Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1444
19.5.15 14:51

Jen bych chtěla napsat, že opravdu existují páry, které to zažili a přesto se rozhodli, že umělé oplodnění ani darované sperma nebo vajíčka pro ně nejsou řešení. Rozhodli se pro adopci, nebo zůstali bez dětí. Znám takové 3 páry a věřte, že opravdu existují i takoví.
Prostě z etických důvodů je to pro ně nepřípustné. Ne každý je v honbě za dítětem obětovat cokoliv. Tím nesoudím nikoho, jen suše konstatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.5.15 15:06
@hanyny píše:
Jen bych chtěla napsat, že opravdu existují páry, které to zažili a přesto se rozhodli, že umělé oplodnění ani darované sperma nebo vajíčka pro ně nejsou řešení. Rozhodli se pro adopci, nebo zůstali bez dětí. Znám takové 3 páry a věřte, že opravdu existují i takoví.
Prostě z etických důvodů je to pro ně nepřípustné. Ne každý je v honbě za dítětem obětovat cokoliv. Tím nesoudím nikoho, jen suše konstatuju.

ano někteří se tak rozhodli, ale ti kteří se tak nerozhodli - nad nimi by nikdo neměl :poblion:, nebo říkat o jejich dětech že jsou prašivý psi..( i když uživatelka řekla že by se tak citila ona sama )

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
19.5.15 18:18
@smurfka píše:
ano někteří se tak rozhodli, ale ti kteří se tak nerozhodli - nad nimi by nikdo neměl :poblion:, nebo říkat o jejich dětech že jsou prašivý psi..( i když uživatelka řekla že by se tak citila ona sama )

Ano, přesně tak bych se cítila, bylo by mi líto, že nemohu vyrůstat se svojí biologickou matkou, pro mě jsou genetické kořeny důležité, nebylo by mi jedno, že nejsem se svojí bio matkou.
Někdo k tomu zaujímá takový ten chlapský přístup, ale já bych nemohla, je mi z toho strašně zle, kdysi, když jsem viděla na gyndě tu vývěsku o darování, tak jsem z toho několik dní nespala…
Ptala jsem se i svojí mámy, jestli by na to někdy šla, říkala, že v žádném případě, otec by taky nikdy nedaroval a to mě tak uklidnilo, možná píši jako blázen, ale pro mě je to tak moc citlivéééé… :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
1444
19.5.15 19:19

@smurfka Já myslím, že ona to neřekla o jiných dětech, řekla, že ona sama by se tak cítila. Na to má právo, pokud to tak cítí.
Je dobře, že se tady ukazují a říkají různé názory, prostě se tím otvírá debata, že toto téma není tak jednoduché, jak se může zdát. Pro někoho je toto jasná a správná volba dané situaci, pro jiného naprosto nepřípustné a nepřijatelné. Já si také myslím, že tato volba je dost kontroverzní a může s sebou do budoucna přinést i pár nepříjemných situací a každý, kdo se pro to rozhodne (i ti dárci i ti darovaní) by to měl dobře zvážit, aby v budoucnu někdy neříkal - Ale já jsem tehdy nevěděl…
Já vidím problém v tom, že se o tom nemluví otevřeně, je to opravdu byznys, kdy každý hlásá a tvrdí, že je to správné a bezpečné, stejně jako třeba kdysi antikoncepce, u které se teď začíná ukazovat, že přece jenom to nemá jen ty pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30129
20.5.15 08:48
@Bondatrova píše:
Já taky a přemýšlela bych,proč moje biologická matka darovala vajíčka úplně cizí paní, proč nemohu žít s ní a se svými pravými sourozenci.Prostě je to pro mě takové citlivé.

jenže v tomhle případě je ta „cizí paní“ tvoje maminka. a bratříčci a sestřičky jsou prostě bratříči a sestřičky. to kde tvoje maminka vvzala ty které geny je nepodstatné. Stejně tak v případě když se rozpadne partnerství. A tvoje maminka, kdyy tě už čeká v bríšku, si najde nového muže.. Tak to taky bude tvůj tatínek. Byť né geneticky.. Podobné to asi bude i když si mamka švihne s jiným švihákem a hned pak se svým mužíčkem, tak ani matinka nebude vědět s kým to má. A nebo. Poslední mě napadá. Když by tě vyměnili nedopatřením v nemocnici. Tak jsou všichni přesvědčeni že jsi jejich i geneticky. Prožiješ krásný život. A pak se nakone zjistí že jsi měla geny po někom jiném.. A co. Pro tebe jako člvěka se přece nemění nic natom, s kterejch genů jsi uplácnutá. A v minulosti o genech nic nevěděli. Takže nikdo nemohl mět brouky v hlavě z toho. Ćí že ty geny ze kterejch je uplácanej jsou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30129
20.5.15 08:51
@Bondatrova píše:
Ano, přesně tak bych se cítila, bylo by mi líto, že nemohu vyrůstat se svojí biologickou matkou, pro mě jsou genetické kořeny důležité, nebylo by mi jedno, že nejsem se svojí bio matkou.
Někdo k tomu zaujímá takový ten chlapský přístup, ale já bych nemohla, je mi z toho strašně zle, kdysi, když jsem viděla na gyndě tu vývěsku o darování, tak jsem z toho několik dní nespala…
Ptala jsem se i svojí mámy, jestli by na to někdy šla, říkala, že v žádném případě, otec by taky nikdy nedaroval a to mě tak uklidnilo, možná píši jako blázen, ale pro mě je to tak moc citlivéééé… :,( :,( :,(

A máš otestováno (genetickým testem) že tomu tak u vás opravdu je? Že si mamča nešvihla s někým jiným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
20.5.15 08:53
@Honza 12 píše:
A máš otestováno (genetickým testem) že tomu tak u vás opravdu je? Že si mamča nešvihla s někým jiným?

Genetickým testem ne, ale vzhled úplně po matce, jsem její kopie a hodně věcí po otci, povaha tedy zrovna ani ne, ale je to tam.

• Citovat
  • Upravit
30129
20.5.15 08:57
@Bondatrova píše:
Genetickým testem ne, ale vzhled úplně po matce, jsem její kopie a hodně věcí po otci, povaha tedy zrovna ani ne, ale je to tam.

Ale… :P takových už bylo, celej tatínek, celá maminka. Říkala to celá rodina, všechny tetičky. A po letech praskl hříšek, že dítko je kukačka.. Hele, neříkám čí jseš, a čí nejseš, jen dokuď nemáš testy, tak nemáš jistotu, stává se to. Šance je malá že bys zrovna ty byla utajená kukačka… Ale znáš to, i sportka se dá vyhrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.5.15 09:00

@Honza 12 No, já bych řekla, že ta šance možná až tak malá není… rozhodně výrazně větší než ta sportka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
20.5.15 09:07
@Honza 12 píše:
Ale… :P takových už bylo, celej tatínek, celá maminka. Říkala to celá rodina, všechny tetičky. A po letech praskl hříšek, že dítko je kukačka.. Hele, neříkám čí jseš, a čí nejseš, jen dokuď nemáš testy, tak nemáš jistotu, stává se to. Šance je malá že bys zrovna ty byla utajená kukačka… Ale znáš to, i sportka se dá vyhrát…

Tak v našem případě určitě ne.

Já už se o tom nechci bavit.

Darování vajíček a spermatu je pro mě jen nechutný byznys.

Podělit se mohu o kus chleba, trochu krve nebo jednu ledvinu, ale o svoji genetickou informaci, svoje potomstvo nikdy a za nějakých směšných 23lItrů? Copak jsem blázen? Ani za miliardu bych to neudělala, ani zadarmo.

AŤ KAŽDÝ ČINÍ TAK, JAK MU JEHO VĚDOMÍ A SVĚDOMÍ DOVOLÍ.

• Citovat
  • Upravit
6551
20.5.15 09:07
@Honza 12 píše:

Nejvíce otci podobné je sousedovo dítě? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
20.5.15 10:24

Zrovna jsem narazila na článek přesně k tomuto tématu, tak ho vkládám.
Opravdu nejsme schopni odhadnout, jak se toto téma bude vyvíjet :nevim:

http://hnutiprozivot.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.15 11:15

Holky, chci se zeptat-partner chtěl darovat sperma a to mu vyšlo na výbornou. Pak mu ale dělali genetické testy a těma neprošel. Nevíte, v jakém případě nemusí být kvůli tomu přijat? V rodině nemají nikoho postiženého nebo tak něco :think:

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
20.5.15 11:22
@Anonymní píše:
Holky, chci se zeptat-partner chtěl darovat sperma a to mu vyšlo na výbornou. Pak mu ale dělali genetické testy a těma neprošel. Nevíte, v jakém případě nemusí být kvůli tomu přijat? V rodině nemají nikoho postiženého nebo tak něco :think:

Nevím.

Tobě to nevadí, že chce darovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.15 11:23
@Bondatrova píše:
Nevím.Tobě to nevadí, že chce darovat?

Nevadí, dokonce jsem s tím přišla já

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek