Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1444
12.6.15 22:46

@boball Můj názor na to je takový, že kdyby si to většina dárců uvědomila, tak by do toho nikdy nešli.
Viděla jsem dokument o chlapovi, který zplodil syna a pak ho víc jak 20 let neviděl. Pak se potkali a byli úplně stejní, vzhled, gesta, pohyby, stejný způsob vyjadřování, úplně mě to šokovalo, protože ten syn to neměl kde odkoukat.
A to ti řeknou i lidé, kteří adoptovali děti, že i když vychovávali všechny stejně, tak v pubertě prostě vyplavaly geny na povrch a výchova šla do háje. Takže si myslím, že kdyby žena, která jde darovat věděla, že za 20 let bude chodit někde její dvojnice, tak by nikdy nedarovala. Já bych teda nemohla žít s myšlenkou, že někde žije moje dítě a já o něm nic nevím.
Pokud si ty na to máš jiný názor, tak ti to neberu. Pokud bys s klidným svědomím darovala a nevadilo by ti, že po světě chodí tvoje děti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
12.6.15 22:53
@hanyny píše:
@boball Můj názor na to je takový, že kdyby si to většina dárců uvědomila, tak by do toho nikdy nešli.
Viděla jsem dokument o chlapovi, který zplodil syna a pak ho víc jak 20 let neviděl. Pak se potkali a byli úplně stejní, vzhled, gesta, pohyby, stejný způsob vyjadřování, úplně mě to šokovalo, protože ten syn to neměl kde odkoukat.
A to ti řeknou i lidé, kteří adoptovali děti, že i když vychovávali všechny stejně, tak v pubertě prostě vyplavaly geny na povrch a výchova šla do háje. Takže si myslím, že kdyby žena, která jde darovat věděla, že za 20 let bude chodit někde její dvojnice, tak by nikdy nedarovala. Já bych teda nemohla žít s myšlenkou, že někde žije moje dítě a já o něm nic nevím.
Pokud si ty na to máš jiný názor, tak ti to neberu. Pokud bys s klidným svědomím darovala a nevadilo by ti, že po světě chodí tvoje děti… :nevim:

Jí by to dělalo radost, že po světě jsou rozsety její geny, takže už na to odpověděla, její manžel dělá děti hezký a chytrý, tak proč se nerozdělit, pamatuji si někde v úvodních příspěvcích… pokud to těm lidem jejich vědomí a svědomí dovolí, tak směle do toho… ale já za sebe říkám, že bych nechtěla být tím darovaným vajíčkem, i kdybych zažila život v luxusu a nevím v čem ještě…škoda, že každý nemá tu možnost výběru, jak už jsem i já psala, tak bych si připadala jako prašivý pes a přemýšlela nad tím, proč to moje bio matka udělala-to darování, byl by to pro mě totální rozklad identity…

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
12.6.15 22:55

.

• Citovat
  • Upravit
15097
13.6.15 07:15

@hanyny S tou výchovou souhlasím. Já nikde nepsala že bych si cizí vajíčko sama vzala.Ale pokud by někdo chtěl mé, ano s klidným svědomím bych darovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
13.6.15 07:25

@Bondatrova Hm,a kdyby jsi třeba ve svém věku zjistila, že tvůj otec není tvůj bio, což se taky poměrně často stává, připadala by jsi si jako prašivý pes? Já ten tvůj důvod prostě nechápu, zdáš se mi tím úplně posedlá. Protože v tom případě by jsi se nenarodila nejspíš vůbec. Ovšem pokud není tělo jen pytel na duši, ale to už by bylo zase téma asi na jinou diskusi. Nicméně kdyby jsi nad tím přemýšlela jak píšeš proč to tvá matka udělala, nejspíš by jsi měla na výběr jen pár odpovědí, tvá matka to udělala, proto že chtěla někomu pomoci k dětem, jiný důvod nejspíš pro peníze. A za c obě dvě věci dohromady. Nechápu co za tím furt hledáš. Jiný zase bude třeba rád, že je na světě a nebude se štourat scíplému psovi v zadku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.15 07:34
@SiriusGG píše:
Jo a taky může zítra na zemi spadnout asteroid a vyhladit veškerý život.

Aka je pravdepodobnost, ze si pomylis vlastneho stryka s jeho bratrancom z druheho kolena, ktory sa narodil a zije v Amerike? A mne sa to stalo, ked onen bratranec bol prvy a jediny krat v zivote na tyzden na Slovensku, a to este v meste, kde ja nebyvam, pretoze rozdiel medzi jeho vyzorom a mojim strykom bolo len asi 20 kil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SiriusGG
13.6.15 07:39

@Bábi Zlopočasná Vždy je tu nějaké pravděpodobnost, že se „setkáš“ se svým neznámým příbuzným. Občas i někdo vyhraje ve sportce a i tu naši matičku Zemi trefí nějaký ten šutr. Ale na takovou šanci nepotřebuješ umělé oplodnění, stačí jen, aby někdo z rodiny nebyl tak „poctivý“ v sexuálním životě jak se tváří.

• Citovat
  • Upravit
13.6.15 07:45
@boball píše:
@hanyny No protože dítě je prostě slovo které se k tomu nehodí. Ten člověk předává svůj genetický materiál z kterého se narodí člověk možná s tvou podobou a dispozicemi k nějaké chorobě. Nicméně pokud máš víc dětí, tak jistě pozoruješ, že je každé jiné, jak podobou, tak chováním, jedno chrchlá celej život, druhé, je zdravé jak hřib a pod.Geny se dokážou zamíchat jak v mixeru, takže se prostě narodí nějaký člověk, který by se jinak nenarodil a já fandím tomu, že i žena která by nemohla být matkou může díky takovým dárcům mít vlastně své dítě. Já to tak cítím a problém bych s tím neměla. Je to v rovině teorie, nemám už na dárcovství věk. Rozumím i těm kterým to vadí, ale nerozumím tomu, proč tolik výkřiků pro nic. Těm co tohle nevyhovuje, nikdo nenutí darovat ani příjmat.

Vidis, a ja zastavam nazor, ze clovek bez korenov je slabym. A ze deti z darovaneho genetickeho materialu proste korene nemaju. Mozno maju zazemie, pretoze su vymodlene, ale korene postradaju.

Mne sa napriklad pacilo aj to, ze ked som sa prestahovala do Bratislavy, tak sa ‚domorodci‘ dali poznat podla tvare… kto vycuhoval, bol naplava :andel: V Brne sa uz ‚domorodec‘ od ‚naplavy‘ po tvari, tele, poznat neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
13.6.15 07:45

@SiriusGG Někde jsem četla, že pokud se potkají dva sourozenci kteří o svém příbuzenství neví, je malá pravděpodobnost, že se do sebe zamilují, nebot pokud mají stejné geny, jaksi si nevoní a tudíž si svého partnera vyberou stejně v jiných vodách. Příroda to prý zařídila tak, aby se právě nerodily defektní děti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.15 07:51
@SiriusGG píše:
@Bábi Zlopočasná Vždy je tu nějaké pravděpodobnost, že se „setkáš“ se svým neznámým příbuzným. Občas i někdo vyhraje ve sportce a i tu naši matičku Zemi trefí nějaký ten šutr. Ale na takovou šanci nepotřebuješ umělé oplodnění, stačí jen, aby někdo z rodiny nebyl tak „poctivý“ v sexuálním životě jak se tváří.

Tak ale musis uznat ze s onym ‚darovacim businessom‘ sa sance nasobne zvacsuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SiriusGG
13.6.15 08:08

@Bábi Zlopočasná Šance se spíše zvyšují tím jaký je tvůj děta/táta/brácha „kanec“. Takových lidí znám dost. O umělém oplodnění cizím vajíček/spermií u nikoho v rodině nevím.

• Citovat
  • Upravit
SiriusGG
13.6.15 08:12

@boball Nedivil by jsem se tomu. Příroda je mocná čarodějka :-)

• Citovat
  • Upravit
13.6.15 08:17

@SiriusGG z mojho obmedzeneho pohladu je jednoduchsie darovat spermie/vajicka anonymne do ‚banky‘, nez obehnut pol republiky a zvladnut to osobne.

A o oplodneni cudzim vajickom/spermiou v rodine budes vediet asi s takou pravdepodobnostou, s akou budes vediet o tom, akych kancov mas v muzskych clenoch rodiny, a kolkym ‚cudzim‘ kancom podlahli zenske clenky.

Mozno trosku na zamyslenie by mohlo byt tvrdenie mojej pediatricky ‚polka nasich deti su z umeleho oplodnenia‘. Ja viem, ze sa kazdy bude bit ze je to vsetko ‚vlastnym‘ genetickym materialom, ale neviem si predstavit par, co by verejne vykrikoval ‚mame darovane vajicka/spermie‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SiriusGG
13.6.15 08:38
@Bábi Zlopočasná píše:
pravdepodobnostou

Být tebou tak slovo pravděpodobnost už radši moc nepoužívám ;-)

Dárců je hodně, ale povedených umělých oplodnění tolik ne. Není to poměr 1 dárce 20 dětí, ale spíše 20 dárců 1 dítě.

@Bábi Zlopočasná píše:
budes vediet

Nejde tu o žádné veřejné vykřikování. Nevěřila by jsi co si mezi sebou chlapi všechno řeknou.

• Citovat
  • Upravit
13.6.15 08:48
@SiriusGG píše:
Nejde tu o žádné veřejné vykřikování. Nevěřila by jsi co si mezi sebou chlapi všechno řeknou.

Fakt Ti kamos v hospode vyzvoni ze ma prcka z darovanych spermii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí