niekde dokonca aj kupit. Vajicko ci spermiu a v pripade potreby prenajat maternicu. Mesiac ci dva nazad bol na tuto temu v Bruseli veltrh…

Pán Bůh je tak stvořil.. Tak co s nima.. Mají právo na to mět děti? Kdo to rozhodne? To je tak těžký téma, že radši se do něho nebudu pouštět.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.15 07:59
@Honza 12 píše:
Pán Bůh je tak stvořil.. Tak co s nima.. Mají právo na to mět děti? Kdo to rozhodne? To je tak těžký téma, že radši se do něho nebudu pouštět.. :kytka:

Takze suhlasis s tym, aby si deti kupovali? Co je viac, pravo dietata byt clovekom a nie tovarom, alebo pravo homosexuala mat dieta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
16.6.15 08:01
@Bábi Zlopočasná píše:

Jen dodám, že když jsou splu dvě holky tak to mají lehčí. Si pozvou nějakého kamaráda. Ten je oplodní, uži je si a tradá.. Takhle to co vím řešívaj.. Takže nepotřebujou adopci a ani nic kupovat.. Takže tak si ty dvě partnerky pořídí spolu dítě.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
16.6.15 08:04
@Bábi Zlopočasná píše:
Takze suhlasis s tym, aby si deti kupovali? Co je viac, pravo dietata byt clovekom a nie tovarom, alebo pravo homosexuala mat dieta?

Nejsem odborník na etiku, abych rozhodl, zda si mohou dva kluci adoptovat dítě, a nebo si ho nechat vyvinout v nějak kamarádce. A aby se to jejich dítě vyvíjelo v ženské za peníze.. To zní hrozně. Nebudu to řešit.. Fakt k tomu nejsem osoba povolaná.. Promiň :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
16.6.15 08:05
@Honza 12 píše:
Pán Bůh je tak stvořil.. Tak co s nima.. Mají právo na to mět děti? Kdo to rozhodne? To je tak těžký téma, že radši se do něho nebudu pouštět.. :kytka:

Když už jsi u toho Pána Boha, tak pokud je takto stvořil, tak je asi jasné, že nechtěl, aby tito lidé měli děti, protože je nejsou schopni přirozenou cestou zplodit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí