Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1444
21.5.15 18:38

@Hugomír Ano, jako nepotřebný genetický materiál mohl skončit kdokoliv z nás. Taky jsi mohl skončit v prezervativu, ručníku nebo jako menstruace. Bohu díky se to nestalo a určitě jsi rád, žes tu možnost dostal, že máš tu možnost znát své bio rodiče, své předky, bratrance a sestřenice a víš, po kom jsi zdědil to konkrétní nadání a nenadání, po kom máš asi oči a vlasy, po kom postavu.
Díky zázrakům „moderní medicíny“ mají někteří tuto možnost upřenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6551
21.5.15 20:13
@hanyny píše:
@Hugomír Ano, jako nepotřebný genetický materiál mohl skončit kdokoliv z nás. Taky jsi mohl skončit v prezervativu, ručníku nebo jako menstruace. Bohu díky se to nestalo a určitě jsi rád, žes tu možnost dostal, že máš tu možnost znát své bio rodiče, své předky, bratrance a sestřenice a víš, po kom jsi zdědil to konkrétní nadání a nenadání, po kom máš asi oči a vlasy, po kom postavu.
Díky zázrakům „moderní medicíny“ mají někteří tuto možnost upřenou.

Ale dostali šanci žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.5.15 20:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.
Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak :nevim:
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele :mrgreen:

Jak se na to díváte vy?

to je pašák! hodně zdaru i zdravíčka přeji tobě i tvému „rozsévači“ :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
24.5.15 13:33
@smurfka píše:
@Bondatrova
rozdělit se o svoje potomstvo? vzdyt je to jen vajíčko nebo jen spermie - to bych jako potomstvo nenazývala.. :nevim:
ty si pořád nemužeš uvědomit že mužeš pomoct a zachránit život někomu i tím že jim dáš dítě…? NĚKTEŘÍ NEJSOU JAKO TY, že i kdyby vyzkoušeli všechno a dítě neměli tak se s tím smíří..v některých situacích opravdu dítě může zachránit život, takže bych to klidně k darování jiných orgánu, či krve, či plazmy přirovnala..

ANO, BEZ SPERMIE BY TVOJE DAROVANÉ VAJÍČKO NEZNAMENALO VŮBEC NIC, ALE PRÁVĚ PROTO, ŽE SE SPOJÍ S TOU SPERMIÍ, TAK GENETICKY VZBIKNE NAPŮL TVOJE DÍTĚ-Z POLOVINY, TAKŽE VLASTNĚ DARUJEŠ SVOJE DÍTĚ V TÉ NEJRANĚJŠÍ FORMĚ.

LIDI, VŽDYŤ SI NELŽETE DO KAPSY!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.15 13:41

Holky neblázněte!!! Jestli chcete darovat vajíčka jen kvůli penězům? Naprostá blbost.. Jestli je chcete darovat kvůli dobrému pocitu, že někomu pomůžete? Ano je to velmi šlechetné, ale kdo pomůže pak Vám? Nedávno jsem byla darovat vajíčka po třetí.. ano super.. určitě jsem někomu pomohla, penízky taky super, ale má to své velké ALE.. 2krát jsem darovala na jedné klinice, kde vše proběhlo v pořádku.. rozhodla jsem se tedy darovat i po třetí, ale úplně na jiné klinice.. říkala jsem si, že tedy půjdu naposledy a buch.. Odběr dopadl skvěle, ale ty následky? Málem jsem přišla o vaječník/y. A nejvíc mě zklamalo to, že se doktoři vůbec nezajímali, jak to se mnou dopadlo. Poslali mě do nemocnice, kde mě operovali (naštěstí vše dopadlo dobře), ale že by nějaká starost? Nějaká péče? Z jejich strany vůbec nic. A co bych taky čekala.. vzali vajíčka, mě dali za dárcovství peníze, oni samozřejmě na to dost zbohatli a čus.. A nezajímá je jestli tou punkcí mi ublížili nebo ne. Vážně mě tohle moc zklamalo. Už bych do toho nikdy nešla. Nechci přijít o tu šanci si porodit své vlastní miminko. Pořádně si to rozmyslete, než do toho půjdete, abyste toho pak jednou třeba nelitovali. Rozhodně bych to nikomu nedoporučovala, pokud nechce riskovat své zdraví. Kdo si tím neprojde, tomu to asi ani nevysvětlím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.15 13:42

Holky neblázněte!!! Jestli chcete darovat vajíčka jen kvůli penězům? Naprostá blbost.. Jestli je chcete darovat kvůli dobrému pocitu, že někomu pomůžete? Ano je to velmi šlechetné, ale kdo pomůže pak Vám? Nedávno jsem byla darovat vajíčka po třetí.. ano super.. určitě jsem někomu pomohla, penízky taky super, ale má to své velké ALE.. 2krát jsem darovala na jedné klinice, kde vše proběhlo v pořádku.. rozhodla jsem se tedy darovat i po třetí, ale úplně na jiné klinice.. říkala jsem si, že tedy půjdu naposledy a buch.. Odběr dopadl skvěle, ale ty následky? Málem jsem přišla o vaječník/y. A nejvíc mě zklamalo to, že se doktoři vůbec nezajímali, jak to se mnou dopadlo. Poslali mě do nemocnice, kde mě operovali (naštěstí vše dopadlo dobře), ale že by nějaká starost? Nějaká péče? Z jejich strany vůbec nic. A co bych taky čekala.. vzali vajíčka, mě dali za dárcovství peníze, oni samozřejmě na to dost zbohatli a čus.. A nezajímá je jestli tou punkcí mi ublížili nebo ne. Vážně mě tohle moc zklamalo. Už bych do toho nikdy nešla. Nechci přijít o tu šanci si porodit své vlastní miminko. Pořádně si to rozmyslete, než do toho půjdete, abyste toho pak jednou třeba nelitovali. Rozhodně bych to nikomu nedoporučovala, pokud nechce riskovat své zdraví. Kdo si tím neprojde, tomu to asi ani nevysvětlím.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
24.5.15 15:40
@Anonymní píše:

tady je ale zrovna diskuze o darování spermatu, což je něco jiného..protože když si někdo vyhoní lachtana, tak se mu po zdravotní stránce určitě nic stát nemůže..( když už, tak své varování napiš do diskuzí o darování vajíček )..Já už na darování nemám věk, přiznám se, že mě to ani nikdy nenapadlo v dřívějších letech, kdy jsem ještě mohla..ale co by mi vadilo na tom nejvíc je píchání různých těch hormonu do těla..paradoxně brání HA 15 let mi zas tak nevadilo..

Za druhé nechápu když je člověk někde spokojený, proč chodí jinam. Tím nechci říct že by sis za to mohla sama nedejbože, to ne, ale s našim zdravotnictvím raději zustávám tam kde jsem spokojená a neriskuju to co neznám.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
25.5.15 16:20
@Anonymní píše:

Mazec.

• Citovat
  • Upravit
26.5.15 19:57

Je fajn darovat vajicka, a o chvilu budeme prenajimat maternice ako v USA, aby mohli mat gay rodicia svoje vysnivane dieta

http://www.zvedavec.org/…ratce/10516/

Je to sice zo zvedavca, ale nie je to kacica… tuto to mate priamo od organizatorov

http://www.menhavingbabies.org/…ussels-2015/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
4.6.15 16:09

Tady se pletou jablka s hruškama aneb rodič x bilogická matka/otec.

• Citovat
  • Upravit
1253
4.6.15 16:23

Mně by to vadilo také z genetických důvodů. V Americe se to asi ztratí. Ale tady u nás, vždyť jsme taková vesnice :mrgreen: Pak se budou sestry, bráchové potkávat a dál množit? To se přeci nedá nijak ošetřit. Nebo otec se svou dcerou? Jo i to je možné, móda padesátníků hledajících si dvacítky tu je a to by krásně vycházelo, kdyby daroval před třicítkou :D Nevím, jaká je statistická pravděpodobnost, ale ty nejmíň pravděpodobný věci se také prostě stávají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101695
4.6.15 17:45

@Manonka A myslíš, že se tohle nemůže stát i normálně? Přesnou statistiku těžko někdo má, protože lidi se tím nechlubí, ale kdo ví, kolik dětí není počato s manželem/partnerem matky, ale bůh ví s kým jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
5.6.15 07:16

@j.a.n.i1 Ale jasně že se to může stát i tak, ale když si ty nebo tvůj partner vrzne někde bokem a je z toho dítě, tak si to riziko uvědomuješ aspoň ty, jako matka. Víš, že asi biologický otec je někdo jiný, než ten, se kterým žiješ, víš, žes udělala něco, co se asi stát nemělo a že si to tajemství poneseš celý život, pokud ho dítěti neřekneš, nebo se to neprovalí.
Ale u dárcovství se tak nikdo netváří. Tam se každý snaží tvrdit, že někdo někde daroval nějaký gen a já jsem opravdová matka nebo otec a nikdo jiný neexistuje. Tak to ale není. Je potřeba se k tomu taky postavit tak, jak v předchozím případě. To znamená přiznat si, že biologický otec nebo matka dítěte je úplně někdo jiný a buď si to tsjemství ponesu celý život, nebo to dítěti řeknu, nebo se to časem provalí jinak. A je to ještě horší v tom, že ty biologického rodiče ani neznáš, v předchozím případě aspoň víš, že to dítě je celý Pepík od sousedů.
Ale netvrďte pořád všichni, že toto je něco jiného, prostě není. U dárcovství je třeba otevřeně říct - BIOLOGICKÝ OTEC NEBO MATKA JE JINÝ NEŽ TEN, KDO ĎÍTĚ VYCHOVAL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
5.6.15 09:59
@Bondatrova píše:
ANO, BEZ SPERMIE BY TVOJE DAROVANÉ VAJÍČKO NEZNAMENALO VŮBEC NIC, ALE PRÁVĚ PROTO, ŽE SE SPOJÍ S TOU SPERMIÍ, TAK GENETICKY VZBIKNE NAPŮL TVOJE DÍTĚ-Z POLOVINY, TAKŽE VLASTNĚ DARUJEŠ SVOJE DÍTĚ V TÉ NEJRANĚJŠÍ FORMĚ.LIDI, VŽDYŤ SI NELŽETE DO KAPSY!!!

Přesně, navíc ty z vás, které už máte děti, si představte, že i ony byly kdysi pouhým genetickým materiálem - tedy vajíčkem, či spermií..

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
5.6.15 10:03
@Manonka píše:
Mně by to vadilo také z genetických důvodů. V Americe se to asi ztratí. Ale tady u nás, vždyť jsme taková vesnice :mrgreen: Pak se budou sestry, bráchové potkávat a dál množit? To se přeci nedá nijak ošetřit. Nebo otec se svou dcerou? Jo i to je možné, móda padesátníků hledajících si dvacítky tu je a to by krásně vycházelo, kdyby daroval před třicítkou :D Nevím, jaká je statistická pravděpodobnost, ale ty nejmíň pravděpodobný věci se také prostě stávají…

Tak tak, podle mě je to taky proti přírodě a jé šílené, jak si lidi neuvědomují následky svých činů…šlechetného v tom nevidím nic, mnohem šlechetnější je podle mě, adoptovat opuštěné dítě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky