Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101683
14.6.15 11:13
@hanyny píše:
@j.a.n.i1Podle toho, jak ten člověk reaguje, jednoznačně v té reakci je hodně emocí, je vidět, že podle způsobu reakce s tím má dotyčná vnitřní problém. Je to můj názor, ty můžeš mít názor jiný. Všichni tady jen předkládáme své názory a obhajujeme je.

Ale tys tak reagovala na více pisatelů, nejen na ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
14.6.15 11:54

@j.a.n.i1 To ano, tady reagují na sebe různí pisatelé, někteří opakovaně a někteří jednorázově. To se tak tady v diskuzích na emiminu děje, že člověk má nějaký názor a reaguje na více lidí, když si obhajuje svůj názor. :mrgreen:
Tady jsem reagovala konkrétně na to, že reakce této paní @veronika6913 mi přišla zbytečně hysterická a dle mého zbytečně napadla někoho za jeho vlastní osobní prožitek a vyjádření názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.6.15 07:33

Zajímávé. Na tohle téma má každý svůj pohled. Někdo by daroval, někdo ne. Pro někoho to je eticky v pořádku, pro někoho né.. Ale nikdo nemá právo určit, ač stojí na jakékoliv straně, že zrovna proto, že je to můj názor, tak je správný. A už vůbec nelze říct, že názora toho co to vnímá jinak, je špatnný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101683
15.6.15 08:25

@Honza 12 Tak nějak, ale to tu někteří nějak nechtějí pochopit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.6.15 11:32

@Honza 12 Jenže to, jestli je to dítě z půlky geneticky tvoje, nebo nového otce, to není názor, ale fakt. Názor může být jen to, jestli to dotyčnému vadí. A tady se spíš ukazuje, že těm, co to nevadí, tohle ještě nedošlo, viz některé příspěvky dárkyň. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
15.6.15 11:46

Některé diskutérky jsou zřejmě hádavé typy a chodí si sem zchladit žáhu.

Nicméně, ač nemám nic proti umělému oplodnění za použití sperma a vajíček manželů, kterým by to přirozeně nijak nešlo, darování vajíček a sperma mi přijde dosti kontroverzní a to především dárcovství anonymní. To dítě by mělo mít právo poznat své biologické rodiče, stejně jako to právo má adoptované dítě. I kvůli informacím o zdravotním stavu v rodině atd. Stejně tak mi přijde kontroverzní porod náhradní matkou. Přijde mi, jako by se šlo přes mrtvoly. Jen kvůli vlastnímu sobeckému pocitu, ať už je to kvůli prožití těhotenství, i když to není bilogické dítě anbeo bilogické dítě i za cenu toho, že ho neodnosím a neporodím já. Ale je to samozřejmě jen můj osobní názor a nic s ním nenadělám, o tomhle rozhodují naši zákonodárci, jestli to je správné a dovolené. Nicméně mojeho partnera tohle nikdy nenapadlo a i kdyby, určitě bych to s ním řešila a rozhodně to nenechala jen na něm. Je to dost zásadní rozhodnutí s následky na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
15.6.15 12:09
@Litta píše:
@Honza 12 Jenže to, jestli je to dítě z půlky geneticky tvoje, nebo nového otce, to není názor, ale fakt. Názor může být jen to, jestli to dotyčnému vadí. A tady se spíš ukazuje, že těm, co to nevadí, tohle ještě nedošlo, viz některé příspěvky dárkyň. :think:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
15.6.15 12:12
@Honza 12 píše:
Zajímávé. Na tohle téma má každý svůj pohled. Někdo by daroval, někdo ne. Pro někoho to je eticky v pořádku, pro někoho né.. Ale nikdo nemá právo určit, ač stojí na jakékoliv straně, že zrovna proto, že je to můj názor, tak je správný. A už vůbec nelze říct, že názora toho co to vnímá jinak, je špatnný..

Taky tu můžu napsat, že pedofilie je normální a přirození věc - aspoň tedy pro mě a ty nebudeš mít právo mi říct, že můj názor je špatný, protože ty si o tom myslíš něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.6.15 12:15
@Litta píše:
@Honza 12 Jenže to, jestli je to dítě z půlky geneticky tvoje, nebo nového otce, to není názor, ale fakt. Názor může být jen to, jestli to dotyčnému vadí. A tady se spíš ukazuje, že těm, co to nevadí, tohle ještě nedošlo, viz některé příspěvky dárkyň. :think:

Ano. fakta samozřejmě uznávám.. A co dotyčné, kterým to došlo, ale nevadí jim to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.6.15 12:18
@hanyny píše:
Taky tu můžu napsat, že pedofilie je normální a přirození věc - aspoň tedy pro mě a ty nebudeš mít právo mi říct, že můj názor je špatný, protože ty si o tom myslíš něco jiného?

Jasně.. Trošku vztáhnuto do extrému.. Ale společnost jako taková se shodla na tom, že pedofilie je špatná, a je to tak i uzákoněno. Tečka. Nic takového u darování spermií ani vajíček není.. Takže těžko budeš někomu říkat, že darování je špatné.. Protože to tak cítíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.6.15 12:57
@Honza 12 píše:
Ano. fakta samozřejmě uznávám.. A co dotyčné, kterým to došlo, ale nevadí jim to?

Tak v pořádku, aspoň ta služba může pokračovat. Ale obávám se, že většina z nich je v klidu kvůli finanční kompenzaci, protože jsou třeba zadlužení, žijí nezdravě etc. A možná i tou určitou neinformovaností (čti: hloupostí), co se s tím jejich životem pojí. :mrgreen: Což z hlediska rozsévání není úplně ideální materiál. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.6.15 13:03

Vlastně to je podobná problematika jak potraty. Moc se nemluví o tom, co to doopravdy znamená, jak se část žen po tom cítí. A pak se ta část velmi diví, ale už to nelze vrátit zpět. Někdo to v sobě potlačí, někdo chodí k psychologům a psychiatrům. A někdo je v klidu, nemyslí na to, neřeší to. A je otázka, kolik z nich to řešit nechce, z obavy o svou psychiku, a kdo to opravdu kvůli odlišné životní filosofii neřeší a řešit nepotřebuje, protože mu to prostě přijde OK.
Jen za tohle člověk dostane peníze a má dost času si to rozmyslet, nejedná pod nátlakem času a okolí. A ještě se tím rozmnoží, takže kdo ví, třeba dárcovství jednou ve společnosti převládne a každý, kdo ještě bude plodný, bude automaticky prodávat své gamety. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
15.6.15 13:21
@Litta píše:
Vlastně to je podobná problematika jak potraty. Moc se nemluví o tom, co to doopravdy znamená, jak se část žen po tom cítí. A pak se ta část velmi diví, ale už to nelze vrátit zpět. Někdo to v sobě potlačí, někdo chodí k psychologům a psychiatrům. A někdo je v klidu, nemyslí na to, neřeší to. A je otázka, kolik z nich to řešit nechce, z obavy o svou psychiku, a kdo to opravdu kvůli odlišné životní filosofii neřeší a řešit nepotřebuje, protože mu to prostě přijde OK.
Jen za tohle člověk dostane peníze a má dost času si to rozmyslet, nejedná pod nátlakem času a okolí. A ještě se tím rozmnoží, takže kdo ví, třeba dárcovství jednou ve společnosti převládne a každý, kdo ještě bude plodný, bude automaticky prodávat své gamety. :think:

No.. Pro mnoho nábožensky žijících lidí je i antikoncepce špatně.. Byť většinová společnost si to dnes už nemyslí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.6.15 13:26
@Honza 12 píše:
No.. Pro mnoho nábožensky žijících lidí je i antikoncepce špatně.. Byť většinová společnost si to dnes už nemyslí..

Teď nevím, na co narážíš. To trauma po potratech je taky fakt a ne názor, jestli na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.6.15 13:28
@hanyny píše:
@veronika6913 Trochu mi připadá, že reaguješ jak potrefená husa. Proč tolik emocí kvůli názorům druhých? Taky jsem četla i jiné diskuze, vím, jak to někteří vnímají. Předpokládám, že tys darovala nebo přijala darované a evidentně s tím nejsi srovnaná, podle toho, jak reaguješ.

Ja nedarovala ani neprijala zadne vajicko a ani to nemam v planu :mrgreen: :mrgreen: me jen neprijde od vas pekne, ze neuzanavate to, ze to nekteri lide treba vidi i jinak než vy. ;-) a napsat na nazor druheho neco typu „blbost na entou“ mi zkratka neprislo pekne vis? tot vse :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí